Geroosterde broccoli uit de oven met kaassaus

Geroosterde broccoli uit de oven met kaassaus

Ik vind het ZO zonde als broccoli helemaal tot pap gekookt wordt. Dat is toch helemaal niet lekker? En al die vitamientjes die je er uitkookt.. Broccoli is het lekkerst (vind ik dan) en het meest gezond (is echt zo) als je het zo kort mogelijk kookt of bakt. Hebben jullie wel eens broccoli in de oven bereidt? Super makkelijk en heel erg lekker omdat de broccoli een beetje karameliseert. Gewoon hups even onder de kraan, in roosjes breken of snijden en verspreiden op een ovenplaat. Beetje zeezout erover heen.. Hemels!

En weet je wat er helemaal lekker bij is.. Kaassaus.. En dan met name blauwschimmelkaassaus. He-mel-se combi. Ik hoor hier en daar al wat ‘ieeeeh geen blauwschimmel’ en als jij er daar een van bent, neem dan lekker geitenkaas. Net zo lekker! Of trouwens, ikzelf vind blauwschimmelkaas echt het lekkerst omdat dat zo lekker zoutig is. Past perfect bij de zoete smaak van broccoli.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 400 gr broccoli – liefst 500 gram om aan je 2.5 ons groente per dag te komen! Heb je vandaag al een tussendoortje of een salade met groente op? Dan is 20o gram per persoon prima.
  • 75 gr blauwschimmelkaas – 100 gr voor de echte liefhebber 
  • snufje zeezout
  • scheutje olijfolie

 

Geroosterde broccoli uit de oven met kaassaus

 

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de broccoli goed schoon, snijd of breek in roosjes en leg in een schaal. Schenk daarbij wat olie, een snuf zeezout en hussel door elkaar. Verdeel de broccoli oven de ovenplaat en zet 15 tot 20 minuten in de oven.

Maak ondertussen de kaassaus door de kaas in een klein pannetje op laag vuur te verwarmen. Doe er een scheutje water bij om iets te verdunnen.

Verdeel de broccoli over twee borden en serveer de saus erbij. Of serveer de broccoli op één bord en snoep de roosjes er met de hand vanaf waarna je ze in de saus dipt.

Lekker met gepofte zoete aardappel, gebakken rijst, gewokte asperges, een kleine kipfilet of een lekkere zalmmoot.

 

 

 

 

Broccoli bevat super weinig calorieën, maar geeft toch snel een verzadigd gevoel. Fijn dus wanneer je een beetje op de lijn wilt letten. Daarnaast zit deze groene groente bommetje vol vitamines en bevat ze het stofje sulfarofaan, een stofje wat positief werkt bij het herstellen van je huid

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!