...

Gevulde (sweet) aubergine uit de oven met geitenkaas en serrano

Gevulde (sweet) aubergine uit de oven met geitenkaas en serrano

door | mrt 13, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten | 1 reactie

Perfect comfort food. Ik hou ervan op zaterdag. Ook op doordeweekse avonden trouwens omdat je nul vaat hebt, op een paar borden na. Echt waar! Dit gerecht is samengevat: superlekker, snel klaar, luilakbestendig (met oog op de vaat), gezond én zeer vullend. Als je grote aubergines gebruikt tenminste, en dat deed ik. Het is zeker de moeite waard om biologische aubergines te gebruiken, omdat de smaak echt veel lekkerder is dan niet biologische.

 

Nodig voor twee personen

  • 2 grote aubergines
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl honing
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 4 plakken serranoham
  • Snufje zout
  • 1 handje verse peterselie

 

 

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Snij de aubergines doormidden en hol ze uit met een klein mesje. De inhoud van de aubergines kun je daarna in kleine stukjes snijden.

Besmeer de binnenkanten met honing en tomatenpuree. Schep het vruchtvlees terug in de aubergines en breng op smaak met een snuf zout. Verdeel de geitenkaas erover en zet in de oven voor 15 a 20 minuten.

Beleg de aubergines direct als ze uit de oven komen met de serranoham en top af met peterselie.

 

Heb je grote trek? Serveer er dan een salade bij van veldsla, tomaat, rode ui en balsamicoazijn of gebakken zoete aardappelpartjes.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Dorine

    Net gemaakt en jeetje wat lekker! Nieuwe favoriet erbij :)

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *