Geplette zoete aardappels met pecorino 

GEPLETTE ZOETE AARDAPPELS MET PECORINO

Ik kocht laatst een groot stuk pecorino. Je weet wel, die heerlijk zoutige schapenkaas. Ik maakte er een hartige bloemkoolquiche met shiitakes van, maar ik hield daarna nog een heel stuk over en ik herinnerde me ineens een recept van Stefanie van Little Spoon. Zij maakte begin dit jaar een super lekker recept met zoete aardappels, homemade kruidenboter en pecorino.

Zacht, zoet en knapperig door de oven en even onder de grill. Lekker op smaak met kruidenboter die ik zelf provisorisch in elkaar flans. Als laatste nog wat geraspte Pecorino. Het gaat allemaal zo goed bij elkaar. Ik vond het heerlijk.

Aldus Stefanie. En dat zijn ze ook! Podverdorie. Zoveel smaak en toch zo simpel te maken. En ik mag het recept met jullie delen dus bij deze, bedankt lieve Stef! Serveer deze geplette aardappels als bijgerecht bij bijvoorbeeld gebakken kabeljauw of deze bloemkoolsteak.

 

Dit heb je nodig voor deze geplette zoete aardappels met pecorino / 4 tot 6 personen

  • 4 zoete aardappels, in plakken van zo’n 2 cm dik
  • 3 eetlepels roomboter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 takjes platte peterselie, fijngehakt
  • Pecorino naar smaak, geraspt

 

Geplette zoete aardappels met pecorino, Beaufood recepten, Zoete aardappelrecepten, Gezond avondeten, Glutenvrije bijgerechten, Makkelijk en snel

 

Zo maak je ze

Kook de plakken zoete aardappel 25 minuten in ruim water, tot de plakken zacht zijn. Giet af en laat de zoete aardappel uitlekken en kort afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smelt de roomboter in een steelpan, samen met de knoflook en platte peterselie.

Leg de plakken zoete aardappel op de bakplaat en plet ze voorzichtig met een vork. Besmeer alle plakken nu met de kruidenboter. Zet zo’n 25 minuten in de oven.

Verdeel nu wat pecorino erover en zet terug de oven in tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!