Toen ik op Instagram en Facebook gister de vraag stelde welk recept jullie vandaag op beaufood.nl wilde zien was het na twintig reacties wel duidelijk ;) De gepofte zoete aardappel! Grappig, soms doe ik echt onwijs mijn best op een recept en die wordt dan mwah bekeken en soms flans ik binnen 3 seconden een gerechtje in elkaar en BOEM! Je hebt een hit. Net zoals bij de chocolade sushi die ik laatst maakte.
Nodig voor 2 personen
- 2 middelgrote zoete aardappels
- 2 kleine tomaten
- 1 bolletje mozzarella
- Scheutje olijfolie
- Handje verse peterselie
Zo maak je ze
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Boen de aardappels schoon en prik er met een vork een aantal gaatjes in. Wrijf daarna in met wat olijfolie en pof ze in de oven zacht in ongeveer 40 minuten. Grotere aardappels hebben misschien wat langer nodig.
Haal ze uit de oven en snij ze voorzichtig een aantal keer overdwars in. Probeer niet tot de onderkant te snijden want dan snij je ze in plakjes! Vul de kieren om en om met plakjes tomaat en mozzerella.
Schuif nog even 5 minuutjes in de oven, top daarna af met verse peterselie en serveer direct.
Dit bijgerecht is heerlijk bij een gebakken biefstukje en een portie groente. Tover een oerhollandse maaltijd om tot iets speciaals :)
Dit staat vanavond op het menu:) xx Laura
Lekker Laura, geniet ervan!
Ziet er echt prachtig uit! Dit lijkt me verrukkelijk!
Bedankt!:)