...

Gevulde tomaten met feta uit de oven

Gevulde tomaten met feta uit de oven

door | feb 20, 2016 | Ontbijt, Recepten, Vega | 0 Reacties

Gevulde tomaten met feta uit de oven

Waar je mij gelukkig mee maakt in de ochtend? Havermout pannenkoeken of eitjes! I loveee eggs. En dat is alleen maar goed aangezien ze een super gezonde start van je dag zijn. Eiwitten zijn dé bouwstof voor je organen en ze onderhouden onze spieren, bindweefsel, immuun en hormoonsysteem. Als dat geen goede reden is om je dag met een ei te beginnen :)

Maar altijd maar een gebakken of gekookt ei wordt een beetje eentonig. Dus holde ik een tomaat uit, deed er wat feta in en tikte er een eitje boven uit. Even de oven in en je hebt een simpel maar super smaakvol ontbijtje. En net even wat anders.

Weet je trouwens hoe je kunt checken of je ei nog goed is? Pak een glas, vul deze met water en laat het ei er voorzichtig inglijden. Als je ei boven komt drijven zou ik hem heeel snel weggooien.. Zinkt hij naar de bodem, dan kun je hem met een gerust hart eten.

Ā 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 2 vleestomaten
  • 2 eieren
  • 2 tl feta
  • 1/2 rode ui – gesnipperdĀ 
  • snufje gedroogde rozemarijn
  • optioneel:Ā maak er een echt powerontbijt van door er een eetlepel verse boerenkool aan toe te voegen

Ā 

Gevulde tomaten met feta uit de oven

Ā 

Ā 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de tomaten, snijd de bovenkanten eraf en hol ze voorzichtig uit met een lepel. Kruid de binnenkant met peper, verkruimel de feta erin, schep de ui (en eventueel boerenkool) erbij en breek als laatste het ei er boven. Je kunt de dooier heel laten maar dit hoeft niet persƩ.

Zet de tomaten op de bakplaat en schuif hem (voorzichtig) in de oven voor 10 tot 15 minuten. Check na die tijd even of het ei gegaard is.

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker:Ā 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *