...

Gestoofde groenten in misobouillon met polenta en parmezaanse kaas

Gestoofde groenten in misobouillon met polenta en parmezaanse kaas

door | mrt 20, 2024 | Hoofdgerecht, Recepten | 0 Reacties

Gestoofde groenten in misobouillon

Gestoofde groenten in misobouillon met polenta en parmezaanse kaas . Op avonden dat Mike niet thuis eet maak ik vaak van dit soort ‘ik raap maar wat bij elkaar’ gerechten. Ik vind het heerlijk te experimenteren met gezonde gerechten. Ik kijk dan gewoon wat er in de koelkast ligt en daar bedenk ik a la minute een gerecht mee. Met lekker veel groenten, peulvruchten en verse kruiden. Vaak smaakvol, maar ook soms niet zo boeiend en soms.. bijzónder lekker! Zoals deze gestoofde groenten met boterbonen en olijven in misobouillon. Vol van smaak en geserveerd op een bedje van romige polenta met parmezaanse kaas. Top af met een perfect zacht gekookt eitje, eventueel een paar zoutige ansjovisjes en nog wat extra parmezaanse kaas. Het is dat ik maar voor anderhalve persoon gekookt had (Louen at ook mee), maar anders had ik zeker nog een keer opgeschept.. 

Gestoofde groenten in misobouillon

Gestoofde groenten 

Ik ben gek op eenpansgerechten met gestoofde groenten. Je raapt gewoon verschillende soorten groenten die je nog op voorraad hebt bij elkaar, snijd deze in kleine blokjes en stooft deze vervolgens zacht in een smaakvolle bouillon en verse kruiden. Groentebouillon, kippenbouillon, wat je maar in huis hebt. Ik kocht laatst misobouillonblokjes en sindsdien wil ik niet meer anders. Zó lekker. Om de groentestoof extra vullend en voedzaam te maken voeg je op het laatste moment wat peulvruchten toe, in dit geval boterbonen. Ook wel limabonen genoemd. Deze zijn zo heerlijk zacht en romig van smaak. Over romig gesproken, die Parmezaanse kaas polenta was ook echt hémels voor erbij. Typisch gevalletje gezond comfort food. Dat eitje maakte het gerecht helemaal af, zeker met een lepeltje crispy chili olie erover. Kortom: dit was een fan-tas-tisch lekker bij elkaar geraapt zooitje!

Gestoofde groenten in misobouillon

Zin in nog meer gezonde gerechten?

Gestoofde groenten in misobouillon

Gestoofde miso groenten met polenta en parmezaanse kaas

Gestoofde groenten in misobouillon met polenta en parmezaanse kaas. Ultiem gezond comfort food! Extra lekker met een zacht gekookt eitje.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 bospenen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteen
  • 1 miso bouillonblokje - of 1 tl lichte miso pasta
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 el Taggiasche olijfjes
  • 400 gr boterbonen - ook wel limabonen genoemd (uit blik)

Voor erbij

  • 80 gr polenta
  • 200 ml volle melk
  • 1 flinke tl roomboter
  • 3 el Parmezaanse kaas + extra voor erover
  • 2 eieren
  • 4 ansjovis
  • 2 el crispy chili olie - optioneel

Instructies
 

  • Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit alles kort aan.
  • Snijd de bospeen en bleekselderij in hele kleine blokjes. Voeg toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee. Blus af met 250 ml water. Verkruimel het bouillon blokje erover. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg samen met de olijfjes toe aan de pan. Laat 20 minuten stoven met de deksel op de pan.
  • Giet de boterbonen af en voeg na 20 minuten toe aan de stoof. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe. Laat nog 5 minuten inkoken zonder deksel op de pan.
  • Kook de eitjes in 6 minuten zacht en laat daarna direct schrikken onder koud water. Pel ze en snijd ze doormidden.
  • Breng de melk samen met 200 ml water aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat al roerend 3 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en roer de boter en Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de polenta over twee diepe borden. Schep de groentestoof over de polenta (vergeet die lekkere bouillon niet!) en sluit af met geraspte parmezaanse kaas, eitjes en optioneel ansjovisjes en cripsy chili olie.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Gestoofde groenten in misobouillon

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept