...

Gevulde haverkoeken met appel 

Gevulde haverkoeken met appel 

door | aug 20, 2017 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 22 reacties

GEVULDE HAVERKOEKEN MET APPEL

Voor wie heeft genoten van mijn havertaartjes met mascarpone en blauwe bessen vorige week (en dat waren er veeeeel jeej!) heb ik goed nieuws want: ik heb van diezelfde bodem dus ook deze fantastische gevulde haverkoeken met appel gemaakt! De bodem is licht knapperig en de vulling maakte ik van appel, kaneel en honing. Echt, maak deze meteen want ze zijn érg lekker :D

Tip van de dag: maak een dubbele portie van deze bodems en vries een gedeelte in. Zo heb je altijd een voorraadje in huis voor wanneer je visite krijgt of gewoon ineens heel veel trek hebt in zo’n lekkere koek. Je kunt ze vullen volgens onderstaand recept of er taartjes van maken met blauwe bessen en mascarpone zoals ik hier deed. Oh, en ik denk dat ze trouwens ook super lekker zijn met aardbeien en slagroom..

Dit heb je nodig voor zes gevulde haverkoeken met appel

Voor de bodem

  • 150 gr havermout
  • 175 gr zachte dadels
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf kaneel
  • scheutje water – zo’n 25 ml

Voor de vulling

  • 1 appel
  • 300 ml water
  • 2 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 6 tl ricotta

 

Gevulde haverkoeken met appel, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Suikervrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Slanke recepten, Tussendoortjes appel, Snacks met appel, Havermout snacks

Gevulde haverkoeken met appel, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Suikervrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Slanke recepten, Tussendoortjes appel, Snacks met appel, Havermout snacks

Havertaartjes met mascarpone en blauwe bessen, Gezonde taartjes, Glutenvrije taartjes chocolade, Taartjes blauwe bessen, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde taart recepten

Zo maak je ze

Begin met de bodem. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Ontpit de dadels en week ze een paar minuten in een laagje lauwwarm water. Stop de ingrediënten daarna in je keukenmachine en blend tot je een kruimelig deeg hebt. Als je geen keukenmachine hebt kun je dit ook met je handen doen, maar dan moet je wel even flink kneden.

Verdeel het deeg in zes porties, rol er bolletjes van en druk ze vervolgens plat op de bakplaat. Vorm er met je handen holle koeken van door de randjes omhoog te duwen. Schuif de plaat voor tien minuutjes in de oven.

Was de appel en snijd hem in hele kleine blokjes. Je hoeft hem niet te schillen, maar verwijder wel even de pitjes.

Schenk 300 ml water in een pannetje en breng aan de kook. Voeg de blokjes appel toe samen met een snuf kaneel en honing. Laat op zacht voor pruttelen totdat het vocht is opgenomen en de appeltjes zacht zijn. Als het vocht is verdampt en de appel nog niet helemaal zacht is voeg je nog wat water toe. Roer regelmatig!

Meng een theelepel maïzena met twee eetlepels water en roer dit door het appelmengsel heen om iets te verdikken.

Vul de koeken met een laagje ricotta (of volle kwark) en verdeel het appelmengsel erover.

Je kunt de gevulde koeken twee tot drie dagen bewaren in de koelkast

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

22 Comments

22 Reacties

  1. Alma

    Mascarpone is er ook wel lekker in lijkt me….

    Antwoord
    • Bo

      Zeker!:)

      Antwoord
  2. Ina

    Hallo Bo,
    Bedankt voor het leuke recept.
    Ik heb de taartjes gemaakt en ze waren verrukkelijk!
    Ik had wel een foutje gemaakt. Ik had over het hoofd gezien dat er wat water bij moest en vond het deeg nogal droog.
    Toen heb ik er een kleine geraspte appel bij gedaan. Dat maakte het deeg wel plakkerig en dat heb ik opgelost door wat kokosmeel op het aanrecht te srtooien en wat extra onder de taartjes.
    Zo ga ik ze voortaan wel maken. Ze smaakten bijna romig.
    Ipv ricotta heb ik coco start ((Abbot Kinney”s) gebruikt…mmmm
    Ik had niet genoeg appel (want meer deeg :)
    Nog een gevuld met aardbeien en een met wat chocolade pasta en wat van de kokos yochurt natuurlijk.
    Smullen.

    Antwoord
  3. Marley

    Kun je de dadels ook door rozijnen vervangen?

    Antwoord
  4. Mo

    ik had geen dadels in huis en heb het met rozijntjes gedaan maar dat werd geen succes hihihi, voortaan maar dadels erin doen of had de rozijntjes heel fijn moeten snijden

    Antwoord
    • Bo

      Ik snap je keuze voor rozijntjes!:) Maar die zijn inderdaad te droog denk ik..

      Antwoord
  5. Duike

    Ik had ze netjes volgens recept 10 minuten in de oven, we breken onze tanden erop af ?.

    Korter in de oven? Lagere temperatuur? Wat is de tip?

    Antwoord
    • Bo

      Hmm ik heb dit nog niet eerder gehoord, dus geen idee waar dat mis is gegaan :)

      Antwoord
  6. Susanne

    Hoi,
    Weet je een alternatief voor de Ricotta zonder suiker en zuivel?
    Groetjes, Suus

    Antwoord
    • Bo

      Ik eet zelf wel gewoon zuivel dus ik ben heel slecht in het bedenken van alternatieven, sorry :D

      Antwoord
    • Ina

      kokos joghurt…..jummie

      Antwoord
  7. Anita schoenmakers

    Kun je ook mager kwark gebruiken in plaats volle kwark

    Antwoord
    • Bo

      Ja hoor!

      Antwoord
  8. Suus

    Kun je de maizena door iets ‘gezonders’ vervangen?

    Antwoord
    • Mathilde

      Gewoon het vocht goed laten verdampen, dan is het niet nodig of probeer een beetje agar agar

      Antwoord
  9. Ilse

    Ik wil geen dadels gebruiken, kun je dit ook maken met iets anders?

    Antwoord
    • Bo

      Je kunt de dadels vervangen door bijvoorbeeld dezelfde hoeveelheid gedroogde vijgen of abrikozen. Liefs! Bo

      Antwoord
    • Geke van Wijnen

      Ik eet sinds kort veganistisch, wat best zoeken is naar alternatieven. Ik wil dit gaan maken maken lekkere soja vla. En wat eventueel ook zou kunnen: amandel melk met agar agar of binden met maïzena. Lijkt me niet heel erg ongezond omdat het gewoon van maïs is.

      Antwoord
    • Stephanke

      Kan dit als ontbijt?

      Antwoord
  10. Magali

    Is het de bedoeling dat de koekjes zacht blijven? Ik heb ze iets langer in de oven gelaten en zijn nogal taai. Anders supervlekker!

    Antwoord
    • Bo

      Hooi Magali, de koeken zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen maar harden uit wanneer ze afkoelen. Als je ze dus langer in de oven laat worden ze te hard, helemaal als ze afkoelen. Volgende keer dus niet langer in de oven doen hoor :D Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *