...

Gevulde pannenkoek met vers fruit en yoghurt

Gevulde pannenkoek met vers fruit en yoghurt

door | aug 19, 2015 | Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

Gevulde pannenkoek met vers fruit en yoghurt

Ik kan mezelf bijna niet indenken dat er een tijd was waarin ik havermout nog niet kende. Ik doe er echt van álles mee. Ik maak er maskertjes van, taartbodems, koekjes, pizzabodems en ik eet het rauw, gebakken of gekookt. Als ik ‘s morgens haast heb schep ik een paar eetlepels door een smoothie of in een bak yoghurt, maar het allerliefst bak ik er pannenkoeken van. En als je die pannenkoeken daarna vult met vers fruit en yoghurt worden ze helemáál lekker :D De pannenkoeken blijven twee a drie dagen goed dus bak er meteen een paar zodat je een klein voorraadje hebt. Ze zijn namelijk ook super lekker als gezond tussendoortje. Smeer de pannenkoek bijvoorbeeld in met notenpasta, leg een banaan in het midden en rol ze op!

Dit heb je nodig voor deze gevulde pannenkoek met vers fruit en yoghurt / 1 persoon

  • 1 ei
  • 25 gr havermeel – je kunt hiervoor ook 25 gr havermout vermalen tot meel in je blender
  • 30 tot 35 ml water
  • 1 tl kokosvet om in te bakken

Voor de vulling

  • 1/4 honing meloen
  • 1 banaan
  • 1/2 appel
  • 1 el honing
  • 2 el Turkse yoghurt – gewone yoghurt of kwark kan natuurlijk ook maar Turkse yoghurt is zo lekker romig..

 

Gevulde pannenkoek met vers fruit en yoghurt

 

Zo maak je het

Meng alle ingrediënten voor de pannenkoek tot een beslag. Verhit wat kokosvet in een koekenpan, giet het beslag erin en bak de pannenkoek aan beide kanten gaar.

Snij ondertussen het fruit in repen.

Leg het fruit in het midden van de pannenkoek en sluit af met wat honing en yoghurt. Klap de zijkanten dicht of rol op.

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *