Gepofte aubergine met homemade kruidenkaas

Gepofte aubergine met homemade kruidenkaas, Vegetarisch koken, Vegetarische hoofdgerechten, Kookboeken groenten, Niven Kunz kookboek, Gezond avondeten, Gezond en makkelijk

Ik vind dat we onze mindset qua groenten iets moeten bijstellen. Meestal denk je wanneer je nadenkt over wat je gaat eten ’s avonds eerst aan een stukje vlees of vis, daarbij aardappeltjes of een salade misschien? En oh ja, we moeten ook nog iets van groenten eten. Maar wat nou als je begint met het kiezen van groenten? Een tijdje geleden ontving ik het nieuwe kookboek Groente! van Niven Kunz en dat boek zette mij aan het denken, want je kunt zo ónwijs veel met groenten doen. Alleen kijken de meeste van ons vaak niet verder dan gekookte broccoli of roerbak boontjes. Logisch ook want niemand heeft ’s avonds uren de tijd om te experimenteren met nieuwe gerechten of ingrediënten. Daarom zijn dit soort kookboeken zo handig. Ze geven je net even een andere kijk op gerechten en inspireren je met nieuwe variaties met bekende ingrediënten.

 

Bakken, grillen, koken, pureren, blancheren of.. poffen!

Neem bijvoorbeeld aubergines. Die kun je fantastisch grillen in de oven waarna je ze vult met zwarte bonen, nootjes en zelfgemaakte kruidenkaas. Je weet wel, gewoon een simpele variant van hangop, een snuf zout en verse kruiden. Ik serveerde er ook frieten van zoete aardappel bij. Het recept daarvan vind je hier. Bij dit gerecht kun je vlees of vis eten maar dit is eigenlijk helemaal niet nodig omdat de structuur van aubergine al lekker vlezig is en je zit er vrij snel vol van door de hoeveelheid vezels. Oh, en heb je gepofte aubergine over? Maak er dan een gezonde spread van voor op brood of crackertjes zoals deze baba ganoush. Hieronder vind je het recept voor gepofte aubergine met homemade kruidenkaas.

 

Dit heb je nodig voor deze gepofte aubergine met homemade kruidenkaas / 2 personen

  • 2 aubergines
  • 200 gr zwarte bonen – uit pot 
  • stuk of 6 walnoten – fijngehakt 

voor de kruidenkaas

  • 4 flinke el hangop
  • pluk verse dille
  • pluk bieslook
  • 2 stengels verse peterselie
  • klein teentje knoflook

 

Gepofte aubergine met homemade kruidenkaas, Vegetarisch koken, Vegetarische hoofdgerechten, Kookboeken groenten, Niven Kunz kookboek, Gezond avondeten, Gezond en makkelijk

Gepofte aubergine met homemade kruidenkaas, Vegetarisch koken, Vegetarische hoofdgerechten, Kookboeken groenten, Niven Kunz kookboek, Gezond avondeten, Gezond en makkelijk

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Spoel de aubergines schoon en wrijf ze in met olijfolie. Neem een stuk zilverfolie en wikkel er een aubergine in. Herhaal dit met de tweede. Pof de aubergines in 40 minuten in het midden van de oven.

Maak ondertussen de kruidenkaas. Hak de kruiden fijn en doe ze in een kom. Schep de hangop erbij, pers de knoflook uit en meng alles door elkaar. Breng op smaak met een snuf zout.

Giet de zwarte bonen af. Haal de aubergines uit de zilverfolie en halveer ze. Verdeel de boven erover, schep de kruidenkaas erop en sluit af met nog wat verse kruiden en fijngehakte walnoten.

Eet smakelijk!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!