Vegetarische gele curry met zoete aardappel en pandanrijst

Vegetarische gele curry met zoete aardappel en pandanrijst, Recepten met Fairtrade producten, Gezonde foodbloggers, Glutenvrije foodbloggers, Foodbloggers recepten, Recepten pandan rijst, Vegetarische curry recepten, Gele curry pasta zonder toevoegingen, Gezond en lekker avondeten, Licht avondeten recepten, Lekkere en gezonde recepten

Er gaat niets boven een verse zelfgemaakte curry pasta, maar voor iedereen die zin heeft in een snel curry recept raad ik de pasta van Fairtrade aan! Ik maakte er deze vegetarische gele curry met zoete aardappel en pandanrijst mee. En nee, dit is geen reclame maar wel een introductie voor mijn reis naar Thailand! OMG! Zaterdag vlieg ik met onder andere mede foodie Maura van Yellow Lemon Tree naar Bangkok om vervolgens door te vliegen naar Ubon Ratchathani. De reden hiervoor de hoeveelheid producten die steeds meer worden toegevoegd aan het Fairtrade assortiment van de Plus, waaronder bijvoorbeeld pandan rijst. Ik ga op pad om met eigen ogen te zien waar deze rijst vandaan komt en hoe het proces verloopt van plantje tot het pak in de schappen. Ik ben ontzettend benieuwd en ik heb er zóveel zin in!

De gele curry pasta die ik gebruik is kant en klaar, maar bestaat enkel en alleen uit kruiden en wat rijstolie. Geen slechte e-nummers, kleurstoffen, conserveermiddelen en suiker. Samen met zoete aardappel, wortel en de pandanrijst van Fairtrade zet je binnen een half uur een heerlijke gele curry op tafel. Die een beetje oranje is uitgeslagen door de zoete aardappel en wortel ;) Ik geef er zelf nog een kleine twist aan met een kneepje limoensap, verse koriander en kaki fruit. Het zoete van kaki combineert heerlijk met de licht pittige curry.

Dit heb je nodig voor deze vegetarische gele curry met zoete aardappel en pandanrijst / 2 personen

  • een pakje Thaise gele curry pasta – Fairtrade 
  • 400 ml kokosmelk – Fairtrade
  • 400 gr zoete aardappel – in blokjes
  • 1/2 prei – in ringen
  • 250 gr wortelen – klein gesneden
  • 2 limoen partjes
  • bosje verse koriander – klein gesneden 
  • 1/2 kaki fruit – in kleine blokjes

 

Vegetarische gele curry met zoete aardappel en pandanrijst, Recepten met Fairtrade producten, Gezonde foodbloggers, Glutenvrije foodbloggers, Foodbloggers recepten, Recepten pandan rijst, Vegetarische curry recepten, Gele curry pasta zonder toevoegingen, Gezond en lekker avondeten, Licht avondeten recepten, Lekkere en gezonde recepten

Zo maak je het

Zet een pan met water op en kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze.

Verhit wat kokosvet in een grote pan en bak hierin de zoete aardappel, prei en wortel een paar minuten aan.

Voeg de curry pasta en de kokosmelk toe en laat het geheel 15 tot 20 minuten pruttelen. Is de saus te dun? Laat de curry dan zonder deksel nog even inkoken tot de gewenste dikte.

Voeg op het laatste moment de kaki toe. Verdeel de rijst en de curry over twee borden en sluit af met limoensap en koriander.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.