gevulde perziken met bieslook en zure room

gevulde perziken met bieslook en zure room, Gezonde voorgerechten, Glutenvrije voorgerechten, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Gezonde en makkelijke voorgerechten, Voorgerecht ei en ham, Beaufood recepten, Leuke en lekkere voorgerechten

Dit is zo’n recept waarvan ieders eerste reactie is: “Ehm tjah, dat lijkt mij opzich wel lekker.. Maar een beetje een gekke combinatie vind je niet?” True! Het is ook een ietwat rare combi. Maar zo super lekker.. Ik heb dit gerecht vaak gemaakt voor verschillende mensen en telkens valt hij helemaal in de smaak. Alle eer voor dit recept gaat naar mijn mams want zij maakte dit vroeger al bij etentjes (of gewoon zomaar) en nog steeds staan deze gevulde perziken met bieslook en zure room regelmatig op het menu. Ook dit gerecht is in een handomdraai, eventueel vooraf, klaar te maken, budget vriendelijk en goed voor je lijn. Dit is echt een aanrader en een van mijn lievelingsrecepten!

 

 

Ingrediënten voor vier stuks gevulde perziken met bieslook en zure room

  • 4 halve perziken (1 blik)
  • 2 eieren
  • 100 gram ham
  • zout en peper
  • een klein bakje crème fraîche
  • een hand verse bieslook, geknipt in kleine stukjes
  • 1 el mayonaise
  • kleurige garnering zoals bieslook, tijm, basilicum etc.

 

Zo maak je het

Kook de eieren in 10/12 minuten hard.

Snijd de ham in hele kleine stukjes en prak met een vork de eieren fijn op een plank of op een bord. Zorg dat je een egaal mengsel krijgt. Je kunt het eventeel ook pureren maar het lekkerst is het als je het prakt. Breng alles op smaak met peper en zout.

Laat de perziken uitlekken en snijd een klein plakje van de onderkanten af zodat ze beter blijven liggen. Leg ze op een bord of op vier kleine bordjes.

Vul de holtes van de perziken met het ei/ham mengsel.

Top elke perzik af met een eetlepel saus. Deze maak je door de crème fraîche te mengen met de bieslook en een eetlepel mayonaise.

 

gevulde perziken met bieslook en zure room, Gezonde voorgerechten, Glutenvrije voorgerechten, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Gezonde en makkelijke voorgerechten, Voorgerecht ei en ham, Beaufood recepten, Leuke en lekkere voorgerechten

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!