Gevulde paprika uit de oven met kidneybonen en gorgonzola

Wisten jullie dat een rode paprika bijna twee keer zoveel vitamine C bevat als een groene paprika? En dat paprika’s gezonder worden naarmate ze rijpen? Een dieprode paprika is dus super gezond. Honderd gram van deze groente is goed voor 213% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamine C. Reden genoeg om gevulde paprika met kidneybonen en gorgonzola te eten vanavond :D

Een paprika is rauw het meest gezond dus bij dit recept gaan ze alleen even een kwartiertje de oven in om op te warmen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 paprika’s
  • 2 kipfilets
  • 1 klein potje gekookte kidneybonen
  • 4 el gorgonzola
  • Zout en peper
  • Een grote zak veldsla
  • 2 scheuten olijfolie
  • 1 el kokosvet

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de paprika’s open en verwijder de zaadlijsten. Snijd de kip in kleine stukjes. Verhit een eetlepel kokosvet in een koekenpan en bak hierin de kip gaar.

Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet. Vermeng in een kommetje de gebakken kip met de kidneybonen en breng op smaak met peper en zout.

Vul alle vier de paprikastukkem met het mengsel en top af met stukjes gorgonzola. Leg de paprika’s op een ovenplaat (bekleed met eventueel een stukje bakpapier) en zet deze een kwartiertje in de oven.

Verdeel de sla over twee borden, besprenkel met olijfolie en leg daarop de paprika’s uit de oven.

 

Ik was benieuwd naar de voedingsstoffen en de eigenschappen van kidneybonen. Ik was verbaast toen dit echte krachtpatsers bleken te zijn! De bonen worden heel langzaam verteerd door je lichaam waardoor je hongergevoel langer wegblijft. Kidneybonen bevatten magnesium en magnesium is een natuurlijke rustgever en anti-stressmiddel. Ook zit er proteïne in welke een positieve werking heeft op je haargroei. De stof biotine ondersteund de groei je haar en gaat vergrijzing tegen.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!