...

Gegrilde kippendij in mango en limoen

Gegrilde kippendij in mango en limoen

door | apr 18, 2018 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 0 Reacties

Gegrilde kippendij in mango en limoen, Gezonde barbecue recepten, Beaufood barbecue, Leuke vleesgerechten barbecue, Gezonde kip recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Vorige week ging ik aan de slag met een aantal lekkere recepten voor op de barbecue. Ik ben fan van groenten en gepofte (zoete) aardappels met zure room, maar een lekker kippetje hoort er ook bij. Ik vond op Pinterest een fantastisch recept voor een super smaakvolle mango limoen marinade. Deze marinade heeft alles wat je wilt. Een zoetje, een zuurtje en wat pit. Dat beetje pit komt van sriracha, oftewel hete chilisaus. Je koopt dit gewoon bij de supermarkt (in ieder geval bij de AH) en het is zeker de moeite om een flesje aan te schaffen. Je kunt er namelijk ook heerlijke dips en andere marinades mee maken.

Neem voor dit recept kippendijen van goede kwaliteit. Liefst biologisch en met een hoog Beter Leven Keurmerk. Ik eet 80% van de tijd vegetarisch en als ik voor vlees kies, kies ik graag voor een zo eerlijk mogelijk stukje vlees :)

Gegrilde kippendij in mango en limoen, Gezonde barbecue recepten, Beaufood barbecue, Leuke vleesgerechten barbecue, Gezonde kip recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Gegrilde kippendij in mango en limoen, Gezonde barbecue recepten, Beaufood barbecue, Leuke vleesgerechten barbecue, Gezonde kip recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze gegrilde kippendij in mango en limoen / 4 personen

  • 8 kippendijen
  • 150 gr mango – in blokjes
  • sap van 1 limoen
  • 2 el vissaus
  • 1 el sriracha
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 el honing
  • 1 limoen – gehalveerd 
  • paar takjes verse peterselie – of koriander

 

Zo maak je het

Maak de marinade door mango, limoensap, vissaus, sriracha, knoflook en honing in je blender of keukenmachine te pureren tot een egale marinade. Proef even en voeg naar smaak nog wat vissaus of sriracha toe.

Schep de marinade in een afsluitbare zak en doe de kippendijen erbij. Sluit de zak en kneed even goed door elkaar. Laat de kip liefst een nacht (en anders zo lang mogelijk) marineren. Ik gebruik het liefst een zak zodat alle smaken en geuren extra goed intrekken, maar je kunt de kip natuurlijk ook in een kom marineren.

Haal de kip uit de marinade en verhit een grillpan zonder olie. Grill de kip aan beide kanten gaar. Schep nog wat marinade op de kip wanneer je ze omdraait.

Deze kip kun je dus ook perfect bereiden op de barbecue

Leg in de laatste drie minuten de gehalveerde limoen met het vruchtvlees naar beneden in de grillpan. Hierdoor krijgt de limoen een rokerig smaakje en dat is heerlijk voor over de kip! Serveer de gegrilde kippendij met verse peterselie.

Gegrilde kippendij in mango en limoen, Gezonde barbecue recepten, Beaufood barbecue, Leuke vleesgerechten barbecue, Gezonde kip recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *