Gevulde tomaten met feta uit de oven

Gevulde tomaten met feta uit de oven

Waar je mij gelukkig mee maakt in de ochtend? Havermout pannenkoeken of eitjes! loveee eggs. En dat is alleen maar goed aangezien ze een super gezonde start van je dag zijn. Eiwitten zijn dé bouwstof voor je organen en ze onderhouden onze spieren, bindweefsel, immuun en hormoonsysteem. Als dat geen goede reden is om je dag met een ei te beginnen :)

Maar altijd maar een gebakken of gekookt ei wordt een beetje eentonig. Dus holde ik een tomaat uit, deed er wat feta in en tikte er een eitje boven uit. Even de oven in en je hebt een simpel maar super smaakvol ontbijtje. En net even wat anders.

Weet je trouwens hoe je kunt checken of je ei nog goed is? Pak een glas, vul deze met water en laat het ei er voorzichtig inglijden. Als je ei boven komt drijven zou ik hem heeel snel weggooien.. Zinkt hij naar de bodem, dan kun je hem met een gerust hart eten.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 2 vleestomaten
  • 2 eieren
  • 2 tl feta
  • 1/2 rode ui – gesnipperd 
  • snufje gedroogde rozemarijn
  • optioneel: maak er een echt powerontbijt van door er een eetlepel verse boerenkool aan toe te voegen

 

Gevulde tomaten met feta uit de oven

 

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de tomaten, snijd de bovenkanten eraf en hol ze voorzichtig uit met een lepel. Kruid de binnenkant met peper, verkruimel de feta erin, schep de ui (en eventueel boerenkool) erbij en breek als laatste het ei er boven. Je kunt de dooier heel laten maar dit hoeft niet persé.

Zet de tomaten op de bakplaat en schuif hem (voorzichtig) in de oven voor 10 tot 15 minuten. Check na die tijd even of het ei gegaard is.

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.