Geroosterde honing gamba’s

Geroosterde honing gamba's

Sinds ik een vakantie boekte naar Ibiza ben ik helemaal in de zomerse sferen. Gelukkig begint het zonnetje hier ook steeds meer door te breken en voel ik af en toe een zomervlinder door mijn buik fladderen. The summer of 2016 is gonna be a-ma-zing! Naast vliegtickets naar Ibiza kochten Mike en ik samen met vrienden kaartjes voor Lowlands (je moet er ooit een keer geweest zijn, toch?) en pakken we in april of mei een stedentrip naar Berlijn of Lissabon. Ik voel een hoop nieuwe hotspots aankomen, jullie ook?! Dus heb je een niet te missen restaurant, wijnbar of lunchtent, laat het me dan vooral hieronder weten in een comment.

Anyhow, een zomergevoel dus. Zon, gezelligheid, vrienden, hapjes.. Gamba’s! Geroosterde gamba’s wel te verstaan, op smaak gebracht met knoflook en honing. Leuk om op tafel te zetten en gezellig met z’n allen gamba’s van de plaat te pellen. Als je daar geen zin in hebt kun je natuurlijk ook gewoon gepelde gamba’s gebruiken, maar juist dat pellen maakt het juist zo gezellig. Je kunt ze ook in een koekenpan bereiden maar ik vind de oven effectiever, omdat je tussendoor dan wijn in kunt schenken of iets anders nuttigs kan doen. En de kans dat je pan super stickey wordt van de honing is groot! En zo’n bakpapiertje gooi je daarna zo in de prullenbak. Serveer er prikkertjes bij, een cupje honing om te dippen en servetjes om je handen aan af te vegen. Praktische tip ;)

 

Geroosterde honing gamba's

 

Dit heb je nodig voor deze geroosterde honing gamba’s / 3 tot 4 personen

  • 450 gr ongepelde gamba’s of reuzengarnalen – gepeld kan dus ook
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • scheutje sojasaus
  • 4 el honing
  • voor de liefhebber: een kleine rode peper in ringetjes

 

Zo maak je het

Ontdooi de gamba’s in een beetje lauw water. Leg ze in een schaal en pers de knoflook erin uit, schenk er wat sojasaus, olijf olie en 3 eetlepels overheen en hussel de gamba’s goed om. Zet weg en laat een paar minuten intrekken. Hoe langer, hoe lekkerder.

Verwarm je oven voor op 220 graden (grillstand) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Geen aluminiumfolie gebruiken! Er bleven bij mij kleine stukjes folie aan de gamba’s kleven en dat vindt niemand leuk.

Leg de gamba’s op de ovenplaat en lepel er de overgebleven honing overheen. Zet de plaat 10 minuten in de oven of tot de gamba’s een mooie roze kleur hebben. Draai ze tussendoor een keertje om.

Serveer de gamba’s direct. Je kunt de ovenplaat op tafel zetten of de gamba’s in een leuk schaaltje leggen. Zet er een leeg schaaltje bij voor de velletjes.

 

Geroosterde honing gamba's

Serveertip: de gamba’s zijn ook heerlijk in combinatie met glutenvrije/spelt/gewone spaghetti. Breng de spaghetti op smaak met verse kruiden als bieslook en basilicum, een rood pepertje, zout en olijfolie. Gamba’s erdoor en je hebt een feestmaal! Lekker met een pittige rucola erdoor

2 Comments
    1. In dit recept kies ik voor sojasaus en dat vond ik al zout genoeg, maar je kunt naar eigen smaak natuurlijk altijd een snuf zout toevoegen. Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!