...

Gevulde pannenkoek met vers fruit en yoghurt

Gevulde pannenkoek met vers fruit en yoghurt

door | aug 19, 2015 | Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

Gevulde pannenkoek met vers fruit en yoghurt

Ik kan mezelf bijna niet indenken dat er een tijd was waarin ik havermout nog niet kende. Ik doe er echt van álles mee. Ik maak er maskertjes van, taartbodems, koekjes, pizzabodems en ik eet het rauw, gebakken of gekookt. Als ik ‘s morgens haast heb schep ik een paar eetlepels door een smoothie of in een bak yoghurt, maar het allerliefst bak ik er pannenkoeken van. En als je die pannenkoeken daarna vult met vers fruit en yoghurt worden ze helemáál lekker :D De pannenkoeken blijven twee a drie dagen goed dus bak er meteen een paar zodat je een klein voorraadje hebt. Ze zijn namelijk ook super lekker als gezond tussendoortje. Smeer de pannenkoek bijvoorbeeld in met notenpasta, leg een banaan in het midden en rol ze op!

Dit heb je nodig voor deze gevulde pannenkoek met vers fruit en yoghurt / 1 persoon

  • 1 ei
  • 25 gr havermeel – je kunt hiervoor ook 25 gr havermout vermalen tot meel in je blender
  • 30 tot 35 ml water
  • 1 tl kokosvet om in te bakken

Voor de vulling

  • 1/4 honing meloen
  • 1 banaan
  • 1/2 appel
  • 1 el honing
  • 2 el Turkse yoghurt – gewone yoghurt of kwark kan natuurlijk ook maar Turkse yoghurt is zo lekker romig..

 

Gevulde pannenkoek met vers fruit en yoghurt

 

Zo maak je het

Meng alle ingrediënten voor de pannenkoek tot een beslag. Verhit wat kokosvet in een koekenpan, giet het beslag erin en bak de pannenkoek aan beide kanten gaar.

Snij ondertussen het fruit in repen.

Leg het fruit in het midden van de pannenkoek en sluit af met wat honing en yoghurt. Klap de zijkanten dicht of rol op.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *