...

Geroosterde broccoli uit de oven met kaassaus

Geroosterde broccoli uit de oven met kaassaus

door | apr 18, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega, Voor erbij | 0 Reacties

Geroosterde broccoli uit de oven met kaassaus

Ik vind het ZO zonde als broccoli helemaal tot pap gekookt wordt. Dat is toch helemaal niet lekker? En al die vitamientjes die je er uitkookt.. Broccoli is het lekkerst (vind ik dan) en het meest gezond (is echt zo) als je het zo kort mogelijk kookt of bakt. Hebben jullie wel eens broccoli in de oven bereidt? Super makkelijk en heel erg lekker omdat de broccoli een beetje karameliseert. Gewoon hups even onder de kraan, in roosjes breken of snijden en verspreiden op een ovenplaat. Beetje zeezout erover heen.. Hemels!

En weet je wat er helemaal lekker bij is.. Kaassaus.. En dan met name blauwschimmelkaassaus. He-mel-se combi. Ik hoor hier en daar al wat ‘ieeeeh geen blauwschimmel’ en als jij er daar een van bent, neem dan lekker geitenkaas. Net zo lekker! Of trouwens, ikzelf vind blauwschimmelkaas echt het lekkerst omdat dat zo lekker zoutig is. Past perfect bij de zoete smaak van broccoli.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 400 gr broccoli – liefst 500 gram om aan je 2.5 ons groente per dag te komen! Heb je vandaag al een tussendoortje of een salade met groente op? Dan is 20o gram per persoon prima.
  • 75 gr blauwschimmelkaas – 100 gr voor de echte liefhebber 
  • snufje zeezout
  • scheutje olijfolie

 

Geroosterde broccoli uit de oven met kaassaus

 

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de broccoli goed schoon, snijd of breek in roosjes en leg in een schaal. Schenk daarbij wat olie, een snuf zeezout en hussel door elkaar. Verdeel de broccoli oven de ovenplaat en zet 15 tot 20 minuten in de oven.

Maak ondertussen de kaassaus door de kaas in een klein pannetje op laag vuur te verwarmen. Doe er een scheutje water bij om iets te verdunnen.

Verdeel de broccoli over twee borden en serveer de saus erbij. Of serveer de broccoli op één bord en snoep de roosjes er met de hand vanaf waarna je ze in de saus dipt.

Lekker met gepofte zoete aardappel, gebakken rijst, gewokte asperges, een kleine kipfilet of een lekkere zalmmoot.

 

 

 

 

Broccoli bevat super weinig calorieën, maar geeft toch snel een verzadigd gevoel. Fijn dus wanneer je een beetje op de lijn wilt letten. Daarnaast zit deze groene groente bommetje vol vitamines en bevat ze het stofje sulfarofaan, een stofje wat positief werkt bij het herstellen van je huid

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *