...

Geitenkaas quiche met zoete aardappel bodem

Geitenkaas quiche met zoete aardappel bodem

door | sep 23, 2016 | Hartige hapjes, Lunch, Recepten, Vega | 18 reacties

Geitenkaas quiche met zoete aardappel bodem

Quiches zijn voor mij ultiem comfortfood en eigenlijk wel voor elk moment van de dag geschikt. Vanmorgen had ik ontzettend haast dus at ik een stuk als ontbijt en ik nam toen ook maar meteen een groot stuk mee voor de lunch. Lekker met wat sla erbij. Maar deze geitenkaas quiche met zoete aardappel bodem misstaat ook zeker niet op tafel tijdens een borrel. Serveer er in dat geval kleine servetjes bij want hij pakt iets minder makkelijk weg dan een quiche met een dikke deegbodem. Dat komt omdat de bodem van deze quiche niet is gemaakt van deeg.. Maar van zoete aardappel! Echt suuuuper easy en ook een stuk gezonder dan de kant en klare bodems van bladerdeeg. Oh, en dus ook meteen vrij van gluten Je snijdt simpel weg een zoete aardappel in dunne plakjes en voilà. Perfect voorbeeldje dit voor een snel, gezond en lekker recept.

Geitenkaas quiche met zoete aardappel bodem

Deze week post ik elke dag een nieuw recept met zoete aardappel. Voor iedereen die ze niet allemaal heeft meegekregen, hier een overzicht van de lekkerste recepten!

Zoete aardappel burgers met avocado en lente ui, pittige zoete aardappel dip en 3 x mega gezonde toast gemaakt van.. Jazeker. Sweet potato! Zoals jullie zien ben ik GEK op de combinatie geitenkaas + zoete aardappel maar als je zegt ‘nehh geitenkaas is niet mijn ding’ kun je het natuurlijk ook lekker vervangen door feta of Hüttenkäse.

Geitenkaas quiche met zoete aardappel bodem 
Geitenkaas quiche met zoete aardappel bodem

Dit heb je nodig voor deze geitenkaas quiche met zoete aardappel bodem / een kleine quiche

  • 400 gr zoete aardappel
  • 100 gr kastanje champignons
  • 1 sjalotje
  • 4 eieren
  • 1 tl oregano
  • 100 gr kwark
  • 75 gr zachte geitenkaas

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd 350 gram van de zoete aardappel in hele dunne plakjes. Snijd de overgebleven rest in kleine blokjes of reepjes.

Vet de springvorm (20 cm) in met wat kokosvet en bedek de bodem met de plakjes aardappel. Als je klaar bent met de bodem halveer je de rest van de plakjes en steek die rondom de zijkant van de vorm. (zie foto). Zet de vorm een kwartiertje in de oven.

Snijd de kastanjes in dunne plakjes, snipper de sjalot en zet aan de kant. Meng in een kom de overgebleven zoete aardappel samen met de eieren, kwark en oregano. Voeg ook een snuf peper en zout toe.

Haal de vorm uit de oven en verdeel de kastanjes en sjalot erover. Schenk vervolgens het eimengsel in de vorm. Sluit af met de zachte geitenkaas en ze de vorm weer voor 30 minuten in de oven.

Laat de quiche even afkoelen voordat je hem in stukken snijdt.

 

Heeft de bodem van de quiche een vreemd kleurtje? Dat komt door de schil van de aardappel, die geeft kleur af tijdens het bakken. De perfectionisten onder ons raad ik aan om de aardappelen eerst te schillen ;)

Geitenkaas quiche met zoete aardappel bodemGeitenkaas quiche met zoete aardappel bodemGeitenkaas quiche met zoete aardappel bodem

Geitenkaas quiche met zoete aardappel bodemBewarenBewaren

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

18 Comments

18 Reacties

  1. Eva

    Hoi Bo, Waarmee zou ik de champignons kunnen vervangen? Alvast bedankt! Liefs Eva

    Antwoord
  2. Martin Jansen

    Hallo Bo , eerder vanavond heb ik de geitenkaas quiche met zoete aardappel gemaakt voor mijn en mijn Ouders die kwamen eten vanavond ze vonden het heerlijk ! We hebben genoten van de quiche . Dit was de eerste keer dat ik een quiche hebt gemaakt en het was heerlijk .

    Met Vriendelijke groet, Martin

    Antwoord
    • Bo

      Wat super leuk om te horen Martin!

      Antwoord
  3. Ineke Pancken

    Hoe groot is je taartvorm?

    Antwoord
    • Bo

      Hij is 20 centimeter Ineke. Ik zal dat er even bijzetten. Liefs en geniet ervan!

      Antwoord
  4. Cynthia van Heck

    Nog een vraagje.. voor hoeveel personen is deze taart?

    Xx

    Antwoord
  5. Cynthia van Heck

    Ziet er heerlijk uit! Ik ga hem vanavond maken!!

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen Cynthia :D

      Antwoord
  6. Marie Savano(Goeree)

    Wat een heerlijke glutenvrij recepten. Er zijn wel duizenden recepten hier in Amerika, maar ik miss al die lekkere receptjes uit Nederland. Hartelijk dank!

    Antwoord
    • Bo

      Heel graag gedaan Marie! Woon je in Amerika of ben je daar tijdelijk? Liefs, Bo

      Antwoord
  7. Rosalie

    Je hoeft niet eerst de champignon en sjalot aan te fruiten ?

    Antwoord
    • Bo

      Nope!:) Al kan dat natuurlijk wel als je dat lekker vindt. Liefs, Bo

      Antwoord
  8. Maartje

    Hoe groot is de springvorm die je hiervoor gebruikt?

    Antwoord
    • Bo

      Ik gebruik voor mijn quiches altijd een kleine appeltaart vorm! Zo’n 20 centimeter dacht ik. Liefs en geniet ervan!

      Antwoord
  9. Petra

    Ziet er heerlijk uit! Zou het ook zonder de kwark kunnen, dus alleen met ei en geitenkaas?

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Petra, je zou extra eieren kunnen toevoegen in plaats van kwark maar de structuur wordt wel anders dan.. Minder smeuïg. Als je geen lactose wilt eten kun je de kwark ook vervangen door soja yoghurt bijvoorbeeld? Liefs, Bo

      Antwoord
    • Bo

      Bedankt Demi :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *