Geroosterde broccoli uit de oven met kaassaus

Geroosterde broccoli uit de oven met kaassaus

Ik vind het ZO zonde als broccoli helemaal tot pap gekookt wordt. Dat is toch helemaal niet lekker? En al die vitamientjes die je er uitkookt.. Broccoli is het lekkerst (vind ik dan) en het meest gezond (is echt zo) als je het zo kort mogelijk kookt of bakt. Hebben jullie wel eens broccoli in de oven bereidt? Super makkelijk en heel erg lekker omdat de broccoli een beetje karameliseert. Gewoon hups even onder de kraan, in roosjes breken of snijden en verspreiden op een ovenplaat. Beetje zeezout erover heen.. Hemels!

En weet je wat er helemaal lekker bij is.. Kaassaus.. En dan met name blauwschimmelkaassaus. He-mel-se combi. Ik hoor hier en daar al wat ‘ieeeeh geen blauwschimmel’ en als jij er daar een van bent, neem dan lekker geitenkaas. Net zo lekker! Of trouwens, ikzelf vind blauwschimmelkaas echt het lekkerst omdat dat zo lekker zoutig is. Past perfect bij de zoete smaak van broccoli.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 400 gr broccoli – liefst 500 gram om aan je 2.5 ons groente per dag te komen! Heb je vandaag al een tussendoortje of een salade met groente op? Dan is 20o gram per persoon prima.
  • 75 gr blauwschimmelkaas – 100 gr voor de echte liefhebber 
  • snufje zeezout
  • scheutje olijfolie

 

Geroosterde broccoli uit de oven met kaassaus

 

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de broccoli goed schoon, snijd of breek in roosjes en leg in een schaal. Schenk daarbij wat olie, een snuf zeezout en hussel door elkaar. Verdeel de broccoli oven de ovenplaat en zet 15 tot 20 minuten in de oven.

Maak ondertussen de kaassaus door de kaas in een klein pannetje op laag vuur te verwarmen. Doe er een scheutje water bij om iets te verdunnen.

Verdeel de broccoli over twee borden en serveer de saus erbij. Of serveer de broccoli op één bord en snoep de roosjes er met de hand vanaf waarna je ze in de saus dipt.

Lekker met gepofte zoete aardappel, gebakken rijst, gewokte asperges, een kleine kipfilet of een lekkere zalmmoot.

 

 

 

 

Broccoli bevat super weinig calorieën, maar geeft toch snel een verzadigd gevoel. Fijn dus wanneer je een beetje op de lijn wilt letten. Daarnaast zit deze groene groente bommetje vol vitamines en bevat ze het stofje sulfarofaan, een stofje wat positief werkt bij het herstellen van je huid

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!