Gegrilde kippendij in mango en limoen

Vorige week ging ik aan de slag met een aantal lekkere recepten voor op de barbecue. Ik ben fan van groenten en gepofte (zoete) aardappels met zure room, maar een lekker kippetje hoort er ook bij. Ik vond op Pinterest een fantastisch recept voor een super smaakvolle mango limoen marinade. Deze marinade heeft alles wat je wilt. Een zoetje, een zuurtje en wat pit. Dat beetje pit komt van sriracha, oftewel hete chilisaus. Je koopt dit gewoon bij de supermarkt (in ieder geval bij de AH) en het is zeker de moeite om een flesje aan te schaffen. Je kunt er namelijk ook heerlijke dips en andere marinades mee maken.

Neem voor dit recept kippendijen van goede kwaliteit. Liefst biologisch en met een hoog Beter Leven Keurmerk. Ik eet 80% van de tijd vegetarisch en als ik voor vlees kies, kies ik graag voor een zo eerlijk mogelijk stukje vlees :)

Gegrilde kippendij in mango en limoen, Gezonde barbecue recepten, Beaufood barbecue, Leuke vleesgerechten barbecue, Gezonde kip recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Gegrilde kippendij in mango en limoen, Gezonde barbecue recepten, Beaufood barbecue, Leuke vleesgerechten barbecue, Gezonde kip recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze gegrilde kippendij in mango en limoen / 4 personen

  • 8 kippendijen
  • 150 gr mango – in blokjes
  • sap van 1 limoen
  • 2 el vissaus
  • 1 el sriracha
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 el honing
  • 1 limoen – gehalveerd 
  • paar takjes verse peterselie – of koriander

 

Zo maak je het

Maak de marinade door mango, limoensap, vissaus, sriracha, knoflook en honing in je blender of keukenmachine te pureren tot een egale marinade. Proef even en voeg naar smaak nog wat vissaus of sriracha toe.

Schep de marinade in een afsluitbare zak en doe de kippendijen erbij. Sluit de zak en kneed even goed door elkaar. Laat de kip liefst een nacht (en anders zo lang mogelijk) marineren. Ik gebruik het liefst een zak zodat alle smaken en geuren extra goed intrekken, maar je kunt de kip natuurlijk ook in een kom marineren.

Haal de kip uit de marinade en verhit een grillpan zonder olie. Grill de kip aan beide kanten gaar. Schep nog wat marinade op de kip wanneer je ze omdraait.

Deze kip kun je dus ook perfect bereiden op de barbecue

Leg in de laatste drie minuten de gehalveerde limoen met het vruchtvlees naar beneden in de grillpan. Hierdoor krijgt de limoen een rokerig smaakje en dat is heerlijk voor over de kip! Serveer de gegrilde kippendij met verse peterselie.

Gegrilde kippendij in mango en limoen, Gezonde barbecue recepten, Beaufood barbecue, Leuke vleesgerechten barbecue, Gezonde kip recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!