Op elke foodblog is wel een overheerlijk recept te vinden voor bananenbrood, maar heb je al eens geprobeerd om een paar plakken te toasten in een koekenpan? Je weet niet wat je proeft. Getoast bananenbrood heeft nét even wat meer smaak en eerlijk is eerlijk, warm smaakt een cake toch altijd het lekkerst. Ik zeg expres cake, want ik vind bananenbrood meer weg hebben van cake dan van brood. Hoe we het ook mogen noemen, dit recept is er eentje voor in de boeken!
Je kunt de plakken natuurlijk ook gewoon zo eten, maar ik weet zeker dat ook jij zo’n warme licht krokante plak erg kunt waarderen. Helemaal als je hem afmaakt met plakjes banaan, cranberry’s en ahornsiroop.
Dit heb je nodig voor dit getoaste bananenbrood met ahornsiroop
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 150 gr amandelmeel
- 3 el ahornsiroop + extra voor erop
- 50 gr walnoten – gehakt
- 2 tl bakpoeder
- snuf kaneel
Dit kun je er bijvoorbeeld op doen
- plakjes banaan
- ahornsiroop
- cranberry’s
- sesamzaadjes
- gehakte pure chocolade
- kokosroom
- pindakaas
- Heb jij nog lekkere ideeën?
Zo maak je het
Vet een cakevorm in en verwarm je oven voor op 180 graden.
Pureer de bananen samen met de eieren, amandelmeel, ahornsiroop, bakpoeder, kaneel en een snuf zout met een staafmixer of in je blender tot een egaal beslag. Spatel de walnoten door het beslag en schep alles in de cakevorm.
Zet de cake voor 35 tot 45 minuten in het midden van de oven. Doe eventueel even de satéprikkertest om te kijken of de cake gaar is.
Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Zin in een plak cake? Snijd er dan een dikke plak vanaf en verhit wat boter of kokosvet in een koekenpan. Toast de plak aan beide kanten goudbruin en beleg hem daarna met plakjes banaan, ahornsiroop of andere lekkere toppings.
Je kunt de cake in folie zo’n drie dagen buiten de koelkast bewaren. Krijg je hem niet op binnen drie dagen? Je kunt de cake in plakken snijden en die vervolgens invriezen
0 reacties