Gepofte zoete aardappel met guacamole

Gepofte zoete aardappel met guacamole, Gezonde avondeten recepten, Glutenvrij avondeten, Zoete aardappel avocado, Zoete aardappel poffen oven, Beaufood recepten, Gezonde en lekkere recepten, Glutenvrije foodblogs, Recepten uit de oven

In het weekend heb ik zin om uitgebreid te koken, doordeweeks ga ik liever voor een gezonde en makkelijke maaltijd. Het liefst zonder al te veel vaat maar wél met lekker veel smaak. Deze gepofte zoete aardappels met guacamole maakte ik een paar dagen geleden en de oplettende kijker heeft misschien via Instagram gezien dat ik even zonder keuken zat. Ik had enkel een losse mini oven en eigenlijk is dat alles wat je nodig hebt voor dit heerlijke gerecht! Oké, ook een snijplank en een kommetje voor de guacamole maar verder geen potten en pannen. Ook wel eens fijn :D

Ondertussen staat de nieuwe keuken als een huis en ik kan jullie niet vertellen hoe blij ik ermee ben. Mijn eerste eigen gekochte keuken! Ik twijfelde onwijs tussen licht grijs en mat zwart en het is uiteindelijk zwart geworden. Beste keus ever want ohhhh wat is ie mooi. Hier ga ik héél veel etentje in geven.

 

PS. geef je zelf een etentje maar heb je geen tijd om lang in de keuken te staan? Serveer deze gepofte aardappels en maak er een lekkere salade bij van veldsla, zongedroogde tomaatjes, rode ui en verkruimelde feta!

 

Dit heb je nodig voor deze gepofte zoete aardappel met guacamole / twee personen

  • 2 zoete aardappelen
  • handje geroosterde amandelen – gezouten

voor de guacamole

  • 1 avocado
  • 1/2 rode ui
  • sap van 1/2 limoen
  • klein rood pepertje
  • 1 tomaat

 

Gepofte zoete aardappel met guacamole, Gezonde avondeten recepten, Glutenvrij avondeten, Zoete aardappel avocado, Zoete aardappel poffen oven, Beaufood recepten, Gezonde en lekkere recepten, Glutenvrije foodblogs, Recepten uit de oven

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappelen, wrijf ze in met een beetje olijfolie en verpak ze per stuk losjes in aluminium folie. Zorg dat de pakketjes goed dichtzitten en pof de aardappelen ongeveer drie kwartier in de oven totdat ze zacht zijn.

Maar ondertussen de guacamole. Schil en ontpit de avocado. Snipper de ui, hak de peper in dunne ringetjes en snijd de tomaat in kleine blokjes. Pers het sap van de limoen uit een een kom en schep alle ingrediënten door elkaar. Prak de avocado even kort met een vork en breng de guacamole op smaak met een snuf zout.

Haal de aardappelen uit de oven. Haal ze uit de folie, halveer ze en leg ze op twee borden. Verdeel de guacamole erover en sluit af met de geroosterde amandelen.

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email
3 Comments
  1. Hartelijk dank voor dit geweldig lekkere en gezonde recept. Ik heb het vanavond gemaakt voor een tapasmaaltijd bij mij thuis en ik kreeg er complimenten van mijn gasten voor maar die zijn dus voor u bedoeld.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.