Gevulde paprika’s uit de oven met gehakt, Italiaanse kruiden en feta

Ik kan altijd eindeloos variëren met paprika’s omdat de smaak bij veel andere smaken past. Ik vul ze regelmatig met verschillende ingrediënten of ik maak er dipsausbakjes van. Leuk wanneer je een feestje geeft. De paprika’s hol je uit en vul je met je favoriete dip. Neem bijvoorbeeld deze lekkere heksenkaas.

Voor dit recept vulde ik ze met een Italiaans gekruid gehaktmengsel, doperwten en feta. Kijk onderaan deze post naar ideeën voor wat je erbij kunt eten!

 

Nodig voor 2 personen

  • 2 grote paprika’s (ik vind gele altijd erg lekker)
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 300 gram rundergehakt
  • 100 gram fetakaas
  • 2 partjes limoen
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Peper en zout

 

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Was de paprika’s, snijd de bovenkant eraf en hol ze uit.

Verhit een koekenpan en rul hierin het gehakt gaar, zonder olie of boter. Voeg de doperwten toe en bak deze twee minuten mee. Breng het geheel op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout.

Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en top af met de feta. Zet ze op een bakplaat en leg de bovenkanten ernaast. Verwarm de paprika’s 15 tot 20 minuutjes in de oven.

Zet ze paprika’ op twee borden en zet de bovenkanten er weer terug op. Lekker met een kneepje vers citroensap!

 

 

Je kunt dit gerecht aanvullen met rijst, gebakken aardappeltjes, groente of een salade. Het is een perfect recept voor wanneer je voor meerdere mensen kookt, omdat je er veel tegelijk kunt klaarmaken. In dat geval is het leuk om verschillende kleuren paprika’s te nemen. En ben je een grote eter? Verdubbel dan het recept.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.