...

Geroosterde broccoli uit de oven met kaassaus

Geroosterde broccoli uit de oven met kaassaus

door | apr 18, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega, Voor erbij | 0 Reacties

Geroosterde broccoli uit de oven met kaassaus

Ik vind het ZO zonde als broccoli helemaal tot pap gekookt wordt. Dat is toch helemaal niet lekker? En al die vitamientjes die je er uitkookt.. Broccoli is het lekkerst (vind ik dan) en het meest gezond (is echt zo) als je het zo kort mogelijk kookt of bakt. Hebben jullie wel eens broccoli in de oven bereidt? Super makkelijk en heel erg lekker omdat de broccoli een beetje karameliseert. Gewoon hups even onder de kraan, in roosjes breken of snijden en verspreiden op een ovenplaat. Beetje zeezout erover heen.. Hemels!

En weet je wat er helemaal lekker bij is.. Kaassaus.. En dan met name blauwschimmelkaassaus. He-mel-se combi. Ik hoor hier en daar al wat ‘ieeeeh geen blauwschimmel’ en als jij er daar een van bent, neem dan lekker geitenkaas. Net zo lekker! Of trouwens, ikzelf vind blauwschimmelkaas echt het lekkerst omdat dat zo lekker zoutig is. Past perfect bij de zoete smaak van broccoli.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 400 gr broccoli – liefst 500 gram om aan je 2.5 ons groente per dag te komen! Heb je vandaag al een tussendoortje of een salade met groente op? Dan is 20o gram per persoon prima.
  • 75 gr blauwschimmelkaas – 100 gr voor de echte liefhebber 
  • snufje zeezout
  • scheutje olijfolie

 

Geroosterde broccoli uit de oven met kaassaus

 

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de broccoli goed schoon, snijd of breek in roosjes en leg in een schaal. Schenk daarbij wat olie, een snuf zeezout en hussel door elkaar. Verdeel de broccoli oven de ovenplaat en zet 15 tot 20 minuten in de oven.

Maak ondertussen de kaassaus door de kaas in een klein pannetje op laag vuur te verwarmen. Doe er een scheutje water bij om iets te verdunnen.

Verdeel de broccoli over twee borden en serveer de saus erbij. Of serveer de broccoli op één bord en snoep de roosjes er met de hand vanaf waarna je ze in de saus dipt.

Lekker met gepofte zoete aardappel, gebakken rijst, gewokte asperges, een kleine kipfilet of een lekkere zalmmoot.

 

 

 

 

Broccoli bevat super weinig calorieën, maar geeft toch snel een verzadigd gevoel. Fijn dus wanneer je een beetje op de lijn wilt letten. Daarnaast zit deze groene groente bommetje vol vitamines en bevat ze het stofje sulfarofaan, een stofje wat positief werkt bij het herstellen van je huid

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van...

Lees meer
Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *