Wisten jullie dat een rode paprika bijna twee keer zoveel vitamine C bevat als een groene paprika? En dat paprika’s gezonder worden naarmate ze rijpen? Een dieprode paprika is dus super gezond. Honderd gram van deze groente is goed voor 213% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamine C. Reden genoeg om gevulde paprika met kidneybonen en gorgonzola te eten vanavond :D
Een paprika is rauw het meest gezond dus bij dit recept gaan ze alleen even een kwartiertje de oven in om op te warmen.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 paprika’s
- 2 kipfilets
- 1 klein potje gekookte kidneybonen
- 4 el gorgonzola
- Zout en peper
- Een grote zak veldsla
- 2 scheuten olijfolie
- 1 el kokosvet
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de paprika’s open en verwijder de zaadlijsten. Snijd de kip in kleine stukjes. Verhit een eetlepel kokosvet in een koekenpan en bak hierin de kip gaar.
Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet. Vermeng in een kommetje de gebakken kip met de kidneybonen en breng op smaak met peper en zout.
Vul alle vier de paprikastukkem met het mengsel en top af met stukjes gorgonzola. Leg de paprika’s op een ovenplaat (bekleed met eventueel een stukje bakpapier) en zet deze een kwartiertje in de oven.
Verdeel de sla over twee borden, besprenkel met olijfolie en leg daarop de paprika’s uit de oven.
Ik was benieuwd naar de voedingsstoffen en de eigenschappen van kidneybonen. Ik was verbaast toen dit echte krachtpatsers bleken te zijn! De bonen worden heel langzaam verteerd door je lichaam waardoor je hongergevoel langer wegblijft. Kidneybonen bevatten magnesium en magnesium is een natuurlijke rustgever en anti-stressmiddel. Ook zit er proteïne in welke een positieve werking heeft op je haargroei. De stof biotine ondersteund de groei je haar en gaat vergrijzing tegen.
0 reacties