Gepofte zoete aardappel met geitenkaas en kiemen

Gepofte zoete aardappel met geitenkaas en kiemen

Deze gepofte zoete aardappel met geitenkaas en kiemen is het perfécte gerecht voor als je zin hebt in een gezonde en lekkere maaltijd. Heb je al eens kiemen gegeten? Ze duiken in steeds meer supermarkten op en dat vind ik fijn! Kiemen zijn kleine plantjes die net uit een zaadje zijn gegroeid. Ze zijn ontzettend voedzaam omdat de groei van planten bij de kiemen begint en deze kiemen zitten daardoor vol voedingsstoffen en antioxidanten die ons immuumsysteem versterken. Door het kiemproces worden de voedingsstoffen in de zaadjes en pitten beter opneembaar voor je lichaam. Dus skip de sla een keer en garneer je gerecht af met een handje kiemen. Ze zijn in verschillende soorten verkrijgbaar en persoonlijk vind ik het lekker om ze te mixen. Bijvoorbeeld prei met radijskiemen.

En misschien denk je dat je aan een zoete aardappel met een beetje geitenkaas niet genoeg hebt als avondeten, maar ik beloof je dat het een vullende maaltijd is. En als je een grote eter bent neem je gewoon een lekkere grote aardappel. Of serveer je er wat gestoomde broccoli of ander soort groente bij :)

 

Nodig voor twee personen

  • 2 grote zoete aardappels
  • 50 gr kiemen – ik nam een mix van radijs en prei kiemen, maar varieer er lekker op los
  • 4 flinke el zachte geitenkaas
  • 2 avocado’s
  • scheutje olijfolie

 

Gepofte zoete aardappel met geitenkaas en kiemen

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden. Boen de zoete aardappels schoon, prik er met een vork wat gaatjes in en wrijf ze in met olijfolie. Wikkel ze daarna apart van elkaar losjes in zilverfolie, maar wel zo dat ze goed ingepakt zijn. Pof ze in ongeveer 45 minuten gaar. De oventijd hangt een beetje af van de grootte van de aardappels. Controleer ze na 45 minuten even en als ze nog niet zacht zijn laat je ze er gewoon nog wat langer in liggen.

Snij de aardappels open en breng ze op smaak met een snuf peper & zout. Snij de avocado in plakken en verdeel dit samen met de geitenkaas over de aardappels. Leg de kiemen erop en schenk er een scheutje olijfolie overheen.

 

Eet vriendlief mee en wil hij graag een lekker stukje vlees bij het avondeten? Serveer er dan een gebakken kipfilet bij, gekruid in piri piri kruiden en gebakken in kokosvet in plaats van margarine!

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

2 Comments
  1. Hallo,

    Wat een top blog heb je!! Ik eet sinds kort veel gezonder en dankzij blogs als die van jou haal ik hier zoveel inspiratie uit!! Enigste is ik lust echt geen geitenkaas. Enig idee door wat ik dit kan vervangen?

    1. Wat super lief van je Kim, bedankt! Geitenkaas kun je eigenlijk vervangen door alle soorten kaas. Feta is in dit gerecht ook erg lekker, maar je kunt bijvoorbeeld ook mascarpone nemen :) Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.