...

Geroosterde aubergines met halloumi en vijgen

Geroosterde aubergines met halloumi en vijgen

door | okt 31, 2019 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 6 reacties

Geroosterde aubergines met halloumi en vijgen, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Avondeten oven, Koolhydraatarm avondeten, Gezonde recepten, Gezonde hoofdgerechten

Geroosterde aubergines uit de oven met daarop een portie romige baba ganoush, gebakken halloumi en partjes vijg gebakken in een scheutje ahornsiroop. Echt een méga smaakbom was dit gerecht. Deze vegetarische avondmaaltijd barst van de vitamines en is ook nog eens super makkelijk te maken.

Geniet ervan!

Geroosterde aubergines met halloumi en vijgen, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Avondeten oven, Koolhydraatarm avondeten, Gezonde recepten, Gezonde hoofdgerechten

Geroosterde aubergines met halloumi en vijgen, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Avondeten oven, Koolhydraatarm avondeten, Gezonde recepten, Gezonde hoofdgerechten

Dit heb je nodig voor deze geroosterde aubergines met halloumi en vijgen / 2 personen

  • 2 aubergines
  • 225 gr halloumi
  • 2 flinke el baba ganoush – kant en klaar of zelfgemaakt. Doe maar zelfgemaakt, dat is véél lekkerder! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een extra aubergine in de oven leggen en hem daarna pureren met wat kruiden. Klik hier voor mijn recept voor baba ganoush.
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 verse vijgen
  • snufje kaneel
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 tl bosvruchtenjam
  • 2 el gehakte amandelen

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Halveer de aubergines en snijd het vruchtvlees kruislings in. Besprenkel de helften royaal met olijfolie en bestrooi ze met peper, zout en korianderpoeder. Leg de aubergines op de ovenplaat ze rooster ze 35 – 40 minuten in de oven. Maak je de baba ganoush zelf? Leg deze aubergine(s) dan ook op de ovenplaat.

Snijd ondertussen de halloumi voorzichtig in dunne plakjes. Verhit een klein scheutje, en dan bedoel ik heel klein, olie in koekenpan en grill de halloumi kort een beide kanten goudbruin.

Snijd de vijgen in partjes. Haal de halloumi uit de koekenpan en leg de partjes vijg erin. Voeg de ahornsiroop toe samen met een scheutje water en een snuf kaneel. Schep de vijgen een paar keer om en haal ze na drie tot vier minuten uit de pan.

Indien je de baba ganoush zelf maakt: haal de aubergine uit de oven en maakt de baba ganoush volgens de bereidingswijze. 

Haal de aubergines uit de oven. Ik druppelde er nog wat extra ahornsiroop over, maar dit hoeft niet persé. Wel erg lekker! Leg de aubergines op de borden en verdeel de baba ganoush, gebakken halloumi en warme vijgen erover. Maak af met een lepel bosvruchtenjam en gehakte amandelen.

Serveer direct. Eet smakelijk :D

Geroosterde aubergines met halloumi en vijgen, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Avondeten oven, Koolhydraatarm avondeten, Gezonde recepten, Gezonde hoofdgerechten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer
Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

  1. Claudia

    Dit was hartstikke lekker! Wij aten het met een pastinaak-puree. De eerste keer dat we halloumi aten, heel lekker. Dit recept is opgeslagen!

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen!

      Antwoord
  2. Christien

    Wat een heerlijk gerecht! Ik had alleen geen verse vijgen, dus heb gedroogde gebruikt, maar dat was ook lekker!

    Antwoord
  3. Elfriede

    Echt heel erg lekker! Zoet, zoutig en pittig. Goede smaken!

    Antwoord
  4. Sandra

    Ik hou helaas niet van Haloumi, kun je dit ook met een visje doen? Zo ja, welke vis zou je aanraden?

    Antwoord
    • Bo

      Misschien een stukje kabeljauwfilet?:)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *