Gepofte zoete aardappel met tonijn en guacamole

Gepofte zoete aardappel met tonijn en guacamole, Zoete aardappel recepten, Recepten Cotton & Cream, Glutenvrij avondeten zoete aardappel, Gezond avondeten, Zoete aardappels uit de oven, Slank avondeten

Hoi lieve lezers! Op dit moment lig ik met mijn billen op de stranden van Bali. Hoogstwaarschijnlijk met een kokosnoot in mijn hand én mijn camera want ik ga alle heerlijke foodspots en toffe restaurantjes die ik tegenkom voor jullie vastleggen. Ben je van plan om binnenkort naar Bali te gaan? Houd Beaufood dan zeker in de gaten!

Hieronder vind je een recept van een van mijn lieve collega foodie Marlieke van Cotton & Cream. Ik laat jullie natuurlijk niet zonder lekkere en gezonde recepten zitter terwijl ik op vakantie ben. Laatst publiceerde ik dit TE lekkere (al zeg ik het zelf) recept voor gepofte zoete aardappel met guacamole en hij ging door het dak! Dus goed nieuw, Marlieke heeft een recept voor gepofte zoete aardappel met tonijn, guacamole en kidneybonen die nóg lekkerder is :D Hieronder vind je ‘m. Bedankjes mogen naar Marlieke!

 

Dit heb je nodig voor deze gepofte zoete aardappel met tonijn en guacamole / 2 personen

voor de gevulde aardappel

  • zoete aardappels – 2 grote of 4 kleintjes
  • kidneybonen – voorgekookt en uitgelekt à 120 gram
  • tonijn – op water à 160 gram
  • 1 bosuitje
  • 1-2 theelepels crème fraîche
  • geraspte oude kaas
  • rucola sla

voor de guacamole

  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 chilipeper
  • 1 tomaat
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 citroen
  • Verse koriander – paar stengeltjes

 

Psst.. geef dit recept een extra zoetig tintje en voeg een klein blikje mais of een halve gele paprika toe aan het tonijn-bonenmengsel. Niet alleen lekker, ook leuk voor het oog!

 

Gepofte zoete aardappel met tonijn en guacamole, Zoete aardappel recepten, Recepten Cotton & Cream, Glutenvrij avondeten zoete aardappel, Gezond avondeten, Zoete aardappels uit de oven, Slank avondeten

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de zoete aardappels aan de buitenkant schoon en besmeer ze vervolgens met olijfolie. Wrijf de olijfolie goed uit, zodat over de gehele aardappel olie is verdeeld. Maak daarna op een aantal plekken gaatjes in de zoete aardappels (met een vork) en wikkel ze vervolgens in aluminiumfolie.

Leg de zoete aardappelen voor ongeveer 50 minuten in de oven (bij grote aardappelen waarschijnlijk 10 minuten langer, bij kleine aardappelen 10 minuten korter). Check of de aardappelen zacht zijn door zachtjes in de aardappel te knijpen of er een vork in te prikken.

Laat in de tussentijd de tonijn uitlekken, spoel de kidneybonen af (wanneer ze uit blik komen) en snijd het bosuitje in ringetjes. Meng dit vervolgens in een kom, samen met wat crème fraîche. Niet te veel (ongeveer 1 theelepel), enkel om het mengsel wat romiger te maken. Breng het mengsel daarna op smaak met peper en zout.

Maak vervolgens de guacamole. Maak de avocado fijn in een foodprocessor of met een vork, en voeg hier 1 eetlepel citroensap aan toe. Snijd de rode ui, het rode pepertje, de blaadjes koriander en de tomaat klein (verwijder het ‘natte deel’) en doe dit bij de fijngemaakte avocado. Meng goed door elkaar en breng de guacamole op smaak met peper en zout.

Haal de zoete aardappelen uit de oven wanneer ze gaar zijn. Vouw het aluminiumfolie open. Maak daarna aan de bovenkant een inkeping en maak de aardappelen open. Vul de aardappelen vervolgens royaal met het tonijn-bonen mengsel en strooi hier wat geraspte oude kaas overheen. Zet de aardappelen daarna opnieuw voor 5 tot 8 minuten in de oven (aluminiumfolie hoeft niet meer helemaal dichtgevouwen te worden) totdat de bonen warm zijn en de kaas gesmolten is.

Wanneer de gepofte zoete aardappel met tonijn klaar is, leg je ‘m op de borden. Verdeel hier wat rucola bovenop,  gevolgd met een flinke schep guacamole. Maak eventueel af met wat extra koriander als garnering.

Eet smakelijk!

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Mijn driedaagse anti-griep menu

Mijn driedaagse anti-griep menu (inclusief recepten!)

Er hoeven maar een paar regeldruppels te vallen, een zuchtje…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!