...

Gevulde paprika uit de oven met kidneybonen en gorgonzola

Gevulde paprika uit de oven met kidneybonen en gorgonzola

door | nov 10, 2014 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Wisten jullie dat een rode paprika bijna twee keer zoveel vitamine C bevat als een groene paprika? En dat paprika’s gezonder worden naarmate ze rijpen? Een dieprode paprika is dus super gezond. Honderd gram van deze groente is goed voor 213% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamine C. Reden genoeg om gevulde paprika met kidneybonen en gorgonzola te eten vanavond :D

Een paprika is rauw het meest gezond dus bij dit recept gaan ze alleen even een kwartiertje de oven in om op te warmen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 paprika’s
  • 2 kipfilets
  • 1 klein potje gekookte kidneybonen
  • 4 el gorgonzola
  • Zout en peper
  • Een grote zak veldsla
  • 2 scheuten olijfolie
  • 1 el kokosvet

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de paprika’s open en verwijder de zaadlijsten. Snijd de kip in kleine stukjes. Verhit een eetlepel kokosvet in een koekenpan en bak hierin de kip gaar.

Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet. Vermeng in een kommetje de gebakken kip met de kidneybonen en breng op smaak met peper en zout.

Vul alle vier de paprikastukkem met het mengsel en top af met stukjes gorgonzola. Leg de paprika’s op een ovenplaat (bekleed met eventueel een stukje bakpapier) en zet deze een kwartiertje in de oven.

Verdeel de sla over twee borden, besprenkel met olijfolie en leg daarop de paprika’s uit de oven.

 

Ik was benieuwd naar de voedingsstoffen en de eigenschappen van kidneybonen. Ik was verbaast toen dit echte krachtpatsers bleken te zijn! De bonen worden heel langzaam verteerd door je lichaam waardoor je hongergevoel langer wegblijft. Kidneybonen bevatten magnesium en magnesium is een natuurlijke rustgever en anti-stressmiddel. Ook zit er proteïne in welke een positieve werking heeft op je haargroei. De stof biotine ondersteund de groei je haar en gaat vergrijzing tegen.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *