Gevulde portobello’s met pompoen en feta

Gevulde portobello's met pompoen en feta

Dit is zo’n geweldig gerecht dat je maakt wanneer je vriendinnen komen eten. Met weinig vaat, een paar simpele handelingen en voedzame ingrediënten zet je binnen no time deze gevulde portobello’s met pompoen en feta op tafel. Terwijl ze in de oven staan kun je mooi even je haar doen, wijn op tafel zetten en de kaarsjes aansteken.

De portobello’s hoef je niet netjes te vullen. Sterker nog, als je geen grote portobello’s kunt scoren valt de helft van de pompoen er waarschijnlijk buiten. Maar dat maakt heeelemaal niet uit. Belangrijker is dat je ze met liefde bereidt en dat je er van geniet onder het genot van goede gesprekken. Of lekker met je jezelf op de bank en een fijne film. Want dat is waar het leven om draait niet? Liefde, gezelligheid en jezelf goed voelen.

Cheers to that!

 

Dit heb je nodig voor deze gevulde portobello’s met pompoen en feta / twee personen

  • 4 grote portobello’s
  • 400 gram kleine pompoenblokjes – ik nam voor het gemak een pakje uit het vriesvak
  • 100 gram feta
  • 1 flinke theelepel Chinese vijfkruiden poeder
  • 50 gram amandelschaafsel
  • paar plukjes gemengde kiemen – je vind ze o.a bij de sla in de supermarkt

 

Gevulde portobello's met pompoen en feta

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Borstel de portobello’s schoon en wrijf ze in met olijfolie. Leg ze op een ovenplaat, bestrooi met een snuf peper en bak ze 10 tot 15 minuten in de oven.

Verhit ondertussen wat (kokos)olie in een koekenpan en bak de pompoenblokjes in 5 minuten gaar. De pompoen mag wat knapperig zijn voor een lekkere bite. Breng de pompoen op smaak met vijfkruiden poeder. En eventueel een snuf peper en zout.

Haal de portobello’s uit de oven, leg ze op twee borden en verdeel de pompoen erover. Sluit af met verkruimelde feta, kiemen en amandelschaafsel.

5 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.