...

Gevulde (sweet) aubergine uit de oven met geitenkaas en serrano

Gevulde (sweet) aubergine uit de oven met geitenkaas en serrano

door | mrt 13, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten | 1 reactie

Perfect comfort food. Ik hou ervan op zaterdag. Ook op doordeweekse avonden trouwens omdat je nul vaat hebt, op een paar borden na. Echt waar! Dit gerecht is samengevat: superlekker, snel klaar, luilakbestendig (met oog op de vaat), gezond én zeer vullend. Als je grote aubergines gebruikt tenminste, en dat deed ik. Het is zeker de moeite waard om biologische aubergines te gebruiken, omdat de smaak echt veel lekkerder is dan niet biologische.

 

Nodig voor twee personen

  • 2 grote aubergines
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl honing
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 4 plakken serranoham
  • Snufje zout
  • 1 handje verse peterselie

 

 

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Snij de aubergines doormidden en hol ze uit met een klein mesje. De inhoud van de aubergines kun je daarna in kleine stukjes snijden.

Besmeer de binnenkanten met honing en tomatenpuree. Schep het vruchtvlees terug in de aubergines en breng op smaak met een snuf zout. Verdeel de geitenkaas erover en zet in de oven voor 15 a 20 minuten.

Beleg de aubergines direct als ze uit de oven komen met de serranoham en top af met peterselie.

 

Heb je grote trek? Serveer er dan een salade bij van veldsla, tomaat, rode ui en balsamicoazijn of gebakken zoete aardappelpartjes.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Dorine

    Net gemaakt en jeetje wat lekker! Nieuwe favoriet erbij :)

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *