Fan van aubergine? Dan is dit recept echt iets voor jou. Dit gerecht barst namelijk van de aubergine. Je poft ze heel easy in de oven en van de derde aubergine maak je heerlijke baba ganoush. Maak het gerecht af met Hüttenkäse, romige avocado, verse peterselie en je hebt een heerlijke en vegetarische avondmaaltijd!
Dit heb je nodig voor deze gepofte aubergine met baba ganoush / 2 personen
- 3 aubergines
- 2 el Hüttenkäse
- scheutje sesamolie
- handje verse peterselie – fijn gehakt
- 1/2 avocado
- handje walnoten
- handje gedroogde cranberry’s
Voor de baba ganoush
- 1 teentje knoflook
- 2 el tahin – oftewel sesampasta
- sap van 1/4 citroen
- 1/2 tl gemalen komijn
- scheutje olijfolie
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200 graden. Leg de aubergines naast elkaar op een bakplaat en rooster ze in 30 tot 40 minuten zacht. Rol ze halverwege om.
Haal één aubergine 5 minuten voor tijd uit de oven en maak hier baba ganoush van. Schraap het vruchtvlees uit de schil en pureer dit samen met de overige ingrediënten van de baba ganoush tot een romig geheel. Breng op smaak met een snuf zout en zwarte peper.
Haal de andere twee aubergines uit de oven en halveer ze. Verdeel ze oven twee borden en schep de baba ganoush erop. Sluit af met Hüttenkäse, walnootjes, peterselie, cranberry’s, plakken avocado en een drupje walnootolie. Misschien nog een snufje zwarte peper erover en genieten maar!