...

Getoast bananenbrood met ahornsiroop

Getoast bananenbrood met ahornsiroop

Getoast bananenbrood met ahornsiroop, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Slanke tussendoortjes, Cake van amandelmeel, Recepten ahornsiroop

Op elke foodblog is wel een overheerlijk recept te vinden voor bananenbrood, maar heb je al eens geprobeerd om een paar plakken te toasten in een koekenpan? Je weet niet wat je proeft. Getoast bananenbrood heeft nét even wat meer smaak en eerlijk is eerlijk, warm smaakt een cake toch altijd het lekkerst. Ik zeg expres cake, want ik vind bananenbrood meer weg hebben van cake dan van brood. Hoe we het ook mogen noemen, dit recept is er eentje voor in de boeken!

Je kunt de plakken natuurlijk ook gewoon zo eten, maar ik weet zeker dat ook jij zo’n warme licht krokante plak erg kunt waarderen. Helemaal als je hem afmaakt met plakjes banaan, cranberry’s en ahornsiroop.

Getoast bananenbrood met ahornsiroop, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Slanke tussendoortjes, Cake van amandelmeel, Recepten ahornsiroop, Gezonde foodblogs

Getoast bananenbrood met ahornsiroop, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Slanke tussendoortjes, Cake van amandelmeel, Recepten ahornsiroop, Gezonde foodblogs

Dit heb je nodig voor dit getoaste bananenbrood met ahornsiroop

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gr amandelmeel
  • 3 el ahornsiroop + extra voor erop
  • 50 gr walnoten – gehakt 
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf kaneel

Dit kun je er bijvoorbeeld op doen

  • plakjes banaan
  • ahornsiroop
  • cranberry’s
  • sesamzaadjes
  • gehakte pure chocolade
  • kokosroom
  • pindakaas
  • Heb jij nog lekkere ideeën?

 

Zo maak je het

Vet een cakevorm in en verwarm je oven voor op 180 graden.

Pureer de bananen samen met de eieren, amandelmeel, ahornsiroop, bakpoeder, kaneel en een snuf zout met een staafmixer of in je blender tot een egaal beslag. Spatel de walnoten door het beslag en schep alles in de cakevorm.

Zet de cake voor 35 tot 45 minuten in het midden van de oven. Doe eventueel even de satéprikkertest om te kijken of de cake gaar is.

Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Zin in een plak cake? Snijd er dan een dikke plak vanaf en verhit wat boter of kokosvet in een koekenpan. Toast de plak aan beide kanten goudbruin en beleg hem daarna met plakjes banaan, ahornsiroop of andere lekkere toppings.

 

Getoast bananenbrood met ahornsiroop, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Slanke tussendoortjes, Cake van amandelmeel, Recepten ahornsiroop, Gezonde foodblogs

Getoast bananenbrood met ahornsiroop, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Slanke tussendoortjes, Cake van amandelmeel, Recepten ahornsiroop, Gezonde foodblogs

Getoast bananenbrood met ahornsiroop, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Beaufood recepten, Slanke tussendoortjes, Cake van amandelmeel, Recepten ahornsiroop

Je kunt de cake in folie zo’n drie dagen buiten de koelkast bewaren. Krijg je hem niet op binnen drie dagen? Je kunt de cake in plakken snijden en die vervolgens invriezen

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *