...

Gevulde paprika uit de oven met kidneybonen en gorgonzola

Gevulde paprika uit de oven met kidneybonen en gorgonzola

door | nov 10, 2014 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Wisten jullie dat een rode paprika bijna twee keer zoveel vitamine C bevat als een groene paprika? En dat paprika’s gezonder worden naarmate ze rijpen? Een dieprode paprika is dus super gezond. Honderd gram van deze groente is goed voor 213% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamine C. Reden genoeg om gevulde paprika met kidneybonen en gorgonzola te eten vanavond :D

Een paprika is rauw het meest gezond dus bij dit recept gaan ze alleen even een kwartiertje de oven in om op te warmen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 paprika’s
  • 2 kipfilets
  • 1 klein potje gekookte kidneybonen
  • 4 el gorgonzola
  • Zout en peper
  • Een grote zak veldsla
  • 2 scheuten olijfolie
  • 1 el kokosvet

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de paprika’s open en verwijder de zaadlijsten. Snijd de kip in kleine stukjes. Verhit een eetlepel kokosvet in een koekenpan en bak hierin de kip gaar.

Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet. Vermeng in een kommetje de gebakken kip met de kidneybonen en breng op smaak met peper en zout.

Vul alle vier de paprikastukkem met het mengsel en top af met stukjes gorgonzola. Leg de paprika’s op een ovenplaat (bekleed met eventueel een stukje bakpapier) en zet deze een kwartiertje in de oven.

Verdeel de sla over twee borden, besprenkel met olijfolie en leg daarop de paprika’s uit de oven.

 

Ik was benieuwd naar de voedingsstoffen en de eigenschappen van kidneybonen. Ik was verbaast toen dit echte krachtpatsers bleken te zijn! De bonen worden heel langzaam verteerd door je lichaam waardoor je hongergevoel langer wegblijft. Kidneybonen bevatten magnesium en magnesium is een natuurlijke rustgever en anti-stressmiddel. Ook zit er proteïne in welke een positieve werking heeft op je haargroei. De stof biotine ondersteund de groei je haar en gaat vergrijzing tegen.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer
Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *