Geitenkaaspakketjes uit de oven met paarse spruiten

Geitenkaaspakketjes uit de oven met paarse spruiten, Voorgerechten kerst, Gezonde voorgerechten, Paarse spruitjes recept, Beaufood kerstrecepten, Gezonde en makkelijke kerstrecepten, Voorgerechten oven, Gezonde foodblogs

Het is december en dat betekend dat de gezellige feestdagen in zicht komen! Feestdagen zijn natuurlijk niet compleet zonder lekkere hapjes en daarom publiceer ik deze maand heeeel veel lekkere kerstrecepten. Van fijne voorafjes tot heerlijke hoofdgerechten en verrassende borrelhapjes. Er verschijnen deze maand maar liefst twee complete Beaufood kerstmenu’s en hiermee hoop ik je te inspireren om van je kersttafel een smaakvol feestje te maken!

Ik trap deze maand af met een voorgerecht. Misschien heb je ze al zien liggen in de winkel, het paarse zusje van de spruit. Deze paarse variant is naast heel leuk van kleur, ook een stukje lekkerder dan de groene spruit. Ze zijn iets zoeter en nootachtiger van smaak. Echt héérlijk in combinatie met romige geitenkaas en friszure balsamicoazijn. Ik verpakte ze in een pakketje van bladerdeeg, want dat staat zo gezellig op tafel. Dit recept is eenvoudig te maken en tijdens een etentje dat ik gaf waren ze een groot succes dus ik hoop dat jij er net zo van zult genieten!

 

Geitenkaaspakketjes uit de oven met paarse spruiten, Voorgerechten kerst, Gezonde voorgerechten, Paarse spruitjes recept, Beaufood kerstrecepten, Gezonde en makkelijke kerstrecepten, Voorgerechten oven, Gezonde foodblogs

Geitenkaaspakketjes uit de oven met paarse spruiten, Voorgerechten kerst, Gezonde voorgerechten, Paarse spruitjes recept, Beaufood kerstrecepten, Gezonde en makkelijke kerstrecepten, Voorgerechten oven, Gezonde foodblogs

 

Dit heb je nodig voor deze geitenkaaspakketjes uit de oven met paarse spruiten / 4 personen als voorgerecht

  • 8 vellen filodeeg – ongeveer 20 bij 20 (je kunt ook grote vellen filodeeg nemen en deze klein snijden)
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 4 walnoten
  • scheutje notenolie – bijvoorbeeld walnoot
  • een bosje bieslook – fijngehakt, ongeveer 15 gram
  • 500 gr paarse spruiten
  • 1 el balsamicoazijn
  • teentje knoflook

 

Zo maak je het

Ontdooi de vellen filodeeg en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg twee filodeegjes op elkaar en smeer de randen in met een beetje olie. Verdeel de geitenkaas dan in vier bolletjes. Ik gebruikte voor dit recept de zachte geitenkaas rondjes uit de supermarkt. Leg in het midden van elk vel een bolletje geitenkaas met daarop een walnoot. Bestrooi met een snuf peper, wat bieslook en vouw de pakketjes dicht. Als je ze goed aandrukt blijven de pakketjes vanzelf dichtzitten, maar ik gebruikte voor de leuk een stukje keukentouw om ze dicht te binden.

Zet de pakketjes op de ovenplaat en bak ze binnen tien tot vijftien minuten goudbruin.

Ga ondertussen verder met de paarse spruiten. Spoel ze af onder de kraan en snijd de harde onderkanten er vanaf. Pluk nu de blaadjes van de spruiten/ Probeer zoveel mogelijk van de spruit te gebruiken, de blaadjes zijn ontzettend lekker en daar wil je niets van verspillen. Pers het teentje knoflook uit en verhit vervolgens een scheutje notenolie in een koekenpan. Schep de spruitenblaadjes erbij en bak al omscheppend vijf minuten aan. Voeg in de laatste twee minuten de knoflook en balsamico toe. Breng alles op smaak met een snuf peper en zout.

Verdeel de spruiten over vier kleine borden. Haal de geitenkaaspakketjes uit de oven en zet op elk bergje spruiten een pakketje.

Geniet ervan!

 

Geitenkaaspakketjes uit de oven met paarse spruiten, Voorgerechten kerst, Gezonde voorgerechten, Paarse spruitjes recept, Beaufood kerstrecepten, Gezonde en makkelijke kerstrecepten, Voorgerechten oven, Gezonde foodblogs

Geitenkaaspakketjes uit de oven met paarse spruiten, Voorgerechten kerst, Gezonde voorgerechten, Paarse spruitjes recept, Beaufood kerstrecepten, Gezonde en makkelijke kerstrecepten, Voorgerechten oven, Gezonde foodblogs

 

De paarse spruiten zijn rond deze tijd gewoon in de meeste supermarkten te verkrijgen, maar mocht je ze echt niet kunnen vinden dan kun je natuurlijk ook groene spruitjes gebruiken

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!