...

Gemarineerde kipspiesjes met gebakken groenterijst en pindasaus

Gemarineerde kipspiesjes met gebakken groenterijst en pindasaus

door | jan 27, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 0 Reacties

Er zijn maar een paar gerechten op de website die ik zelf regelmatig maak. De reden daarvan is dat er gewoon zoveel lekkere gerechten zijn om uit te proberen en voor mijn website ben ik altijd op zoek naar iets nieuws. Maar er zijn drie recepten die ik toch regelmatig op tafel tover, omdat ze gewoon super lekker en easy zijn. Dat zijn mijn pizzaboten van courgette, gehakt en geitenkaas, mijn bananenbrood met smeersels én dit oosterse gerechtje. Het was eigenlijk de bedoeling om nasi te maken maar ineens stond dit op tafel :D

 

Ingrediënten voor twee personen

  • 1 winterpeen
  • 300 gram kipfilet
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 1 grote rode ui
  • scheutje olie om in te bakken
  • 6 saté stokjes
  • voor de marinade: sap van een halve limoen, 1 teentje knoflook (geperst), peper en zout, 2 el sojasaus, 1 el honing en een scheutje ketjap.
  • rijst voor twee personen (ongeveer 200/250 gram) Zilvervliesrijst is gezonder dan bijvoorbeeld basmatirijst. Maar ik nam dit keer weer eens ouderwets een portie witte rijst.
  • Optioneel: pindasaus en een handje kroepoek. Ik maak mijn pindasaus vaak zelf. Hoe je dit kunt doen vind je hier. Als de pindakaas klaar is schep je het in een pannetje samen met een scheut ketjap en een tl sambal. Let op! Voeg geen water toe om de pindasaus dunner te maken, omdat hij dan kan gaan klonteren. Gebruik nog wat ketjap of notenolie als je hem dunner wilt. Even opwarmen en klaar is je homemade peanut sauce!

 

image

 

Zo maak je het

Snij de kip in kleine blokjes. Meng in een kom de ingrediënten voor de marinade en schep de kip hier doorheen. Laat een half uurtje marineren in de koelkast.

Verwarm nadat de kip gemarineerd is de oven voor op 220 graden. Rijg de blokjes kipfilet aan de spiesen. Tip: maak de spiesen eerst even nat. Dit voorkomt aanbranden in de oven. Leg de spiesen op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar. Controleer de kip regelmatig.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

Snipper ondertussen de ui en snij de winterpeen in kleine blokjes. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de doperwten, wortel en ui even aan.

Als de rijst klaar is schep je dit door het groentemengsel. Bak de rijst nog even mee en breng op smaak met peper en zout.

Maak de pindasaus klaar indien je hem zelf maakt.

Haal de spiesen uit de oven. Schep de rijst op een bord, leg de spiesjes ernaast of erop, flinke eetlepel pindasaus erbij en eventueel een handje kroepoek.

Eeeeetsmakelijk :)

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *