Geplette zoete aardappels met pecorino 

GEPLETTE ZOETE AARDAPPELS MET PECORINO

Ik kocht laatst een groot stuk pecorino. Je weet wel, die heerlijk zoutige schapenkaas. Ik maakte er een hartige bloemkoolquiche met shiitakes van, maar ik hield daarna nog een heel stuk over en ik herinnerde me ineens een recept van Stefanie van Little Spoon. Zij maakte begin dit jaar een super lekker recept met zoete aardappels, homemade kruidenboter en pecorino.

Zacht, zoet en knapperig door de oven en even onder de grill. Lekker op smaak met kruidenboter die ik zelf provisorisch in elkaar flans. Als laatste nog wat geraspte Pecorino. Het gaat allemaal zo goed bij elkaar. Ik vond het heerlijk.

Aldus Stefanie. En dat zijn ze ook! Podverdorie. Zoveel smaak en toch zo simpel te maken. En ik mag het recept met jullie delen dus bij deze, bedankt lieve Stef! Serveer deze geplette aardappels als bijgerecht bij bijvoorbeeld gebakken kabeljauw of deze bloemkoolsteak.

 

Dit heb je nodig voor deze geplette zoete aardappels met pecorino / 4 tot 6 personen

  • 4 zoete aardappels, in plakken van zo’n 2 cm dik
  • 3 eetlepels roomboter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 takjes platte peterselie, fijngehakt
  • Pecorino naar smaak, geraspt

 

Geplette zoete aardappels met pecorino, Beaufood recepten, Zoete aardappelrecepten, Gezond avondeten, Glutenvrije bijgerechten, Makkelijk en snel

 

Zo maak je ze

Kook de plakken zoete aardappel 25 minuten in ruim water, tot de plakken zacht zijn. Giet af en laat de zoete aardappel uitlekken en kort afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smelt de roomboter in een steelpan, samen met de knoflook en platte peterselie.

Leg de plakken zoete aardappel op de bakplaat en plet ze voorzichtig met een vork. Besmeer alle plakken nu met de kruidenboter. Zet zo’n 25 minuten in de oven.

Verdeel nu wat pecorino erover en zet terug de oven in tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!