...

Gevulde kipfilet uit de oven met roomkaas en spinazie

Gevulde kipfilet uit de oven met roomkaas en spinazie

door | apr 24, 2019 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 0 Reacties

Gevulde kipfilet uit de oven met roomkaas en spinazie, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten. Avondeten inspiratie, Kip uit de oven, Makkelijke avondmaaltijden

Kipfilet, spinazie en roomkaas was een gouden combi uit mijn studententijd. Ik at het vaak met pasta en moeilijk veel roomkaas. Niet gezond, maar wel héél erg lekker.. Ik kon toen sowieso alles eten wat los en vast zat zonder een grammetje aan te komen, maar dat is nu helaas ietsje anders ;) Ik maakte daarom een iets gezondere versie met deze lekkere ingrediënten. Zonder pasta, maar met veel spinazie en iets minder roomkaas. Ik moet zeggen dat het resultaat er mag zijn! Lekker romig en vol smaak.

Geniet ervan :D

Gevulde kipfilet uit de oven met roomkaas en spinazie, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten. Avondeten inspiratie, Kip uit de oven, Makkelijke avondmaaltijden

Gevulde kipfilet uit de oven met roomkaas en spinazie, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten. Avondeten inspiratie, Kip uit de oven, Makkelijke avondmaaltijden

Dit heb je nodig voor deze gevulde kipfilet uit de oven met roomkaas en spinazie / 2 personen

  • 2 kipfilets
  • handje verse spinazie
  • 2 zongedroogde tomaten – ik koop tegenwoordig zongedroogde tomaten zonder olie of kruiden. Dus echt alleen puur gedroogde tomaatjes. Je vindt ze in hetzelfde schap als zongedroogde tomaten in pot en ze zijn super lekker en intens van smaak.
  • 3 el roomkaas – naturel, Philadelphia bijvoorbeeld 
  • een teentje knoflook
  • 2 takjes verse oregano
  • 1 el pijnboompitten
  • een teentje knoflook
  • Serveertip: wok de overige spinazie kort in wat olijfolie en wat knoflook. Heerlijk voor bij de kip! Of eet er bijvoorbeeld boontjes, cherry tomaatjes, asperges of broccoli bij.

 

Gevulde kipfilet uit de oven met roomkaas en spinazie, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten. Avondeten inspiratie, Kip uit de oven, Makkelijke avondmaaltijden

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de gedroogde tomaten kort in een bakje lauwwarm water.

Snijd de kipfilets voorzichtig open zodat je ze straks kunt vullen. Let op dat je ze niet helemaal door midden snijdt. Wrijf de filets in met zwarte peper en zeezout. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipfilets kort aan beide kanten, tot ze licht goudbruin zijn. Ze garen straks verder in de oven.

Heb je toevallig een ovenvaste of gietijzeren pan in huis? Gebruik die dan om de kip in aan te bakken, zodat je de kipfilets daarna in diezelfde pan in de oven kunt schuiven.

Snijd de oregano heel fijn en pers de knoflook uit. Meng in een kommetje de oregano met roomkaas en knoflook. Breng op smaak met een snufje peper & zout.

Snijd de gedroogde tomaten in kleine reepjes. Vul beide kipfilets met roomkaas, verse spinazie en reepjes tomaat. Bak de kipfilets (in de pan en anders op een stuk zilverfolie op de ovenplaat) in 15 tot 20 minuten gaar in de oven.

Rooster ondertussen de pijnboompitten.

Serveer de gevulde kipfilets direct uit de oven met pijnboompitten erover en serveer er gewokte spinazie, boontjes of asperges bij.

Eet smakelijk!

Gevulde kipfilet uit de oven met roomkaas en spinazie, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten. Avondeten inspiratie, Kip uit de oven, Makkelijke avondmaaltijden

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *