Gepofte aubergine met homemade kruidenkaas

Gepofte aubergine met homemade kruidenkaas

door | jul 13, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Gepofte aubergine met homemade kruidenkaas, Vegetarisch koken, Vegetarische hoofdgerechten, Kookboeken groenten, Niven Kunz kookboek, Gezond avondeten, Gezond en makkelijk

Ik vind dat we onze mindset qua groenten iets moeten bijstellen. Meestal denk je wanneer je nadenkt over wat je gaat eten ’s avonds eerst aan een stukje vlees of vis, daarbij aardappeltjes of een salade misschien? En oh ja, we moeten ook nog iets van groenten eten. Maar wat nou als je begint met het kiezen van groenten? Een tijdje geleden ontving ik het nieuwe kookboek Groente! van Niven Kunz en dat boek zette mij aan het denken, want je kunt zo ónwijs veel met groenten doen. Alleen kijken de meeste van ons vaak niet verder dan gekookte broccoli of roerbak boontjes. Logisch ook want niemand heeft ’s avonds uren de tijd om te experimenteren met nieuwe gerechten of ingrediënten. Daarom zijn dit soort kookboeken zo handig. Ze geven je net even een andere kijk op gerechten en inspireren je met nieuwe variaties met bekende ingrediënten.

 

Bakken, grillen, koken, pureren, blancheren of.. poffen!

Neem bijvoorbeeld aubergines. Die kun je fantastisch grillen in de oven waarna je ze vult met zwarte bonen, nootjes en zelfgemaakte kruidenkaas. Je weet wel, gewoon een simpele variant van hangop, een snuf zout en verse kruiden. Ik serveerde er ook frieten van zoete aardappel bij. Het recept daarvan vind je hier. Bij dit gerecht kun je vlees of vis eten maar dit is eigenlijk helemaal niet nodig omdat de structuur van aubergine al lekker vlezig is en je zit er vrij snel vol van door de hoeveelheid vezels. Oh, en heb je gepofte aubergine over? Maak er dan een gezonde spread van voor op brood of crackertjes zoals deze baba ganoush. Hieronder vind je het recept voor gepofte aubergine met homemade kruidenkaas.

 

Dit heb je nodig voor deze gepofte aubergine met homemade kruidenkaas / 2 personen

  • 2 aubergines
  • 200 gr zwarte bonen – uit pot 
  • stuk of 6 walnoten – fijngehakt 

voor de kruidenkaas

  • 4 flinke el hangop
  • pluk verse dille
  • pluk bieslook
  • 2 stengels verse peterselie
  • klein teentje knoflook

 

Gepofte aubergine met homemade kruidenkaas, Vegetarisch koken, Vegetarische hoofdgerechten, Kookboeken groenten, Niven Kunz kookboek, Gezond avondeten, Gezond en makkelijk

Gepofte aubergine met homemade kruidenkaas, Vegetarisch koken, Vegetarische hoofdgerechten, Kookboeken groenten, Niven Kunz kookboek, Gezond avondeten, Gezond en makkelijk

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Spoel de aubergines schoon en wrijf ze in met olijfolie. Neem een stuk zilverfolie en wikkel er een aubergine in. Herhaal dit met de tweede. Pof de aubergines in 40 minuten in het midden van de oven.

Maak ondertussen de kruidenkaas. Hak de kruiden fijn en doe ze in een kom. Schep de hangop erbij, pers de knoflook uit en meng alles door elkaar. Breng op smaak met een snuf zout.

Giet de zwarte bonen af. Haal de aubergines uit de zilverfolie en halveer ze. Verdeel de boven erover, schep de kruidenkaas erop en sluit af met nog wat verse kruiden en fijngehakte walnoten.

Eet smakelijk!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.