Gepofte zoete aardappel met doperwten en mozzarella

Gepofte zoete aardappel met doperwten en mozzarella, Beaufood recepten, Gezonde recepten zoete aardappel, Gepofte aardappel oven, Glutenvrije foodblogs, Zoete aardappel vegetarisch, Zoete aardappel en blauwe kaas

Mijn statistieken vertellen mij dat jullie gek zijn op mijn gepofte zoete aardappel recepten, dus het werd weer eens tijd voor een nieuwe versie. Wederom gepoft in de oven en met een herfstige vulling van doperwten en kastanje champignons. Ga jij in de supermarkt trouwens voor de gewone witte champignons of voor de kastanje? Kastanje champignons zijn ietsje duurder, maar er zit ook véél meer smaak aan dus ik raad je aan die voortaan te gebruiken in recepten. In dit recept zijn ze in ieder geval van groot belang voor de smaak.

De gesmolten mozzarella geeft de aardappel een lekker romig tintje. Voor alle kaasliefhebbers onder ons: je kunt de mozzarella ook vervangen door blauwschimmelkaas. Ook héél erg lekker :)

 

Dit heb je nodig voor deze gepofte zoete aardappel met doperwten en mozzarella / twee personen

  • 2 zoete aardappelen
  • 150 gr kastanje champignons
  • 200 gr doperwten – diepvries
  • 1 sjalot
  • 1 bolletje mozzarella
  • handje hazelnoten – grof gehakt
  • Optioneel: mozzarella vervangen door blauwschimmelkaas. Of gewoon lekker allebei gebruiken ;)

 

Gepofte zoete aardappel met doperwten en mozzarella, Beaufood recepten, Gezonde recepten zoete aardappel, Gepofte aardappel oven, Glutenvrije foodblogs, Zoete aardappel vegetarisch, Zoete aardappel en blauwe kaas

Gepofte zoete aardappel met doperwten en mozzarella, Beaufood recepten, Gezonde recepten zoete aardappel, Gepofte aardappel oven, Glutenvrije foodblogs, Zoete aardappel vegetarisch, Zoete aardappel en blauwe kaas

Gepofte zoete aardappel met doperwten en mozzarella, Beaufood recepten, Gezonde recepten zoete aardappel, Gepofte aardappel oven, Glutenvrije foodblogs, Zoete aardappel vegetarisch, Zoete aardappel en blauwe kaas

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 220 graden.

Borstel de zoete aardappelen onder de kraan schoon. Wrijf ze in met olijfolie, peper en zout. Wikkel ze in een stuk zilverfolie of als je dat vergeten bent te kopen zoals ik, in een stuk bakpapier ;) Pof de aardappelen in ongeveer 30 tot 40 minuten gaar. Dit ligt een beetje aan de grootte van de aardappelen.

Begin in de laatste tien ovenminuten met de voorbereiding van de vulling. Borstel de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Snipper de sjalot en verhit een scheutje olie in een koekenpan. Fruit de champignon en ui even aan. Voeg de (bevroren) doperwten toe en breng alles op smaak met een snuf peper en zout. Bak alles zo’n vijf minuten.

Haal de gepofte aardappelen uit de oven, snijd ze open en vul ze met het doperwtenmengsel. De vulling die er niet in past schep je er gewoon later bij wanneer je ze serveert. Snijd de mozzarella in dikke plakken en verdeel over de aardappelen. Schuif ze nog vijf minuutjes in de oven.

Serveer de gepofte aardappelen met gehakte hazelnoten, een lekkere groene salade en eet smakelijk!

 

Ik had nog wat gekarameliseerde rode ui over van een vorig gerecht en dat smaakt hier ook súper lekker bij. Je maakt dit door een rode ui in dunne ringetjes te snijden en met een scheutje olijfolie op heel laag vuur minimaal twintig minuten te laten pruttelen. Roer regelmatig. Schep er in de laatste vijf minuten een eetlepel honing doorheen en blijf omscheppen totdat alles gemengd is. JUM

BewarenBewaren

Deze pagina afdrukken? Klik dan hier.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoont