Gegrilde kippendij in mango en limoen

Vorige week ging ik aan de slag met een aantal lekkere recepten voor op de barbecue. Ik ben fan van groenten en gepofte (zoete) aardappels met zure room, maar een lekker kippetje hoort er ook bij. Ik vond op Pinterest een fantastisch recept voor een super smaakvolle mango limoen marinade. Deze marinade heeft alles wat je wilt. Een zoetje, een zuurtje en wat pit. Dat beetje pit komt van sriracha, oftewel hete chilisaus. Je koopt dit gewoon bij de supermarkt (in ieder geval bij de AH) en het is zeker de moeite om een flesje aan te schaffen. Je kunt er namelijk ook heerlijke dips en andere marinades mee maken.

Neem voor dit recept kippendijen van goede kwaliteit. Liefst biologisch en met een hoog Beter Leven Keurmerk. Ik eet 80% van de tijd vegetarisch en als ik voor vlees kies, kies ik graag voor een zo eerlijk mogelijk stukje vlees :)

Gegrilde kippendij in mango en limoen, Gezonde barbecue recepten, Beaufood barbecue, Leuke vleesgerechten barbecue, Gezonde kip recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Gegrilde kippendij in mango en limoen, Gezonde barbecue recepten, Beaufood barbecue, Leuke vleesgerechten barbecue, Gezonde kip recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze gegrilde kippendij in mango en limoen / 4 personen

  • 8 kippendijen
  • 150 gr mango – in blokjes
  • sap van 1 limoen
  • 2 el vissaus
  • 1 el sriracha
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 el honing
  • 1 limoen – gehalveerd 
  • paar takjes verse peterselie – of koriander

 

Zo maak je het

Maak de marinade door mango, limoensap, vissaus, sriracha, knoflook en honing in je blender of keukenmachine te pureren tot een egale marinade. Proef even en voeg naar smaak nog wat vissaus of sriracha toe.

Schep de marinade in een afsluitbare zak en doe de kippendijen erbij. Sluit de zak en kneed even goed door elkaar. Laat de kip liefst een nacht (en anders zo lang mogelijk) marineren. Ik gebruik het liefst een zak zodat alle smaken en geuren extra goed intrekken, maar je kunt de kip natuurlijk ook in een kom marineren.

Haal de kip uit de marinade en verhit een grillpan zonder olie. Grill de kip aan beide kanten gaar. Schep nog wat marinade op de kip wanneer je ze omdraait.

Deze kip kun je dus ook perfect bereiden op de barbecue

Leg in de laatste drie minuten de gehalveerde limoen met het vruchtvlees naar beneden in de grillpan. Hierdoor krijgt de limoen een rokerig smaakje en dat is heerlijk voor over de kip! Serveer de gegrilde kippendij met verse peterselie.

Gegrilde kippendij in mango en limoen, Gezonde barbecue recepten, Beaufood barbecue, Leuke vleesgerechten barbecue, Gezonde kip recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.