Geitenkaaspakketjes uit de oven met paarse spruiten

Geitenkaaspakketjes uit de oven met paarse spruiten, Voorgerechten kerst, Gezonde voorgerechten, Paarse spruitjes recept, Beaufood kerstrecepten, Gezonde en makkelijke kerstrecepten, Voorgerechten oven, Gezonde foodblogs

Het is december en dat betekend dat de gezellige feestdagen in zicht komen! Feestdagen zijn natuurlijk niet compleet zonder lekkere hapjes en daarom publiceer ik deze maand heeeel veel lekkere kerstrecepten. Van fijne voorafjes tot heerlijke hoofdgerechten en verrassende borrelhapjes. Er verschijnen deze maand maar liefst twee complete Beaufood kerstmenu’s en hiermee hoop ik je te inspireren om van je kersttafel een smaakvol feestje te maken!

Ik trap deze maand af met een voorgerecht. Misschien heb je ze al zien liggen in de winkel, het paarse zusje van de spruit. Deze paarse variant is naast heel leuk van kleur, ook een stukje lekkerder dan de groene spruit. Ze zijn iets zoeter en nootachtiger van smaak. Echt héérlijk in combinatie met romige geitenkaas en friszure balsamicoazijn. Ik verpakte ze in een pakketje van bladerdeeg, want dat staat zo gezellig op tafel. Dit recept is eenvoudig te maken en tijdens een etentje dat ik gaf waren ze een groot succes dus ik hoop dat jij er net zo van zult genieten!

 

Geitenkaaspakketjes uit de oven met paarse spruiten, Voorgerechten kerst, Gezonde voorgerechten, Paarse spruitjes recept, Beaufood kerstrecepten, Gezonde en makkelijke kerstrecepten, Voorgerechten oven, Gezonde foodblogs

Geitenkaaspakketjes uit de oven met paarse spruiten, Voorgerechten kerst, Gezonde voorgerechten, Paarse spruitjes recept, Beaufood kerstrecepten, Gezonde en makkelijke kerstrecepten, Voorgerechten oven, Gezonde foodblogs

 

Dit heb je nodig voor deze geitenkaaspakketjes uit de oven met paarse spruiten / 4 personen als voorgerecht

  • 8 vellen filodeeg – ongeveer 20 bij 20 (je kunt ook grote vellen filodeeg nemen en deze klein snijden)
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 4 walnoten
  • scheutje notenolie – bijvoorbeeld walnoot
  • een bosje bieslook – fijngehakt, ongeveer 15 gram
  • 500 gr paarse spruiten
  • 1 el balsamicoazijn
  • teentje knoflook

 

Zo maak je het

Ontdooi de vellen filodeeg en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg twee filodeegjes op elkaar en smeer de randen in met een beetje olie. Verdeel de geitenkaas dan in vier bolletjes. Ik gebruikte voor dit recept de zachte geitenkaas rondjes uit de supermarkt. Leg in het midden van elk vel een bolletje geitenkaas met daarop een walnoot. Bestrooi met een snuf peper, wat bieslook en vouw de pakketjes dicht. Als je ze goed aandrukt blijven de pakketjes vanzelf dichtzitten, maar ik gebruikte voor de leuk een stukje keukentouw om ze dicht te binden.

Zet de pakketjes op de ovenplaat en bak ze binnen tien tot vijftien minuten goudbruin.

Ga ondertussen verder met de paarse spruiten. Spoel ze af onder de kraan en snijd de harde onderkanten er vanaf. Pluk nu de blaadjes van de spruiten/ Probeer zoveel mogelijk van de spruit te gebruiken, de blaadjes zijn ontzettend lekker en daar wil je niets van verspillen. Pers het teentje knoflook uit en verhit vervolgens een scheutje notenolie in een koekenpan. Schep de spruitenblaadjes erbij en bak al omscheppend vijf minuten aan. Voeg in de laatste twee minuten de knoflook en balsamico toe. Breng alles op smaak met een snuf peper en zout.

Verdeel de spruiten over vier kleine borden. Haal de geitenkaaspakketjes uit de oven en zet op elk bergje spruiten een pakketje.

Geniet ervan!

 

Geitenkaaspakketjes uit de oven met paarse spruiten, Voorgerechten kerst, Gezonde voorgerechten, Paarse spruitjes recept, Beaufood kerstrecepten, Gezonde en makkelijke kerstrecepten, Voorgerechten oven, Gezonde foodblogs

Geitenkaaspakketjes uit de oven met paarse spruiten, Voorgerechten kerst, Gezonde voorgerechten, Paarse spruitjes recept, Beaufood kerstrecepten, Gezonde en makkelijke kerstrecepten, Voorgerechten oven, Gezonde foodblogs

 

De paarse spruiten zijn rond deze tijd gewoon in de meeste supermarkten te verkrijgen, maar mocht je ze echt niet kunnen vinden dan kun je natuurlijk ook groene spruitjes gebruiken

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.