Gevulde pindakaas appeltjes uit de oven

Gevulde pindakaas appeltjes uit de oven

door | okt 25, 2020 | Ontbijt, Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 6 reacties

Gevulde pindakaas appeltjes uit de oven

Deze warme gevulde appeltjes uit de oven eet ik tegenwoordig vaak als ontbijt of tussendoortje. Het idee heb ik van mijn moeder, zij maakte deze gevulde appeltjes vroeger wel eens en vulde ze dan met een mengsel van noten en rozijnen. Net kleine appeltaartjes! Ik vul ze in dit recept met amandelmeel, honing en pindakaas. Echt een extreem lekkere combi. Je zou deze gevulde appeltjes ook prima als dessert kunnen maken, met een toef slagroom erop of een bolletje ijs ernaast. Ennn je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig.

Gevulde pindakaas appeltjes uit de oven

Je hebt deze gevulde pindakaas appeltjes echt zo gemaakt. Je holt simpelweg een paar appels uit (met behulp van een mesje en een theelepel), vult ze daarna met de ingrediënten en schuift ze vervolgens 20 minuutjes in de oven. De vulling van honing en de amandel transformeert tijdens het bakken naar een soort spijs. YUM! En vergeet vooral niet om het zoete stroperige sap dat na het bakken uit de appels is gelopen eroverheen te lepelen. Daar worden ze nóg lekkerder van. Oh, en in plaats van pindakaas kun je bijvoorbeeld ook amandelpasta of een andere notenpasta gebruiken. Ik kreeg laatst een pot chocolade pindakaas van Whole Earth thuisgestuurd en dat smaakte ook echt awesome.

Heb je appels over? Check dan vooral deze recepten even :D

Appel kaneel galette met gekarameliseerde pecannoten

Glutenvrije appelkruimel toetjes

Appel kaneel ontbijt crumble + mijn mening over biologisch eten

Overheerlijke ouderwetse appeltaart

Gevulde pindakaas appeltjes uit de oven

Dit heb je nodig voor deze gevulde pindakaas appeltjes uit de oven / 4 stuks

 • 4 appels
 • 4 el amandelmeel
 • 4 flinke tl honing
 • 4 el (chocolade) pindakaas
 • handje walnoten
 • snuf kaneel

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de bovenkant van de appels in en hol ze vervolgens uit met een theelepel. Een appelboortje werkt helemaal handig, maar die heb ik helaas niet in huis ;)

Vul de holtes van de appels met amandelmeel en honing en sluit af met de pindakaas. Maak de bolle kant van de lepel even nat onder de kraan en strijk de vulling plat.

Verkruimel de walnoten over de appels en bak ze 20 tot 25 minuten in de oven. Voor dit recept gebruik ik altijd kleine appeltjes. Verleng de oventijd wanneer je grote appels gebruikt.

Serveer de gevulde pindakaas appeltjes warm uit de oven. Strooi er een snuf kaneel over en genieten maar!

Gevulde pindakaas appeltjes uit de oven

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

 1. Petra van Bemmelen

  Bij mij was met de mail niets gebeurd. (In de oven) dus losse meel toen het klaar was. Had wel boekweitmeel gebruikt.

  Antwoord
 2. Marieke Grootemarsink

  Ziet er heerlijk uit! Kun je de amandelmeel ook vervangen door een ander soort?

  Antwoord
  • Bo

   Ja hoor! Amandelmeel is alleen wel dé smaakmaker van de nootachtige vulling :)

   Antwoord
 3. katie

  Hoi Bo,

  Ik heb nu dus een slabbetje nodig want ik zit te watertanden achter de pc, wat een lekkere recepten ;-) Dank voor het delen.

  Ik wil beginnen met het maken van de gevulde pindakaasappeltjes. Welke appels geven het beste resultaat?

  Hoor het graag van je!

  Fijne avond,
  Katie

  Antwoord
 4. mandy

  Ohhh zoveel zin hierin!! Zou je ook agavesiroop kunnen gebruiken? Iets andere substantie, maar dan kan ik het voor de veganisten hier ook maken :)

  Antwoord
  • Bo

   Ja hoor, kan zeker! Ik zou dan iets minder gebruiken dan honing, aangezien agave een stukje zoeter is :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.