Perfect comfort food. Ik hou ervan op zaterdag. Ook op doordeweekse avonden trouwens omdat je nul vaat hebt, op een paar borden na. Echt waar! Dit gerecht is samengevat: superlekker, snel klaar, luilakbestendig (met oog op de vaat), gezond én zeer vullend. Als je grote aubergines gebruikt tenminste, en dat deed ik. Het is zeker de moeite waard om biologische aubergines te gebruiken, omdat de smaak echt veel lekkerder is dan niet biologische.
Nodig voor twee personen
- 2 grote aubergines
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl honing
- 150 gram zachte geitenkaas
- 4 plakken serranoham
- Snufje zout
- 1 handje verse peterselie
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Snij de aubergines doormidden en hol ze uit met een klein mesje. De inhoud van de aubergines kun je daarna in kleine stukjes snijden.
Besmeer de binnenkanten met honing en tomatenpuree. Schep het vruchtvlees terug in de aubergines en breng op smaak met een snuf zout. Verdeel de geitenkaas erover en zet in de oven voor 15 a 20 minuten.
Beleg de aubergines direct als ze uit de oven komen met de serranoham en top af met peterselie.
Heb je grote trek? Serveer er dan een salade bij van veldsla, tomaat, rode ui en balsamicoazijn of gebakken zoete aardappelpartjes.
Net gemaakt en jeetje wat lekker! Nieuwe favoriet erbij :)