...

Geroosterde honing gamba’s

Geroosterde honing gamba’s

door | feb 26, 2016 | Hartige hapjes, Recepten, Vis | 2 reacties

Geroosterde honing gamba's

Sinds ik een vakantie boekte naar Ibiza ben ik helemaal in de zomerse sferen. Gelukkig begint het zonnetje hier ook steeds meer door te breken en voel ik af en toe een zomervlinder door mijn buik fladderen. The summer of 2016 is gonna be a-ma-zing! Naast vliegtickets naar Ibiza kochten Mike en ik samen met vrienden kaartjes voor Lowlands (je moet er ooit een keer geweest zijn, toch?) en pakken we in april of mei een stedentrip naar Berlijn of Lissabon. Ik voel een hoop nieuwe hotspots aankomen, jullie ook?! Dus heb je een niet te missen restaurant, wijnbar of lunchtent, laat het me dan vooral hieronder weten in een comment.

Anyhow, een zomergevoel dus. Zon, gezelligheid, vrienden, hapjes.. Gamba’s! Geroosterde gamba’s wel te verstaan, op smaak gebracht met knoflook en honing. Leuk om op tafel te zetten en gezellig met z’n allen gamba’s van de plaat te pellen. Als je daar geen zin in hebt kun je natuurlijk ook gewoon gepelde gamba’s gebruiken, maar juist dat pellen maakt het juist zo gezellig. Je kunt ze ook in een koekenpan bereiden maar ik vind de oven effectiever, omdat je tussendoor dan wijn in kunt schenken of iets anders nuttigs kan doen. En de kans dat je pan super stickey wordt van de honing is groot! En zo’n bakpapiertje gooi je daarna zo in de prullenbak. Serveer er prikkertjes bij, een cupje honing om te dippen en servetjes om je handen aan af te vegen. Praktische tip ;)

 

Geroosterde honing gamba's

 

Dit heb je nodig voor deze geroosterde honing gamba’s / 3 tot 4 personen

  • 450 gr ongepelde gamba’s of reuzengarnalen – gepeld kan dus ook
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • scheutje sojasaus
  • 4 el honing
  • voor de liefhebber: een kleine rode peper in ringetjes

 

Zo maak je het

Ontdooi de gamba’s in een beetje lauw water. Leg ze in een schaal en pers de knoflook erin uit, schenk er wat sojasaus, olijf olie en 3 eetlepels overheen en hussel de gamba’s goed om. Zet weg en laat een paar minuten intrekken. Hoe langer, hoe lekkerder.

Verwarm je oven voor op 220 graden (grillstand) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Geen aluminiumfolie gebruiken! Er bleven bij mij kleine stukjes folie aan de gamba’s kleven en dat vindt niemand leuk.

Leg de gamba’s op de ovenplaat en lepel er de overgebleven honing overheen. Zet de plaat 10 minuten in de oven of tot de gamba’s een mooie roze kleur hebben. Draai ze tussendoor een keertje om.

Serveer de gamba’s direct. Je kunt de ovenplaat op tafel zetten of de gamba’s in een leuk schaaltje leggen. Zet er een leeg schaaltje bij voor de velletjes.

 

Geroosterde honing gamba's

Serveertip: de gamba’s zijn ook heerlijk in combinatie met glutenvrije/spelt/gewone spaghetti. Breng de spaghetti op smaak met verse kruiden als bieslook en basilicum, een rood pepertje, zout en olijfolie. Gamba’s erdoor en je hebt een feestmaal! Lekker met een pittige rucola erdoor

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Ype

    Doe je geen snufje zout op de gamba´s?

    Antwoord
    • Bo

      In dit recept kies ik voor sojasaus en dat vond ik al zout genoeg, maar je kunt naar eigen smaak natuurlijk altijd een snuf zout toevoegen. Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *