gevulde perziken met bieslook en zure room

gevulde perziken met bieslook en zure room

door | nov 10, 2014 | Recepten, Voorafjes | 1 reactie

gevulde perziken met bieslook en zure room, Gezonde voorgerechten, Glutenvrije voorgerechten, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Gezonde en makkelijke voorgerechten, Voorgerecht ei en ham, Beaufood recepten, Leuke en lekkere voorgerechten

Dit is zo’n recept waarvan ieders eerste reactie is: “Ehm tjah, dat lijkt mij opzich wel lekker.. Maar een beetje een gekke combinatie vind je niet?” True! Het is ook een ietwat rare combi. Maar zo super lekker.. Ik heb dit gerecht vaak gemaakt voor verschillende mensen en telkens valt hij helemaal in de smaak. Alle eer voor dit recept gaat naar mijn mams want zij maakte dit vroeger al bij etentjes (of gewoon zomaar) en nog steeds staan deze gevulde perziken met bieslook en zure room regelmatig op het menu. Ook dit gerecht is in een handomdraai, eventueel vooraf, klaar te maken, budget vriendelijk en goed voor je lijn. Dit is echt een aanrader en een van mijn lievelingsrecepten!

 

 

Ingrediënten voor vier stuks gevulde perziken met bieslook en zure room

  • 4 halve perziken (1 blik)
  • 2 eieren
  • 100 gram ham
  • zout en peper
  • een klein bakje crème fraîche
  • een hand verse bieslook, geknipt in kleine stukjes
  • 1 el mayonaise
  • kleurige garnering zoals bieslook, tijm, basilicum etc.

 

Zo maak je het

Kook de eieren in 10/12 minuten hard.

Snijd de ham in hele kleine stukjes en prak met een vork de eieren fijn op een plank of op een bord. Zorg dat je een egaal mengsel krijgt. Je kunt het eventeel ook pureren maar het lekkerst is het als je het prakt. Breng alles op smaak met peper en zout.

Laat de perziken uitlekken en snijd een klein plakje van de onderkanten af zodat ze beter blijven liggen. Leg ze op een bord of op vier kleine bordjes.

Vul de holtes van de perziken met het ei/ham mengsel.

Top elke perzik af met een eetlepel saus. Deze maak je door de crème fraîche te mengen met de bieslook en een eetlepel mayonaise.

 

gevulde perziken met bieslook en zure room, Gezonde voorgerechten, Glutenvrije voorgerechten, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Gezonde en makkelijke voorgerechten, Voorgerecht ei en ham, Beaufood recepten, Leuke en lekkere voorgerechten

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. quitsu

    Heel lekker zeker aan te raden!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.