Gevulde appels uit de oven a la dame blanche

Gevulde appels uit de oven a la dame blanche

door | nov 8, 2015 | Desserts, Recepten, Zoetigheden | 1 reactie

Gevulde appels uit de oven a la dame blanche

Dit heeeerlijke en easy recept maakte ik een tijdje geleden voor Lekker eten met Linda. Dit is zo’n fijn gerechtje voor na het eten, als je zin hebt in een toetje maar niet wilt toegeven aan ijs. Dit dessert is ook leuk om te maken wanneer je eters hebt. Je kunt de appeltjes van te voren vullen zodat je ze alleen nog even in de oven hoeft te schuiven voor het opdienen. Toef kwark eroverheen, wat gesmolten chocolade en je hebt een gezond toetje wat oogt als een heerlijke dame blanche!

Stiekem zit ik er op dit moment zelfs een te eten omdat ik er gister te veel had gemaakt. En ik kan je vertellen dat ze ook erggg lekker zijn als tussendoortje :)

 

Gevulde appels uit de oven a la dame blanche

 

 

Dit heb je nodig voor twee personen

 • 1 appel
 • klein handje gemengde noten
 • 2 grote en zachte dadels – in reepjes gesneden
 • snuf kaneel
 • 2 el volle kwark
 • 50 gr pure chocolade

 

Gevulde appels uit de oven a la dame blanche

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Spoel de appel schoon en halveer hem. Verwijder de pitjes en hol de stukken iets uit. Vul de holtes met de kaneel, noten en stukjes dadel. Leg ze op een bakplaat en zet 15 tot 20 minuutjes in de oven.

Zijn de appels warm en zacht? Haal ze dan uit de oven en leg ze op een bordje. Smelt de chocolade au bain marie om tot chocoladesaus. Schep een eetlepel kwark op iedere appel en top af met warme chocoladesaus.

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

 1. Marlotte

  Oh wauw, ziet er echt heerlijk uit. Hij is ook lekker als ontbijtje gok ik, haha!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.