...

Gevulde pannenkoek met vers fruit en yoghurt

Gevulde pannenkoek met vers fruit en yoghurt

door | aug 19, 2015 | Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

Gevulde pannenkoek met vers fruit en yoghurt

Ik kan mezelf bijna niet indenken dat er een tijd was waarin ik havermout nog niet kende. Ik doe er echt van álles mee. Ik maak er maskertjes van, taartbodems, koekjes, pizzabodems en ik eet het rauw, gebakken of gekookt. Als ik ‘s morgens haast heb schep ik een paar eetlepels door een smoothie of in een bak yoghurt, maar het allerliefst bak ik er pannenkoeken van. En als je die pannenkoeken daarna vult met vers fruit en yoghurt worden ze helemáál lekker :D De pannenkoeken blijven twee a drie dagen goed dus bak er meteen een paar zodat je een klein voorraadje hebt. Ze zijn namelijk ook super lekker als gezond tussendoortje. Smeer de pannenkoek bijvoorbeeld in met notenpasta, leg een banaan in het midden en rol ze op!

Dit heb je nodig voor deze gevulde pannenkoek met vers fruit en yoghurt / 1 persoon

  • 1 ei
  • 25 gr havermeel – je kunt hiervoor ook 25 gr havermout vermalen tot meel in je blender
  • 30 tot 35 ml water
  • 1 tl kokosvet om in te bakken

Voor de vulling

  • 1/4 honing meloen
  • 1 banaan
  • 1/2 appel
  • 1 el honing
  • 2 el Turkse yoghurt – gewone yoghurt of kwark kan natuurlijk ook maar Turkse yoghurt is zo lekker romig..

 

Gevulde pannenkoek met vers fruit en yoghurt

 

Zo maak je het

Meng alle ingrediënten voor de pannenkoek tot een beslag. Verhit wat kokosvet in een koekenpan, giet het beslag erin en bak de pannenkoek aan beide kanten gaar.

Snij ondertussen het fruit in repen.

Leg het fruit in het midden van de pannenkoek en sluit af met wat honing en yoghurt. Klap de zijkanten dicht of rol op.

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *