...

Geitenkaas pizza met pompoen en balsamico

Geitenkaas pizza met pompoen en balsamico

door | jan 27, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 12 reacties

Geitenkaas pizza met pompoen en balsamico

Oké, het Duitse wifi netwerk is me gezind want met een beetje mopperen en boos naar het scherm kijken komt dit artikel heeeel langzaam in de lucht. En dat is maar goed ook want dit lekkere recept was meant te be om te posten tijdens mijn week in Essen. Ik vind het trouwens zelf nogal hilarisch dat ik als foodlover in een plaats genaamd Essen verblijf, hehe. Afgelopen maandag vertrok ik met etenstijd en dat betekende eten in de trein. Wat ook betekende dat ik stationseten zou moeten eten als ik niet iets zou voorbereiden. En aangezien stationseten geen vrijwillige optie is voor mij besloot ik healthy fastfood te maken voor onderweg. Ik dacht zelf aan een lekkere pizza.. En dan eentje die lekker én voedzaam is. En zo’n pizza bestaat dus gewoon, fijn he?

En WAT voor een, potverdorie. Ik maakte een bodem van havermout en belegde hem met geitenkaas, pompoen en balsamico. Na een half uur had ik een stukje hemel te pakken. Dit is trouwens de beste pizza die ik in tijden maakte. Eerder verklapte ik al dat Mike zijn pizza’s altijd tien keer lekkerder zijn en die van mij een stuk minder omdat ik te veel ingrediënten door elkaar gooi. Maar geitenkaas, pompoen en balsamico zijn echt een a-ma-zing team. Less is more  zullen we maar zeggen. Ik denk dat ik een gezonde pizza marathon ga starten op beaufood, want ik denk dat jullie wel zitten te wachten op wat healthy pizza recepten of niet? Heb je suggesties voor toppings, laat het mij dan vooral weten hieronder.

Oh, en de bodem van deze pizza is dus gemaakt van havermout. En eieren en kwark. That’s all. Hartstikke gezond en doordat je hem ter plekke maakt is hij honderd keer zo voedzaam als een kant en klare pizza :)

 

Geitenkaas pizza met pompoen en balsamico

Dit heb je nodig voor deze geitenkaas pizza met pompoen en balsamico / 1 pizza

Bodem:

  • 150 gr havermout
  • 160 gr magere kwark
  • 3 eieren
  • 1 el Italiaanse kruiden

Topping:

  • 2 flinke el tomatenpuree
  • 250 gr flespompoen
  • 4 el zachte geitenkaas
  • scheutje balsamico stroop
  • handje rucola

 

Geitenkaas pizza met pompoen en balsamico

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Maak eerst de bodem door de ingrediënten in een blender tot een beslag te mixen. Je kunt het ook met een handmixer doen, maar dat krijg je een minder egaal beslag.

Bekleed een ovenplaat met een stuk bakpapier en verdeel het beslag hierover. Probeer het beslag zo dun mogelijk uit te smeren. Zet de plaat minimaal 20 minuten in het midden van de oven.

Haal de bodem uit de oven en bestrijk hem met tomatenpuree. Snij de pompoen in zo dun mogelijke plakjes en verdeel dit samen met de geitenkaas over de pizza. Zet hem daarna nog tien minuten in de oven.

Haal de pizza uit de oven en maak hem af met balsamicostroop en rucola.

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer
Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer

12 Comments

12 Reacties

  1. Gerry

    Wat kun je in plaats van pompoen ook gebruiken?

    Antwoord
    • Bo

      Hooi Gerry, je kunt de pompoen vervangen door courgette, aubergine of bijvoorbeeld dunne plakje zoete aardappel. Liefs, Bo

      Antwoord
  2. Eliz

    Hi!

    Ik woon in het buitenland en kan hier geen kwark krijgen (maar wel op zoek naar wat gezonde recepten :-), kun je de kwark ook vervangen door bijv. zure room of yoghurt?

    Antwoord
    • Bo

      Ik zou dan yoghurt nemen Eliz :)

      Antwoord
  3. @gnes

    Nog even een aanvulling op mijn vorige bericht…..
    Ik heb ze gewoon allebei hetzelfde gemaakt….

    Antwoord
  4. @gnes

    Ik wilde er meteen 2 maken.
    Alleen heb ik nu 2 compleet volle bakplaten met pizzabodem.
    Een beetje veel?
    1 per persoon?
    Ga de 2e maar met een andere topping beleggen ;-)
    Bv verse paprika en artisjokken (uit blik) of iets dergelijks.

    Antwoord
    • Bo

      Heeel leuk dat je er meteen twee hebt gemaakt! Een per persoon kan, maar is misschien wel wat veel. Maar dan bewaar je de rest toch gewoon lekker voor de volgende dag? De aankomende weken zal ik meer gezonde pizza recepten plaatsen met verschillende toppings :) Liefs, Bo

      Antwoord
      • @gnes

        We hebben de 2e als lunch vandaag gegeten.
        Was goed te doen :-)

        Antwoord
        • Bo

          Lekker Agnes!:)

  5. Natasja

    Hier ben ik serieus zó lang naar op zoek geweest!!! Het lijkt me echt heel lekker!

    Antwoord
    • Bo

      Well it’s finally here :D Ik hoop dat je ervan geniet. Liefs, Bo

      Antwoord
  6. Fany

    Oh wat ziet deze er lekker uit…en natuurlijk wil ik graag meerdere gezonde pizza versies…yummie

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *