...

Gepofte zoete aardappel met tomaat en mozzarella

Gepofte zoete aardappel met tomaat en mozzarella

door | mrt 18, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 4 reacties

Gepofte en gevulde zoete aardappel

Toen ik op Instagram en Facebook gister de vraag stelde welk recept jullie vandaag op beaufood.nl wilde zien was het na twintig reacties wel duidelijk ;) De gepofte zoete aardappel! Grappig, soms doe ik echt onwijs mijn best op een recept en die wordt dan mwah bekeken en soms flans ik binnen 3 seconden een gerechtje in elkaar en BOEM! Je hebt een hit. Net zoals bij de chocolade sushi die ik laatst maakte. 


Anyhow deze gepofte zoete aardappel ziet er lekker culinair uit maar niets is minder waar. Echt, een kind kan de was doen. Dit bijgerecht is ook erg fijn wanneer je voor meerdere mensen kookt. X aantal aardappels in de oven, even wachten, plakjes tomaat en mozzerella erin steken en people will love you ;)


Nodig voor 2 personen

  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 2 kleine tomaten
  • 1 bolletje mozzarella
  • Scheutje olijfolie
  • Handje verse peterselie

 

Gevulde en gepofte zoete aardappel

 

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Boen de aardappels schoon en prik er met een vork een aantal gaatjes in. Wrijf daarna in met wat olijfolie en pof ze in de oven zacht in ongeveer 40 minuten. Grotere aardappels hebben misschien wat langer nodig.

Haal ze uit de oven en snij ze voorzichtig een aantal keer overdwars in. Probeer niet tot de onderkant te snijden want dan snij je ze in plakjes! Vul de kieren om en om met plakjes tomaat en mozzerella.

Schuif nog even 5 minuutjes in de oven, top daarna af met verse peterselie en serveer direct.

 

Dit bijgerecht is heerlijk bij een gebakken biefstukje en een portie groente. Tover een oerhollandse maaltijd om tot iets speciaals :)

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Wellnewss

    Dit staat vanavond op het menu:) xx Laura

    Antwoord
    • Bo

      Lekker Laura, geniet ervan!

      Antwoord
  2. Emma

    Ziet er echt prachtig uit! Dit lijkt me verrukkelijk!

    Antwoord
    • Bo

      Bedankt!:)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *