Geroosterde broccoli uit de oven met kaassaus

Geroosterde broccoli uit de oven met kaassaus

door | apr 18, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega, Voor erbij | 0 Reacties

Geroosterde broccoli uit de oven met kaassaus

Ik vind het ZO zonde als broccoli helemaal tot pap gekookt wordt. Dat is toch helemaal niet lekker? En al die vitamientjes die je er uitkookt.. Broccoli is het lekkerst (vind ik dan) en het meest gezond (is echt zo) als je het zo kort mogelijk kookt of bakt. Hebben jullie wel eens broccoli in de oven bereidt? Super makkelijk en heel erg lekker omdat de broccoli een beetje karameliseert. Gewoon hups even onder de kraan, in roosjes breken of snijden en verspreiden op een ovenplaat. Beetje zeezout erover heen.. Hemels!

En weet je wat er helemaal lekker bij is.. Kaassaus.. En dan met name blauwschimmelkaassaus. He-mel-se combi. Ik hoor hier en daar al wat ‘ieeeeh geen blauwschimmel’ en als jij er daar een van bent, neem dan lekker geitenkaas. Net zo lekker! Of trouwens, ikzelf vind blauwschimmelkaas echt het lekkerst omdat dat zo lekker zoutig is. Past perfect bij de zoete smaak van broccoli.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 400 gr broccoli – liefst 500 gram om aan je 2.5 ons groente per dag te komen! Heb je vandaag al een tussendoortje of een salade met groente op? Dan is 20o gram per persoon prima.
  • 75 gr blauwschimmelkaas – 100 gr voor de echte liefhebber 
  • snufje zeezout
  • scheutje olijfolie

 

Geroosterde broccoli uit de oven met kaassaus

 

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de broccoli goed schoon, snijd of breek in roosjes en leg in een schaal. Schenk daarbij wat olie, een snuf zeezout en hussel door elkaar. Verdeel de broccoli oven de ovenplaat en zet 15 tot 20 minuten in de oven.

Maak ondertussen de kaassaus door de kaas in een klein pannetje op laag vuur te verwarmen. Doe er een scheutje water bij om iets te verdunnen.

Verdeel de broccoli over twee borden en serveer de saus erbij. Of serveer de broccoli op één bord en snoep de roosjes er met de hand vanaf waarna je ze in de saus dipt.

Lekker met gepofte zoete aardappel, gebakken rijst, gewokte asperges, een kleine kipfilet of een lekkere zalmmoot.

 

 

 

 

Broccoli bevat super weinig calorieën, maar geeft toch snel een verzadigd gevoel. Fijn dus wanneer je een beetje op de lijn wilt letten. Daarnaast zit deze groene groente bommetje vol vitamines en bevat ze het stofje sulfarofaan, een stofje wat positief werkt bij het herstellen van je huid

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.