Gepofte aubergine met baba ganoush

Gepofte aubergine met baba ganoush, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Glutenvrije avondmaaltijden, Beaufood recepten, Huttenkase recepten

Fan van aubergine? Dan is dit recept echt iets voor jou. Dit gerecht barst namelijk van de aubergine. Je poft ze heel easy in de oven en van de derde aubergine maak je heerlijke baba ganoush. Maak het gerecht af met Hüttenkäse, romige avocado, verse peterselie en je hebt een heerlijke en vegetarische avondmaaltijd!

 

Dit heb je nodig voor deze gepofte aubergine met baba ganoush / 2 personen

  • 3 aubergines
  • 2 el Hüttenkäse
  • scheutje sesamolie
  • handje verse peterselie – fijn gehakt 
  • 1/2 avocado
  • handje walnoten
  • handje gedroogde cranberry’s

Voor de baba ganoush

  • 1 teentje knoflook
  • 2 el tahin – oftewel sesampasta
  • sap van 1/4 citroen
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • scheutje olijfolie

 

Gepofte aubergine met baba ganoush, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Glutenvrije avondmaaltijden, Beaufood recepten, Huttenkase recepten

Gepofte aubergine met baba ganoush, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Glutenvrije avondmaaltijden, Beaufood recepten, Huttenkase recepten

Gepofte aubergine met baba ganoush, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Glutenvrije avondmaaltijden, Beaufood recepten, Huttenkase recepten

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden. Leg de aubergines naast elkaar op een bakplaat en rooster ze in 30 tot 40 minuten zacht. Rol ze halverwege om.

Haal één aubergine 5 minuten voor tijd uit de oven en maak hier baba ganoush van. Schraap het vruchtvlees uit de schil en pureer dit samen met de overige ingrediënten van de baba ganoush tot een romig geheel. Breng op smaak met een snuf zout en zwarte peper.

Haal de andere twee aubergines uit de oven en halveer ze. Verdeel ze oven twee borden en schep de baba ganoush erop. Sluit af met Hüttenkäse, walnootjes, peterselie, cranberry’s, plakken avocado en een drupje walnootolie. Misschien nog een snufje zwarte peper erover en genieten maar!

 

Gepofte aubergine met baba ganoush, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Glutenvrije avondmaaltijden, Beaufood recepten, Huttenkase recepten

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!