...

Geitenkaas pizza met pompoen en balsamico

Geitenkaas pizza met pompoen en balsamico

door | jan 27, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 12 reacties

Geitenkaas pizza met pompoen en balsamico

Oké, het Duitse wifi netwerk is me gezind want met een beetje mopperen en boos naar het scherm kijken komt dit artikel heeeel langzaam in de lucht. En dat is maar goed ook want dit lekkere recept was meant te be om te posten tijdens mijn week in Essen. Ik vind het trouwens zelf nogal hilarisch dat ik als foodlover in een plaats genaamd Essen verblijf, hehe. Afgelopen maandag vertrok ik met etenstijd en dat betekende eten in de trein. Wat ook betekende dat ik stationseten zou moeten eten als ik niet iets zou voorbereiden. En aangezien stationseten geen vrijwillige optie is voor mij besloot ik healthy fastfood te maken voor onderweg. Ik dacht zelf aan een lekkere pizza.. En dan eentje die lekker én voedzaam is. En zo’n pizza bestaat dus gewoon, fijn he?

En WAT voor een, potverdorie. Ik maakte een bodem van havermout en belegde hem met geitenkaas, pompoen en balsamico. Na een half uur had ik een stukje hemel te pakken. Dit is trouwens de beste pizza die ik in tijden maakte. Eerder verklapte ik al dat Mike zijn pizza’s altijd tien keer lekkerder zijn en die van mij een stuk minder omdat ik te veel ingrediënten door elkaar gooi. Maar geitenkaas, pompoen en balsamico zijn echt een a-ma-zing team. Less is more  zullen we maar zeggen. Ik denk dat ik een gezonde pizza marathon ga starten op beaufood, want ik denk dat jullie wel zitten te wachten op wat healthy pizza recepten of niet? Heb je suggesties voor toppings, laat het mij dan vooral weten hieronder.

Oh, en de bodem van deze pizza is dus gemaakt van havermout. En eieren en kwark. That’s all. Hartstikke gezond en doordat je hem ter plekke maakt is hij honderd keer zo voedzaam als een kant en klare pizza :)

 

Geitenkaas pizza met pompoen en balsamico

Dit heb je nodig voor deze geitenkaas pizza met pompoen en balsamico / 1 pizza

Bodem:

 • 150 gr havermout
 • 160 gr magere kwark
 • 3 eieren
 • 1 el Italiaanse kruiden

Topping:

 • 2 flinke el tomatenpuree
 • 250 gr flespompoen
 • 4 el zachte geitenkaas
 • scheutje balsamico stroop
 • handje rucola

 

Geitenkaas pizza met pompoen en balsamico

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Maak eerst de bodem door de ingrediënten in een blender tot een beslag te mixen. Je kunt het ook met een handmixer doen, maar dat krijg je een minder egaal beslag.

Bekleed een ovenplaat met een stuk bakpapier en verdeel het beslag hierover. Probeer het beslag zo dun mogelijk uit te smeren. Zet de plaat minimaal 20 minuten in het midden van de oven.

Haal de bodem uit de oven en bestrijk hem met tomatenpuree. Snij de pompoen in zo dun mogelijke plakjes en verdeel dit samen met de geitenkaas over de pizza. Zet hem daarna nog tien minuten in de oven.

Haal de pizza uit de oven en maak hem af met balsamicostroop en rucola.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

12 Comments

12 Reacties

 1. Gerry

  Wat kun je in plaats van pompoen ook gebruiken?

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Gerry, je kunt de pompoen vervangen door courgette, aubergine of bijvoorbeeld dunne plakje zoete aardappel. Liefs, Bo

   Antwoord
 2. Eliz

  Hi!

  Ik woon in het buitenland en kan hier geen kwark krijgen (maar wel op zoek naar wat gezonde recepten :-), kun je de kwark ook vervangen door bijv. zure room of yoghurt?

  Antwoord
  • Bo

   Ik zou dan yoghurt nemen Eliz :)

   Antwoord
 3. @gnes

  Nog even een aanvulling op mijn vorige bericht…..
  Ik heb ze gewoon allebei hetzelfde gemaakt….

  Antwoord
 4. @gnes

  Ik wilde er meteen 2 maken.
  Alleen heb ik nu 2 compleet volle bakplaten met pizzabodem.
  Een beetje veel?
  1 per persoon?
  Ga de 2e maar met een andere topping beleggen ;-)
  Bv verse paprika en artisjokken (uit blik) of iets dergelijks.

  Antwoord
  • Bo

   Heeel leuk dat je er meteen twee hebt gemaakt! Een per persoon kan, maar is misschien wel wat veel. Maar dan bewaar je de rest toch gewoon lekker voor de volgende dag? De aankomende weken zal ik meer gezonde pizza recepten plaatsen met verschillende toppings :) Liefs, Bo

   Antwoord
   • @gnes

    We hebben de 2e als lunch vandaag gegeten.
    Was goed te doen :-)

    Antwoord
    • Bo

     Lekker Agnes!:)

 5. Natasja

  Hier ben ik serieus zó lang naar op zoek geweest!!! Het lijkt me echt heel lekker!

  Antwoord
  • Bo

   Well it’s finally here :D Ik hoop dat je ervan geniet. Liefs, Bo

   Antwoord
 6. Fany

  Oh wat ziet deze er lekker uit…en natuurlijk wil ik graag meerdere gezonde pizza versies…yummie

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *