...

Gevulde pindakaas appeltjes uit de oven

Gevulde pindakaas appeltjes uit de oven

door | okt 25, 2020 | Ontbijt, Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 6 reacties

Gevulde pindakaas appeltjes uit de oven

Deze warme gevulde appeltjes uit de oven eet ik tegenwoordig vaak als ontbijt of tussendoortje. Het idee heb ik van mijn moeder, zij maakte deze gevulde appeltjes vroeger wel eens en vulde ze dan met een mengsel van noten en rozijnen. Net kleine appeltaartjes! Ik vul ze in dit recept met amandelmeel, honing en pindakaas. Echt een extreem lekkere combi. Je zou deze gevulde appeltjes ook prima als dessert kunnen maken, met een toef slagroom erop of een bolletje ijs ernaast. Ennn je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig.

Gevulde pindakaas appeltjes uit de oven

Je hebt deze gevulde pindakaas appeltjes echt zo gemaakt. Je holt simpelweg een paar appels uit (met behulp van een mesje en een theelepel), vult ze daarna met de ingrediënten en schuift ze vervolgens 20 minuutjes in de oven. De vulling van honing en de amandel transformeert tijdens het bakken naar een soort spijs. YUM! En vergeet vooral niet om het zoete stroperige sap dat na het bakken uit de appels is gelopen eroverheen te lepelen. Daar worden ze nóg lekkerder van. Oh, en in plaats van pindakaas kun je bijvoorbeeld ook amandelpasta of een andere notenpasta gebruiken. Ik kreeg laatst een pot chocolade pindakaas van Whole Earth thuisgestuurd en dat smaakte ook echt awesome.

Heb je appels over? Check dan vooral deze recepten even :D

Appel kaneel galette met gekarameliseerde pecannoten

Glutenvrije appelkruimel toetjes

Appel kaneel ontbijt crumble + mijn mening over biologisch eten

Overheerlijke ouderwetse appeltaart

Gevulde pindakaas appeltjes uit de oven

Dit heb je nodig voor deze gevulde pindakaas appeltjes uit de oven / 4 stuks

  • 4 appels
  • 4 el amandelmeel
  • 4 flinke tl honing
  • 4 el (chocolade) pindakaas
  • handje walnoten
  • snuf kaneel

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de bovenkant van de appels in en hol ze vervolgens uit met een theelepel. Een appelboortje werkt helemaal handig, maar die heb ik helaas niet in huis ;)

Vul de holtes van de appels met amandelmeel en honing en sluit af met de pindakaas. Maak de bolle kant van de lepel even nat onder de kraan en strijk de vulling plat.

Verkruimel de walnoten over de appels en bak ze 20 tot 25 minuten in de oven. Voor dit recept gebruik ik altijd kleine appeltjes. Verleng de oventijd wanneer je grote appels gebruikt.

Serveer de gevulde pindakaas appeltjes warm uit de oven. Strooi er een snuf kaneel over en genieten maar!

Gevulde pindakaas appeltjes uit de oven

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

  1. Petra van Bemmelen

    Bij mij was met de mail niets gebeurd. (In de oven) dus losse meel toen het klaar was. Had wel boekweitmeel gebruikt.

    Antwoord
  2. Marieke Grootemarsink

    Ziet er heerlijk uit! Kun je de amandelmeel ook vervangen door een ander soort?

    Antwoord
    • Bo

      Ja hoor! Amandelmeel is alleen wel dé smaakmaker van de nootachtige vulling :)

      Antwoord
  3. katie

    Hoi Bo,

    Ik heb nu dus een slabbetje nodig want ik zit te watertanden achter de pc, wat een lekkere recepten ;-) Dank voor het delen.

    Ik wil beginnen met het maken van de gevulde pindakaasappeltjes. Welke appels geven het beste resultaat?

    Hoor het graag van je!

    Fijne avond,
    Katie

    Antwoord
  4. mandy

    Ohhh zoveel zin hierin!! Zou je ook agavesiroop kunnen gebruiken? Iets andere substantie, maar dan kan ik het voor de veganisten hier ook maken :)

    Antwoord
    • Bo

      Ja hoor, kan zeker! Ik zou dan iets minder gebruiken dan honing, aangezien agave een stukje zoeter is :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *