Gevulde kipfilet uit de oven met roomkaas en spinazie

Gevulde kipfilet uit de oven met roomkaas en spinazie

door | apr 24, 2019 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 0 Reacties

Gevulde kipfilet uit de oven met roomkaas en spinazie, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten. Avondeten inspiratie, Kip uit de oven, Makkelijke avondmaaltijden

Kipfilet, spinazie en roomkaas was een gouden combi uit mijn studententijd. Ik at het vaak met pasta en moeilijk veel roomkaas. Niet gezond, maar wel héél erg lekker.. Ik kon toen sowieso alles eten wat los en vast zat zonder een grammetje aan te komen, maar dat is nu helaas ietsje anders ;) Ik maakte daarom een iets gezondere versie met deze lekkere ingrediënten. Zonder pasta, maar met veel spinazie en iets minder roomkaas. Ik moet zeggen dat het resultaat er mag zijn! Lekker romig en vol smaak.

Geniet ervan :D

Gevulde kipfilet uit de oven met roomkaas en spinazie, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten. Avondeten inspiratie, Kip uit de oven, Makkelijke avondmaaltijden

Gevulde kipfilet uit de oven met roomkaas en spinazie, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten. Avondeten inspiratie, Kip uit de oven, Makkelijke avondmaaltijden

Dit heb je nodig voor deze gevulde kipfilet uit de oven met roomkaas en spinazie / 2 personen

  • 2 kipfilets
  • handje verse spinazie
  • 2 zongedroogde tomaten – ik koop tegenwoordig zongedroogde tomaten zonder olie of kruiden. Dus echt alleen puur gedroogde tomaatjes. Je vindt ze in hetzelfde schap als zongedroogde tomaten in pot en ze zijn super lekker en intens van smaak.
  • 3 el roomkaas – naturel, Philadelphia bijvoorbeeld 
  • een teentje knoflook
  • 2 takjes verse oregano
  • 1 el pijnboompitten
  • een teentje knoflook
  • Serveertip: wok de overige spinazie kort in wat olijfolie en wat knoflook. Heerlijk voor bij de kip! Of eet er bijvoorbeeld boontjes, cherry tomaatjes, asperges of broccoli bij.

 

Gevulde kipfilet uit de oven met roomkaas en spinazie, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten. Avondeten inspiratie, Kip uit de oven, Makkelijke avondmaaltijden

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de gedroogde tomaten kort in een bakje lauwwarm water.

Snijd de kipfilets voorzichtig open zodat je ze straks kunt vullen. Let op dat je ze niet helemaal door midden snijdt. Wrijf de filets in met zwarte peper en zeezout. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipfilets kort aan beide kanten, tot ze licht goudbruin zijn. Ze garen straks verder in de oven.

Heb je toevallig een ovenvaste of gietijzeren pan in huis? Gebruik die dan om de kip in aan te bakken, zodat je de kipfilets daarna in diezelfde pan in de oven kunt schuiven.

Snijd de oregano heel fijn en pers de knoflook uit. Meng in een kommetje de oregano met roomkaas en knoflook. Breng op smaak met een snufje peper & zout.

Snijd de gedroogde tomaten in kleine reepjes. Vul beide kipfilets met roomkaas, verse spinazie en reepjes tomaat. Bak de kipfilets (in de pan en anders op een stuk zilverfolie op de ovenplaat) in 15 tot 20 minuten gaar in de oven.

Rooster ondertussen de pijnboompitten.

Serveer de gevulde kipfilets direct uit de oven met pijnboompitten erover en serveer er gewokte spinazie, boontjes of asperges bij.

Eet smakelijk!

Gevulde kipfilet uit de oven met roomkaas en spinazie, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten. Avondeten inspiratie, Kip uit de oven, Makkelijke avondmaaltijden

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.