Kruidige kip met gegrilde aubergine en yoghurt-muntdip

Kruidige kip met gegrilde aubergine en yoghurt-muntdip, Gezond avondeten, Zelf kip kruiden, Glutenvrij avondeten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Gezond avondeten kip en groenten

Kip doet het bij velen altijd goed als avondeten en wist je dat je eigenlijk heel simpel de heerlijkste kruidenpasta’s voor over je kip kunt maken door zelf wat te mixen? Met verschillende kruiden, verse knoflook en wat olijfolie kom creëer je binnen no time een lekker kruidig jasje voor om je kip. Lekker in combinatie met gegrilde aubergine en een yoghurt-muntdip.

De kip gril ik in een grillpan maar helaas is deze pan een tijd geleden overleden en toen ik een nieuwe wilde halen schrok ik een beetje. Ik schrik sowieso altijd van de prijzen van pannen. En dan heb ik het nog niet eens over de pannen die écht mooi zijn voor in de keuken en die je het liefst gewoon altijd op het aanrecht laat staan. Toen herinnerde mijn lover mij eraan dat we toch ‘zo’n tosti-grill-ding hebben’ en je daar ook aubergine plakken tussen kunt leggen? Haaa natuurlijk kan dat, goed idee! Je kunt een aubergine ook gemakkelijk bakken in de pan maar gegrild zijn ze echt het allerlekkerst.. Dus voor de mensen zonder grillpan, een tosti ijzer werkt ook prima ;)

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 2 kipfilets
  • 1 grote aubergine of twee kleine
  • 2 flinke handen verse spinazie
  • olie of boter om in te bakken

Voor de kruidenpasta

  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl gemalen peper
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 el paprika poeder
  • 2 el olijfolie

Voor de dip

  • 3 el yoghurt
  • 1 el mayo
  • kneepje vers limoensap
  • de blaadjes van 3 takken munt, fijngesneden

 

Kruidige kip met gegrilde aubergine en yoghurt-muntdip, Gezond avondeten, Zelf kip kruiden, Glutenvrij avondeten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Gezond avondeten kip en groenten

Zo maak je het

Maak de kruidenpasta door de ingrediënten voor de pasta te mengen. Snijd allebei de kipfilets ongeveer drie keer in, zo trekken de kruiden goed in de kip, en masseer de filets in met de pasta.
Verhit olie of boter in een koekenpan op hoog vuur. Leg de filets in de pan en draai het vuur wat lager. Afhankelijk van hoe dik de filets zijn zullen ze in ongeveer 15 minuten gaar zijn. Keer ze af en toe om.
Laat ondertussen het tosti apparaat of de grillpan heet worden en snijd de aubergine in dikke plakken. Was hem wel even goed van te voren. Leg de plakken 5 minuten voordat de kip gaar is tussen het ijzer of op de plaat.
Maak de saus door de ingrediënten voor de saus te mengen. Snijd de muntblaadjes goed fijn.
Verdeel de spinazie over twee borden en breng eventueel op smaak met wat olie of balsamico. Maak het bord verder op met de kip, aubergine en muntdip.
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.