...

Geroosterde honingnoten uit de oven

Geroosterde honingnoten uit de oven

door | nov 11, 2014 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 17 reacties

Geroosterde honingnoten uit de oven

Nootjes zijn een van mijn favoriete tussendoortjes. Ik heb altijd een grote pot in de lade staan en ik neem vaak een handje mee als snack of ik schep ze door een salade of over een bakje kwark in de ochtend. Maar weet je hoe je je nootjes ultiem lekker krijgt? Door er een lekker zoet laagje honing overheen te doen en kruiden als kaneel. Even de oven in, laten uitharden in de koelkast en je hebt een heeerlijke snack.

 

Dit heb je nodig voor 1 pot geroosterde honingnoten uit de oven (basisrecept)

  •  250 gram noten naar keuze – Ik nam een mix van verschillende noten met daarin macadamias, hazelnoten en walnoten. De walnoten vind ik het lekkerst :)
  • 4 el honing

Je kunt de noten helemaal naar eigen wens maken. De volgende ingrediënten kan je toevoegen aan het basisrecept:

  • Rauwe cacao (voor chocolade honingnoten!)
  • Koek/speculaaskruiden
  • Kaneelpoeder
  • Gemberpoeder
  • Als je ze uit de oven hebt gehaald kun je ze bestrooien met kokossnippers en even door elkaar husselen
  • Als je op de wat minder gezonde toer wilt kun je de noten als je ze uit de oven hebt gehaald bestrooien met suiker zodat ze lekker zoet worden.

 

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de noten in een kom samen met de honing, en eventueel extra ingrediënten zoals cacao of kaneel, goed door elkaar. Verspreid ze over de bakplaat en zet weg in het midden van de oven voor ongeveer 15 minuten. Check en schep ze om de 5 minuten om, zeker aan het einde, zodat ze niet verbranden. Let op, dit kan erg snel gaan!

Als ze uit de oven komen zijn ze nog een beetje plakkerig, maar als je de plaat even laat afkoelen zullen ze na een half uurtje uitharden.

Bewaar ze in een luchtdichte pot.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer
Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer

17 Comments

17 Reacties

  1. Stefan Van Steenbergen

    Het is in 1 keer gelukt heerlijk walnoten Acacia honing speciaalzaak
    En kaneel poeder honing rustig dun gieten en kaneel strooien en niet vergeten half uur wachten na dat je ze uit de oven gehaald me papegaaien zijn er ook dol op heel erg bedankt Bo met vriendelijke groet Stefan &Tatiana

    Antwoord
  2. Marit

    Wat lekker! Heb ze gemaakt met Sukrin Golden Syrup en kaneel. En natuurlijk recept opgeslagen. Bedankt.

    Antwoord
  3. Jessica hoxe

    Wat een makkelijk receptje!
    Onze walnoten zijn goed gelukt met honing en kaneel.
    Lekker voor zo uit de hand maar bij mijn tienerzoon faforiet door de Griekse yoghurt voor het ontbijt.
    Goede start van de dag👌

    Antwoord
  4. Willeke

    ik heb ze net gemaakt maar door de honing is t meer een plaat geworden met honing ertussen . hoe voorkom ik dat?

    Antwoord
    • Bo

      Heb je echt vier eetlepels honing gebruikt? Je kunt de nootjes gewoon ‘breken’ en leg ze de volgende keer misschien wat verder uit elkaar. De smaak zal er niet door veranderen ;) Liefs, Bo

      Antwoord
  5. Ik doe ijs en yoghurt in een glas en daar strooi ik dan die geroosterde walnoten overheen. Verrukkelijk. Dat is een Grieks recept en dat heb ik enige jaren geleden in een Grieks restaurant gegeten als toetje. Alsof er een engeltje over je tong piest!

    Ik doe ijs en yoghurt in een glas en strooi daar de geroosterde walnoten overheen. Verrukkelijk! Dit is een Grieks recept en enige jaren gelden heb ik dat in een Grieks restaurant voor het eerst als toetje gegeten. Alsof een engeltje over je tong piest!

    Antwoord
  6. Ingrid Aerts

    Doe je dit met verse walnoten of gedroogde??

    Antwoord
    • Bo

      Kan allebei! Zelf gebruik ik het liefst geroosterde.

      Antwoord
  7. jolan

    Hoi hoi,
    dit lijkt mij een heerlijk recept. Maar gebruik je rauwe of geroosterde noten voordat je ze in de honing doet?

    Antwoord
    • Bo

      Kan allebei! Zelf gebruik ik het liefst geroosterde.

      Antwoord
  8. Marjo Verheesen

    Hallo Bo,
    Ik maak ze elk weekend met kokossnippers!
    Heerlijk gezond snoepen
    Bedankt voor het delen van het recept
    Marjo

    Antwoord
    • Bo

      Goede tip Marjo, bedankt voor het delen!

      Antwoord
  9. tineke steggerda

    Heel veel walnoten afgelopen jaar van onze bomen in frankrijk.
    Op deze m a nier en tips om variatie te maken…..GEWELDIG!!!!!!!

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Tineke, wat heerlijk om walnotenbomen te hebben :D En super lekker om daar honingnoten van te maken. Liefs, Bo

      Antwoord
    • Stefan Van Steenbergen

      Leuk he walnoten boom wij hebben er 1 in Nederland staan perfect ook met vriendelijke groet Stefan &Tatiana en de recept van bo is perfect

      Antwoord
  10. Mirjam

    Wegens een overschot aan noten dit recept gemaakt. Erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar!

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen Mirjam!:)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *