...

Gemarineerde kipspiesjes met mango dip

Gemarineerde kipspiesjes met mango dip

door | mei 18, 2018 | Hartige hapjes, Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 5 reacties

Gemarineerde kipspiesjes met mango dip, Gezonde barbecue recepten, Gezonde barbecue recepten, Barbecue koprecepten, Gezonde borrelhapjes, Makkelijke borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Afgelopen dinsdag gaf ik een borrel bij mij thuis ter ere van mijn deelname aan The Chef’s Line. Dat hield in: een koelkast vol wijn, een tafel vol hapjes en om 22.00 met zijn alles op de bank gepropt. Héél gezellig! Ik was zo zenuwachtig dat ik de hele tijd riep dat iedereen stil moest zijn om er vervolgens zelf lekker doorheen te kakelen. Ik wist natuurlijk al of ik door was naar de volgende ronde of niet, maar ik had de beelden zelf ook nog nooit gezien dus ik hoopte zó erg dat ik een beetje gezellig in beeld kwam. Haha..

Heb jij een aflevering gemist? Kijk alle drie de afleveringen dan hier terug

Anyhow een borrel met hapjes dus, en een van die hapjes waren deze gemarineerde kipspiesjes met mango dip. Ik moest mezelf inhouden ze niet allemaal op te eten voordat iedereen er was want ze zijn ontzettend lekker. Al zeg ik het zelf. Ik marineerde de kip een dag van te voren. Zo kunnen de smaken optimaal intrekken. Heb je hier geen tijd voor, dan kun je de kip ook een half uurtje marineren maar een dag is toch net even iets lekkerder. De spiesjes grilde ik in de pan, maar ze zijn ook perfect voor op de barbecue. De kipspiesjes zijn licht pittig en zijn daarom heerlijk in combinatie met een mango dip!

Gemarineerde kipspiesjes met mango dip, Gezonde barbecue recepten, Gezonde barbecue recepten, Barbecue koprecepten, Gezonde borrelhapjes, Makkelijke borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Gemarineerde kipspiesjes met mango dip, Gezonde barbecue recepten, Gezonde barbecue recepten, Barbecue koprecepten, Gezonde borrelhapjes, Makkelijke borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Gemarineerde kipspiesjes met mango dip, Gezonde barbecue recepten, Gezonde barbecue recepten, Barbecue koprecepten, Gezonde borrelhapjes, Makkelijke borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze gemarineerde kipspiesjes met mango dip / 16 stuks

 • 300 gr kippendij
 • handje verse peterselie
 • 16 medium satéprikkers
 • Marinade: 1 el honing, 2 el sojasaus, 1 el sriracha en 3 el kokosmelk

Voor de mango dip

 • 150 gr mango – ik nam mango blokjes uit de diepvries
 • 4 el kokosmelk –  mijn lievelingskokosmelk is die van Fairtrade Original
 • sap van 1/2 limoen

 

Zo maak je het

Snijd de kippendij in hele kleine blokjes. De kipspiesjes moeten het formaat krijgen van yakitori sticks. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en hussel de kip en de marinade in een grote kom door elkaar. Zorg dat alle kip bedekt is. Zet de kom het liefst een nachtje weg in de koelkast of anders minimaal een half uur.

Rijg de kipblokjes aan saté prikkers. Verhit een grillpan (of de barbecue) en bak de spiesjes rondom gaar.

Maak ondertussen de mango dip. Ontdooi de mango en doe alle ingrediënten in je keukenmachine. Blend tot een egale saus. Dit kan ook met behulp van je staafmixer. Proef even en voeg naar smaak nog wat limoensap of een snuf zout toe.

Leg de kipspiesjes op een mooi bord en maak af met fijngehakte peterselie. Serveer met de mango dip.

Eet smakelijk!

Gemarineerde kipspiesjes met mango dip, Gezonde barbecue recepten, Gezonde barbecue recepten, Barbecue koprecepten, Gezonde borrelhapjes, Makkelijke borrelhapjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

 1. Anke

  Wat was hij lekker!! Vandaag gemaakt, en zelfs de kindjes hebben er onwijs van gesmuld!

  Antwoord
  • Bo

   Jeej leuk om te horen :D

   Antwoord
 2. Nina

  Helaas was er geen kip meer in de supermarkt dus heb ik het geprobeerd met zalm. LOVEITT. Zeker een aanrader!

  Antwoord
  • Bo

   Bedankt voor de leuke tip! :D Heb je blokjes van rauwe zalm gesneden en die toen gegrild?

   Antwoord
   • Nina

    Jaa! Eigenlijk helemaal volgens recept alleen heb ik er geen spiesjes van gemaakt. En met zalm natuurlijk?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *