Geroosterde boerenkool hummus

Geroosterde boerenkool hummus, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Slanke lunchrecepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Boerenkool uit de oven

Je hoeft echt niet elke dag een salade of iets anders fancy’s klaar te maken om gezond te lunchen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een simpele en lekkere spread voor op brood of crackers? Vol gezonde ingrediënten en zonder de toevoegingen die je er in de winkel bij krijgt. Je kunt in het weekend een voorraadje maken zodat je voor de hele week genoeg hebt. Klinkt goed he?

Ik ging deze week aan de slag met een nieuw hummusrecept. Ik roosterde boerenkool met wat olie en knoflook in de oven (onverwachts lekker!) en maakte er samen met kikkerwetten een romige hummus van. Eet deze hummus op crackertjes met wat Hüttenkäse en kiemen of serveer een bakje als dip bij de borrel met soepstengels of repen paprika.

Geniet ervan!

 

Geroosterde boerenkool hummus, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Slanke lunchrecepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Boerenkool uit de oven

Geroosterde boerenkool hummus, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Slanke lunchrecepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Boerenkool uit de oven

Dit heb je nodig voor deze geroosterde boerenkool hummus

  • 150 gr verse boerenkool – diepvries kan, maar is minder lekker
  • 400 gr kikkererwten uit pot of blik
  • sap van 1 citroen
  • 3 el tahin – sesampasta
  • 75 ml water
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de boerenkool erover. Besprenkel met een scheutje olijfolie, een snuf peper en een snuf zout. Hussel met je handen door elkaar en rooster de boerenkool 15 minuutjes in het midden van de oven. Let op dat de boerenkool niet verbrand en zet indien nodig de temperatuur lager.

Giet ondertussen de kikkererwten af en spoel ze schoon. Haal de boerenkool uit de oven en snijd het knoflookteentje klein. Stop alle ingrediënten in je keukenmachine en zet hem aan totdat je een mooie romige hummus hebt. Proef even en voeg naar smaak nog wat zout of extra citroensap toe.

Easy peasy! Schep de hummus in een afsluitbare bak en bewaar in de koelkast.

Geroosterde boerenkool hummus, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Slanke lunchrecepten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Boerenkool uit de oven

Wil je er écht iets gezonds van maken? Snijd dan een komkommer horizontaal in plakken en smeer daar een flinke dot hummus op in plaats van op een cracker!

Deze pagina afdrukken? Klik dan hier.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond