...

Geplette zoete aardappels met pecorino 

Geplette zoete aardappels met pecorino 

door | sep 4, 2017 | Recepten, Vega, Voor erbij | 0 Reacties

GEPLETTE ZOETE AARDAPPELS MET PECORINO

Ik kocht laatst een groot stuk pecorino. Je weet wel, die heerlijk zoutige schapenkaas. Ik maakte er een hartige bloemkoolquiche met shiitakes van, maar ik hield daarna nog een heel stuk over en ik herinnerde me ineens een recept van Stefanie van Little Spoon. Zij maakte begin dit jaar een super lekker recept met zoete aardappels, homemade kruidenboter en pecorino.

Zacht, zoet en knapperig door de oven en even onder de grill. Lekker op smaak met kruidenboter die ik zelf provisorisch in elkaar flans. Als laatste nog wat geraspte Pecorino. Het gaat allemaal zo goed bij elkaar. Ik vond het heerlijk.

Aldus Stefanie. En dat zijn ze ook! Podverdorie. Zoveel smaak en toch zo simpel te maken. En ik mag het recept met jullie delen dus bij deze, bedankt lieve Stef! Serveer deze geplette aardappels als bijgerecht bij bijvoorbeeld gebakken kabeljauw of deze bloemkoolsteak.

 

Dit heb je nodig voor deze geplette zoete aardappels met pecorino / 4 tot 6 personen

  • 4 zoete aardappels, in plakken van zo’n 2 cm dik
  • 3 eetlepels roomboter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 takjes platte peterselie, fijngehakt
  • Pecorino naar smaak, geraspt

 

Geplette zoete aardappels met pecorino, Beaufood recepten, Zoete aardappelrecepten, Gezond avondeten, Glutenvrije bijgerechten, Makkelijk en snel

 

Zo maak je ze

Kook de plakken zoete aardappel 25 minuten in ruim water, tot de plakken zacht zijn. Giet af en laat de zoete aardappel uitlekken en kort afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smelt de roomboter in een steelpan, samen met de knoflook en platte peterselie.

Leg de plakken zoete aardappel op de bakplaat en plet ze voorzichtig met een vork. Besmeer alle plakken nu met de kruidenboter. Zet zo’n 25 minuten in de oven.

Verdeel nu wat pecorino erover en zet terug de oven in tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *