...

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

door | sep 29, 2023 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in dit seizoen. Zoals pompoen! En wist je dat.. geroosterde pompoen en miso echt héle dikke smaakvrienden zijn? 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen en miso 

Miso pasta is niets iets wat de meeste mensen standaard in huis hebben. Maar als je eenmaal een bakje miso in huis hebt.. wil je niet meer zonder. Met deze umami smaakbom kun je álle kanten op. Zo maak ik er dressings, sauzen, marinades en mayonaise mee. Ook soepen, noodles en spaghetti bolognese (ja echt) worden héél blij van een lepeltje miso. En zo ook pompoen! De pompoen brengen we op smaak met kruiden en roosteren we vervolgens in de oven. Ondertussen maken we een romige smaakvolle saus van kokosmelk en miso. Serveer de geroosterde pompoen blokjes met een portie rijst en schenk daar voor het serveren de romige miso saus over. Ringetjes bos-ui en wat geroosterde pijnboompitjes on top.. Eet smakelijk :D

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Zin in nog meer pompoen?

 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen uit de oven met miso roomsaus. Een smaakvolle en voedzame avondmaaltijd! Serveer met rijst en bos-ui.
5 van 3 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gr flespompoen - gebruik je kant en klaar gesneden pompoen? Neem dan 500 gr gesneden pompoen blokjes.
  • 4 el olijfolie
  • 2 el witte miso pasta
  • 1 el honing
  • ½ tl (gerookt) paprikapoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el sesampasta (tahin)
  • ½ citroen - het sap

Voor erbij

  • 150 gr rijst
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 bos-ui

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de pompoen in kleine blokjes.
  • Meng voor de pompoen marinade de olijfolie, 1 eetlepel (let op, dus geen 2!) miso pasta, honing en paprikapoeder. Verdeel de pompoen over de ovenplaat, schenk de marinade erover en meng goed zodat alle blokjes bedekt zijn.
  • Bak de pompoen 30 minuten in het midden van de oven (of tot de pompoen mooi goudbruin is).
  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Meng in een kleine pan op laag vuur de overige eetlepel miso pasta, citroensap en tahin. Schenk de kokosmelk erbij en roer met een garde tot een gladde saus. Laat 5 minuten zacht koken.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Snijd de bos-ui in ringetjes.
  • Verdeel de rijst en geroosterde pompoen over twee diepe borden. Garneer met bos-ui en pijnboompitten. Schenk als laatste de miso roomsaus over het gerecht.
  • Geniet ervan!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept