Gevulde haverkoeken met appel 

GEVULDE HAVERKOEKEN MET APPEL

Voor wie heeft genoten van mijn havertaartjes met mascarpone en blauwe bessen vorige week (en dat waren er veeeeel jeej!) heb ik goed nieuws want: ik heb van diezelfde bodem dus ook deze fantastische gevulde haverkoeken met appel gemaakt! De bodem is licht knapperig en de vulling maakte ik van appel, kaneel en honing. Echt, maak deze meteen want ze zijn érg lekker :D

Tip van de dag: maak een dubbele portie van deze bodems en vries een gedeelte in. Zo heb je altijd een voorraadje in huis voor wanneer je visite krijgt of gewoon ineens heel veel trek hebt in zo’n lekkere koek. Je kunt ze vullen volgens onderstaand recept of er taartjes van maken met blauwe bessen en mascarpone zoals ik hier deed. Oh, en ik denk dat ze trouwens ook super lekker zijn met aardbeien en slagroom..

 

Dit heb je nodig voor zes gevulde haverkoeken met appel

Voor de bodem

  • 150 gr havermout
  • 175 gr zachte dadels
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf kaneel
  • scheutje water – zo’n 25 ml

Voor de vulling

  • 1 appel
  • 300 ml water
  • 2 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 6 tl ricotta

 

 

Gevulde haverkoeken met appel, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Suikervrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Slanke recepten, Tussendoortjes appel, Snacks met appel, Havermout snacks

Gevulde haverkoeken met appel, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Suikervrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Slanke recepten, Tussendoortjes appel, Snacks met appel, Havermout snacks

Havertaartjes met mascarpone en blauwe bessen, Gezonde taartjes, Glutenvrije taartjes chocolade, Taartjes blauwe bessen, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde taart recepten

 

Zo maak je ze

Begin met de bodem. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Ontpit de dadels en week ze een paar minuten in een laagje lauwwarm water. Stop de ingrediënten daarna in je keukenmachine en blend tot je een kruimelig deeg hebt. Als je geen keukenmachine hebt kun je dit ook met je handen doen, maar dan moet je wel even flink kneden.

Verdeel het deeg in zes porties, rol er bolletjes van en druk ze vervolgens plat op de bakplaat. Vorm er met je handen holle koeken van door de randjes omhoog te duwen. Schuif de plaat voor tien minuutjes in de oven.

Was de appel en snijd hem in hele kleine blokjes. Je hoeft hem niet te schillen, maar verwijder wel even de pitjes.

Schenk 300 ml water in een pannetje en breng aan de kook. Voeg de blokjes appel toe samen met een snuf kaneel en honing. Laat op zacht voor pruttelen totdat het vocht is opgenomen en de appeltjes zacht zijn. Als het vocht is verdampt en de appel nog niet helemaal zacht is voeg je nog wat water toe. Roer regelmatig!

Meng een theelepel maïzena met twee eetlepels water en roer dit door het appelmengsel heen om iets te verdikken.

Vul de koeken met een laagje ricotta (of volle kwark) en verdeel het appelmengsel erover.

 

Je kunt de gevulde koeken twee tot drie dagen bewaren in de koelkast

Klik hier om dit recept uit te printen.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

6 Comments
    1. Hooi Magali, de koeken zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen maar harden uit wanneer ze afkoelen. Als je ze dus langer in de oven laat worden ze te hard, helemaal als ze afkoelen. Volgende keer dus niet langer in de oven doen hoor :D Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.