Geplette zoete aardappels met pecorino 

GEPLETTE ZOETE AARDAPPELS MET PECORINO

Ik kocht laatst een groot stuk pecorino. Je weet wel, die heerlijk zoutige schapenkaas. Ik maakte er een hartige bloemkoolquiche met shiitakes van, maar ik hield daarna nog een heel stuk over en ik herinnerde me ineens een recept van Stefanie van Little Spoon. Zij maakte begin dit jaar een super lekker recept met zoete aardappels, homemade kruidenboter en pecorino.

Zacht, zoet en knapperig door de oven en even onder de grill. Lekker op smaak met kruidenboter die ik zelf provisorisch in elkaar flans. Als laatste nog wat geraspte Pecorino. Het gaat allemaal zo goed bij elkaar. Ik vond het heerlijk.

Aldus Stefanie. En dat zijn ze ook! Podverdorie. Zoveel smaak en toch zo simpel te maken. En ik mag het recept met jullie delen dus bij deze, bedankt lieve Stef! Serveer deze geplette aardappels als bijgerecht bij bijvoorbeeld gebakken kabeljauw of deze bloemkoolsteak.

 

Dit heb je nodig voor deze geplette zoete aardappels met pecorino / 4 tot 6 personen

  • 4 zoete aardappels, in plakken van zo’n 2 cm dik
  • 3 eetlepels roomboter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 takjes platte peterselie, fijngehakt
  • Pecorino naar smaak, geraspt

 

Geplette zoete aardappels met pecorino, Beaufood recepten, Zoete aardappelrecepten, Gezond avondeten, Glutenvrije bijgerechten, Makkelijk en snel

 

Zo maak je ze

Kook de plakken zoete aardappel 25 minuten in ruim water, tot de plakken zacht zijn. Giet af en laat de zoete aardappel uitlekken en kort afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smelt de roomboter in een steelpan, samen met de knoflook en platte peterselie.

Leg de plakken zoete aardappel op de bakplaat en plet ze voorzichtig met een vork. Besmeer alle plakken nu met de kruidenboter. Zet zo’n 25 minuten in de oven.

Verdeel nu wat pecorino erover en zet terug de oven in tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Deze pagina afdrukken? Klik dan hier.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoont