Gevulde pindakaas appeltjes uit de oven

Gevulde pindakaas appeltjes uit de oven

Deze warme gevulde appeltjes uit de oven eet ik tegenwoordig vaak als ontbijt of tussendoortje. Het idee heb ik van mijn moeder, zij maakte deze gevulde appeltjes vroeger wel eens en vulde ze dan met een mengsel van noten en rozijnen. Net kleine appeltaartjes! Ik vul ze in dit recept met amandelmeel, honing en pindakaas. Echt een extreem lekkere combi. Je zou deze gevulde appeltjes ook prima als dessert kunnen maken, met een toef slagroom erop of een bolletje ijs ernaast. Ennn je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig.

Gevulde pindakaas appeltjes uit de oven

Je hebt deze gevulde pindakaas appeltjes echt zo gemaakt. Je holt simpelweg een paar appels uit (met behulp van een mesje en een theelepel), vult ze daarna met de ingrediënten en schuift ze vervolgens 20 minuutjes in de oven. De vulling van honing en de amandel transformeert tijdens het bakken naar een soort spijs. YUM! En vergeet vooral niet om het zoete stroperige sap dat na het bakken uit de appels is gelopen eroverheen te lepelen. Daar worden ze nóg lekkerder van. Oh, en in plaats van pindakaas kun je bijvoorbeeld ook amandelpasta of een andere notenpasta gebruiken. Ik kreeg laatst een pot chocolade pindakaas van Whole Earth thuisgestuurd en dat smaakte ook echt awesome.

Heb je appels over? Check dan vooral deze recepten even :D

Appel kaneel galette met gekarameliseerde pecannoten

Glutenvrije appelkruimel toetjes

Appel kaneel ontbijt crumble + mijn mening over biologisch eten

Overheerlijke ouderwetse appeltaart

Gevulde pindakaas appeltjes uit de oven

Dit heb je nodig voor deze gevulde pindakaas appeltjes uit de oven / 4 stuks

  • 4 appels
  • 4 el amandelmeel
  • 4 flinke tl honing
  • 4 el (chocolade) pindakaas
  • handje walnoten
  • snuf kaneel

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de bovenkant van de appels in en hol ze vervolgens uit met een theelepel. Een appelboortje werkt helemaal handig, maar die heb ik helaas niet in huis ;)

Vul de holtes van de appels met amandelmeel en honing en sluit af met de pindakaas. Maak de bolle kant van de lepel even nat onder de kraan en strijk de vulling plat.

Verkruimel de walnoten over de appels en bak ze 20 tot 25 minuten in de oven. Voor dit recept gebruik ik altijd kleine appeltjes. Verleng de oventijd wanneer je grote appels gebruikt.

Serveer de gevulde pindakaas appeltjes warm uit de oven. Strooi er een snuf kaneel over en genieten maar!

Gevulde pindakaas appeltjes uit de oven

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments
  1. Ohhh zoveel zin hierin!! Zou je ook agavesiroop kunnen gebruiken? Iets andere substantie, maar dan kan ik het voor de veganisten hier ook maken :)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!