Geitenkaas nugggets met chilisaus

Geitenkaas nugggets met chilisaus, Gezonde hapjes, Glutenvrije hapjes, Quinoa snacks, Snacks met geitenkaas, Gezonde foodblogs, Recepten blogs, Suikervrije chilisaus maken

Als variatie op de niet zo gezonde kipnuggets maakte ik een veeel gezondere variant van geitenkaas en quinoa. Het enige dat kipnuggets en mijn geitenkaasnuggets met elkaar te maken hebben is dat het nuggets zijn en dat ze op hun best smaken wanneer je ze doopt in een lekker sausje. Het verschil is dat deze geitenkaas nuggets echte gezonde bommetjes zijn doordat ik ze maakte met Hollandse quinoa, geitenkaas, een beetje havermout en een eitje. Vier ingrediënten maar dus en vegetarisch! Omdat een sausje niet kan ontbreken maakte ik er ook een lekkere chilisaus bij. Zónder geraffineerde suiker. Voor deze nuggets heb je ook geen frituurpan nodig want je bakt ze gewoon in een koekenpan.

Even terug naar de Hollandse quinoa, want quinoa komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De quinoa die ik voorheen at legde een lange weg af voordat het op mijn bord terecht kwam. Dat kan anders dacht de Dutch Quinoa Group en samen met een stel enthousiaste telers telen zij hun eigen quinoa dat groeit op onze eigen Nederlandse bodem. Tof he? Zonder bestrijdingsmiddelen, vol van smaak en rijk aan vezels. Samen met geitenkaas maak je er deze lekkere nuggets van.

 

Dit heb je nodig voor 8 geitenkaas nugggets met chilisaus 

  • 150 gr geitenkaas
  • 150 gr quinoa – van Lola quinoa
  • 40 gr havermout
  • 1 ei
  • snuf zout & peper

Voor de chili saus

  • 400 ml water
  • 2 rode pepers – heel fijn gesneden 
  • 20 ml appelazijn
  • 1/2 rode ui – gesnipperd
  • teentje knoflook – geperst
  • 1 tl maïzena

 

Geitenkaas nugggets met chilisaus, Gezonde hapjes, Glutenvrije hapjes, Quinoa snacks, Snacks met geitenkaas, Gezonde foodblogs, Recepten blogs, Suikervrije chilisaus maken

 

 

Zo maak je het

Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze. Meng er vervolgens de geitenkaas, havermout en het ei doorheen en breng op smaak met een snuf peper en zout. Zet even weg in de koelkast om op te stijven.

Ga verder met de chili saus. Breng in een pannetje 400 ml water aan de kook en voeg de overige ingrediënten behalve de maïzena toe. Laat tien minuutjes zachtjes koken op laag vuur. Verdun de maïzena met een eetlepel water en schenk al roerend door de chilisaus heen. Door maïzena dikt de chili saus in. Laat nog een paar minuutjes koken en daarna afkoelen.

Verhit wat kokosvet in een koekenpan. Schep een eetlepel van het quinoa geitenkaasmengsel in de pan en druk iets plat. Ga door tot je acht nuggets hebt en bak ze aan beide kanten in een minuut of vijf gaar.

Serveer direct en dip ze in de afgekoelde chili saus.

 

 

Bewaar de chilisaus in een schone pot in de koelkast

 

 

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.