...

Gevulde appels uit de oven a la dame blanche

Gevulde appels uit de oven a la dame blanche

door | nov 8, 2015 | Desserts, Recepten, Zoetigheden | 1 reactie

Gevulde appels uit de oven a la dame blanche

Dit heeeerlijke en easy recept maakte ik een tijdje geleden voor Lekker eten met Linda. Dit is zo’n fijn gerechtje voor na het eten, als je zin hebt in een toetje maar niet wilt toegeven aan ijs. Dit dessert is ook leuk om te maken wanneer je eters hebt. Je kunt de appeltjes van te voren vullen zodat je ze alleen nog even in de oven hoeft te schuiven voor het opdienen. Toef kwark eroverheen, wat gesmolten chocolade en je hebt een gezond toetje wat oogt als een heerlijke dame blanche!

Stiekem zit ik er op dit moment zelfs een te eten omdat ik er gister te veel had gemaakt. En ik kan je vertellen dat ze ook erggg lekker zijn als tussendoortje :)

 

Gevulde appels uit de oven a la dame blanche

 

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 1 appel
  • klein handje gemengde noten
  • 2 grote en zachte dadels – in reepjes gesneden
  • snuf kaneel
  • 2 el volle kwark
  • 50 gr pure chocolade

 

Gevulde appels uit de oven a la dame blanche

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Spoel de appel schoon en halveer hem. Verwijder de pitjes en hol de stukken iets uit. Vul de holtes met de kaneel, noten en stukjes dadel. Leg ze op een bakplaat en zet 15 tot 20 minuutjes in de oven.

Zijn de appels warm en zacht? Haal ze dan uit de oven en leg ze op een bordje. Smelt de chocolade au bain marie om tot chocoladesaus. Schep een eetlepel kwark op iedere appel en top af met warme chocoladesaus.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Marlotte

    Oh wauw, ziet er echt heerlijk uit. Hij is ook lekker als ontbijtje gok ik, haha!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *