Geitenkaas quiche met zoete aardappel bodem

Geitenkaas quiche met zoete aardappel bodem

Quiches zijn voor mij ultiem comfortfood en eigenlijk wel voor elk moment van de dag geschikt. Vanmorgen had ik ontzettend haast dus at ik een stuk als ontbijt en ik nam toen ook maar meteen een groot stuk mee voor de lunch. Lekker met wat sla erbij. Maar deze geitenkaas quiche met zoete aardappel bodem misstaat ook zeker niet op tafel tijdens een borrel. Serveer er in dat geval kleine servetjes bij want hij pakt iets minder makkelijk weg dan een quiche met een dikke deegbodem. Dat komt omdat de bodem van deze quiche niet is gemaakt van deeg.. Maar van zoete aardappel! Echt suuuuper easy en ook een stuk gezonder dan de kant en klare bodems van bladerdeeg. Oh, en dus ook meteen vrij van gluten Je snijdt simpel weg een zoete aardappel in dunne plakjes en voilà. Perfect voorbeeldje dit voor een snel, gezond en lekker recept.

Deze week post ik elke dag een nieuw recept met zoete aardappel. Voor iedereen die ze niet allemaal heeft meegekregen, hier een overzicht van de lekkerste recepten!

Zoete aardappel burgers met avocado en lente ui, pittige zoete aardappel dip en 3 x mega gezonde toast gemaakt van.. Jazeker. Sweet potato! Zoals jullie zien ben ik GEK op de combinatie geitenkaas + zoete aardappel maar als je zegt ‘nehh geitenkaas is niet mijn ding’ kun je het natuurlijk ook lekker vervangen door feta of Hüttenkäse.

 

Dit heb je nodig voor een kleine quiche

  • 400 gr zoete aardappel
  • 100 gr kastanje champignons
  • 1 sjalotje
  • 4 eieren
  • 1 tl oregano
  • 100 gr kwark
  • 75 gr zachte geitenkaas

 


Geitenkaas quiche met zoete aardappel bodem

 

 

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd 350 gram van de zoete aardappel in hele dunne plakjes. Snijd de overgebleven rest in kleine blokjes of reepjes.

Vet de springvorm (20 cm) in met wat kokosvet en bedek de bodem met de plakjes aardappel. Als je klaar bent met de bodem halveer je de rest van de plakjes en steek die rondom de zijkant van de vorm. (zie foto). Zet de vorm een kwartiertje in de oven.

Snijd de kastanjes in dunne plakjes, snipper de sjalot en zet aan de kant. Meng in een kom de overgebleven zoete aardappel samen met de eieren, kwark en oregano. Voeg ook een snuf peper en zout toe.

Haal de vorm uit de oven en verdeel de kastanjes en sjalot erover. Schenk vervolgens het eimengsel in de vorm. Sluit af met de zachte geitenkaas en ze de vorm weer voor 30 minuten in de oven.

Laat de quiche even afkoelen voordat je hem in stukken snijdt.

 

 

 

Heeft de bodem van de quiche een vreemd kleurtje? Dat komt door de schil van de aardappel, die geeft kleur af tijdens het bakken. De perfectionisten onder ons raad ik aan om de aardappelen eerst te schillen

 

BewarenBewaren

18 Comments
  1. Hallo Bo , eerder vanavond heb ik de geitenkaas quiche met zoete aardappel gemaakt voor mijn en mijn Ouders die kwamen eten vanavond ze vonden het heerlijk ! We hebben genoten van de quiche . Dit was de eerste keer dat ik een quiche hebt gemaakt en het was heerlijk .

    Met Vriendelijke groet, Martin

  2. Wat een heerlijke glutenvrij recepten. Er zijn wel duizenden recepten hier in Amerika, maar ik miss al die lekkere receptjes uit Nederland. Hartelijk dank!

    1. Hoi Petra, je zou extra eieren kunnen toevoegen in plaats van kwark maar de structuur wordt wel anders dan.. Minder smeuïg. Als je geen lactose wilt eten kun je de kwark ook vervangen door soja yoghurt bijvoorbeeld? Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!