Gevulde kipfilet uit de oven met roomkaas en spinazie

Gevulde kipfilet uit de oven met roomkaas en spinazie, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten. Avondeten inspiratie, Kip uit de oven, Makkelijke avondmaaltijden

Kipfilet, spinazie en roomkaas was een gouden combi uit mijn studententijd. Ik at het vaak met pasta en moeilijk veel roomkaas. Niet gezond, maar wel héél erg lekker.. Ik kon toen sowieso alles eten wat los en vast zat zonder een grammetje aan te komen, maar dat is nu helaas ietsje anders ;) Ik maakte daarom een iets gezondere versie met deze lekkere ingrediënten. Zonder pasta, maar met veel spinazie en iets minder roomkaas. Ik moet zeggen dat het resultaat er mag zijn! Lekker romig en vol smaak.

Geniet ervan :D

Gevulde kipfilet uit de oven met roomkaas en spinazie, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten. Avondeten inspiratie, Kip uit de oven, Makkelijke avondmaaltijden

Gevulde kipfilet uit de oven met roomkaas en spinazie, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten. Avondeten inspiratie, Kip uit de oven, Makkelijke avondmaaltijden

Dit heb je nodig voor deze gevulde kipfilet uit de oven met roomkaas en spinazie / 2 personen

  • 2 kipfilets
  • handje verse spinazie
  • 2 zongedroogde tomaten – ik koop tegenwoordig zongedroogde tomaten zonder olie of kruiden. Dus echt alleen puur gedroogde tomaatjes. Je vindt ze in hetzelfde schap als zongedroogde tomaten in pot en ze zijn super lekker en intens van smaak.
  • 3 el roomkaas – naturel, Philadelphia bijvoorbeeld 
  • een teentje knoflook
  • 2 takjes verse oregano
  • 1 el pijnboompitten
  • een teentje knoflook
  • Serveertip: wok de overige spinazie kort in wat olijfolie en wat knoflook. Heerlijk voor bij de kip! Of eet er bijvoorbeeld boontjes, cherry tomaatjes, asperges of broccoli bij.

 

Gevulde kipfilet uit de oven met roomkaas en spinazie, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten. Avondeten inspiratie, Kip uit de oven, Makkelijke avondmaaltijden

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de gedroogde tomaten kort in een bakje lauwwarm water.

Snijd de kipfilets voorzichtig open zodat je ze straks kunt vullen. Let op dat je ze niet helemaal door midden snijdt. Wrijf de filets in met zwarte peper en zeezout. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipfilets kort aan beide kanten, tot ze licht goudbruin zijn. Ze garen straks verder in de oven.

Heb je toevallig een ovenvaste of gietijzeren pan in huis? Gebruik die dan om de kip in aan te bakken, zodat je de kipfilets daarna in diezelfde pan in de oven kunt schuiven.

Snijd de oregano heel fijn en pers de knoflook uit. Meng in een kommetje de oregano met roomkaas en knoflook. Breng op smaak met een snufje peper & zout.

Snijd de gedroogde tomaten in kleine reepjes. Vul beide kipfilets met roomkaas, verse spinazie en reepjes tomaat. Bak de kipfilets (in de pan en anders op een stuk zilverfolie op de ovenplaat) in 15 tot 20 minuten gaar in de oven.

Rooster ondertussen de pijnboompitten.

Serveer de gevulde kipfilets direct uit de oven met pijnboompitten erover en serveer er gewokte spinazie, boontjes of asperges bij.

Eet smakelijk!

Gevulde kipfilet uit de oven met roomkaas en spinazie, Gezonde foodblogs, Beaufood avondeten. Avondeten inspiratie, Kip uit de oven, Makkelijke avondmaaltijden

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!