...

Gekarameliseerde bospeen met curry room

Gekarameliseerde bospeen met curry room

Gekarameliseerde bospeen met curry room, Gezonde bijgerechten, Originele bijgerechten, Beaufood recepten, Kerst recepten, Gezonde foodblogs, Curryroom slagroomspuit

Dit gerechtje had ik zo goed uitgedacht van te voren, maar het mislukte helaas faliekant. Uiteindelijk was dat maar goed ook, want nu weet ik dat je deze gekarameliseerde bospeentjes op twee manieren kunt maken! En dan heb ik het eigenlijk over de curry room. Ik had namelijk bedacht om de curry room in mooie toeven op de heerlijke bospeentjes te serveren, maar op de een of andere manier werkte mijn nieuwe slagroomspuit niet. Argh! Ik had toch voor een duurdere moeten gaan misschien in plaats van zo’n goedkoop ding. Of mijn patronen werkten niet goed, wie zal het zeggen. Anyhow, de curry room smaakte zo goed dat ik hem tóch wilde serveren en daarom besloot ik mezelf een ongeluk te kloppen voor een luchtig resultaat. Gewoon met een garde. Werkt prima! Oké, het worden geen mooie toeven maar het gaat immers om de smaak en die is méér dan goed :D

Gekarameliseerde bospeen met curry room, Gezonde bijgerechten, Originele bijgerechten, Beaufood recepten, Kerst recepten, Gezonde foodblogs, Curryroom slagroomspuit

Gekarameliseerde bospeen met curry room, Gezonde bijgerechten, Originele bijgerechten, Beaufood recepten, Kerst recepten, Gezonde foodblogs, Curryroom slagroomspuit

Dit heb je nodig voor deze gekarameliseerde bospeen met curry room /  2 personen

  • stuk of 6 bospeentjes
  • 1 el honing
  • 200 ml kokosmelk – ik vind de kokosmelk van Fairtrade het lekkerst
  • 1 flinke el rode currypasta
  • 2 el amandelen – fijngehakt
  • 1 passievrucht
  • klein bakje cress – of tuinkers  

 

Zo maak je het

Was de bospeentjes. Snijd het grooste gedeelte van het groen eraf, maar laat zo’n 5 cm eraan zitten. Halveer de peentjes. Je kunt de bospeentjes voor het oog nog even te lijf gaan met een dunschiller, maar dit hoeft niet persé.

Verhit een scheutje olie in een (grill)pan en leg alle penen met de platte kant naar beneden in de pan. Bak de penen tien minuten op laag vuur.

Ga ondertussen verder met de curry room. Verhit een klein scheutje (theelepel) olie in een klein pannetje en voeg de currypasta toe. Fruit alles een minuutje aan totdat de geuren vrijkomen. Schenk de kokosmelk erbij en mix alles met een garde door elkaar. Breng het geheel op smaak met zeezout of vissaus. Laat het geheel vijf minuten zacht pruttelen.

Draai de bospeentjes om en bak nog vijf minuutjes aan de andere kant. Ze mogen best beetgaar zijn. Drizzle er een eetlepel honing over en zet het vuur na een minuut uit.

En nu.. kloppen maar! Klop met een garde de kokosmelk in twee tot drie minuten zo luchtig als je kunt. Of gebruik een slagroomspuit. Schenk de afgekoelde curryroom in de slagroombus, draai de spuitmond erop en doe er een patroon in. Even schudden en klaar is kees. Als je slagroomspuit het doet dan ;)

Serveer de bospenen op een mooi bord en lepel (of spuit) er de curryroom over. Maak af met gehakte amandelen, cress en het vruchtvlees van de passievrucht. De combinatie zout, zoet en zuur in dit gerecht is waanzinnig. Geniet ervan!

Gekarameliseerde bospeen met curry room, Gezonde bijgerechten, Originele bijgerechten, Beaufood recepten, Kerst recepten, Gezonde foodblogs, Curryroom slagroomspuit

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Ron Hille

    Beste Bo,
    Kokosmelk krijg je nooit, niet zoals slagroom mooi stijf of dik, daarvoor is het vetgehalte veel te laag .
    Heeft dus niet met je slagroomspuit te maken ;-)

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *