Gevulde pannenkoek met vers fruit en yoghurt

Gevulde pannenkoek met vers fruit en yoghurt

Ik kan mezelf bijna niet indenken dat er een tijd was waarin ik havermout nog niet kende. Ik doe er echt van álles mee. Ik maak er maskertjes van, taartbodems, koekjes, pizzabodems en ik eet het rauw, gebakken of gekookt. Als ik ’s morgens haast heb schep ik een paar eetlepels door een smoothie of in een bak yoghurt, maar het allerliefst bak ik er pannenkoeken van. En als je die pannenkoeken daarna vult met vers fruit en yoghurt worden ze helemáál lekker :D De pannenkoeken blijven twee a drie dagen goed dus bak er meteen een paar zodat je een klein voorraadje hebt. Ze zijn namelijk ook super lekker als gezond tussendoortje. Smeer de pannenkoek bijvoorbeeld in met notenpasta, leg een banaan in het midden en rol ze op!

Dit heb je nodig voor deze gevulde pannenkoek met vers fruit en yoghurt / 1 persoon

  • 1 ei
  • 25 gr havermeel – je kunt hiervoor ook 25 gr havermout vermalen tot meel in je blender
  • 30 tot 35 ml water
  • 1 tl kokosvet om in te bakken

Voor de vulling

  • 1/4 honing meloen
  • 1 banaan
  • 1/2 appel
  • 1 el honing
  • 2 el Turkse yoghurt – gewone yoghurt of kwark kan natuurlijk ook maar Turkse yoghurt is zo lekker romig..

 

Gevulde pannenkoek met vers fruit en yoghurt

 

Zo maak je het

Meng alle ingrediënten voor de pannenkoek tot een beslag. Verhit wat kokosvet in een koekenpan, giet het beslag erin en bak de pannenkoek aan beide kanten gaar.

Snij ondertussen het fruit in repen.

Leg het fruit in het midden van de pannenkoek en sluit af met wat honing en yoghurt. Klap de zijkanten dicht of rol op.

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Mijn driedaagse anti-griep menu

Mijn driedaagse anti-griep menu (inclusief recepten!)

Er hoeven maar een paar regeldruppels te vallen, een zuchtje…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!