Gegrilde kip met rucola pesto

Gegrilde kip met rucola pesto, Recepten met kip, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Zelf gezonde pesto maken, Gezonde hoofdgerechten, Glutenvrije foodblogs

Zoals jullie weten kook ik thuis veelal vegetarisch en daardoor vind je hier vrij weinig recepten met vlees of vis. Reden? Ik ben gek op groenten! Geen slap gekookte broccoli natuurlijk, maar gegrilde spruitjes met balsamico uit de oven of vegetarische burgers van zoete aardappel. Mét homemade mayo. En groenten zijn natuurlijk gewoon heel erg gezond. Toch vind ik een vleesje op zijn tijd ook erg lekker. Ik probeer in dat geval wel zoveel mogelijk naar de herkomst van het vlees te kijken en ik betaal graag een paar euro meer voor een goed keurmerk.

In dit recept breng ik de gegrilde kip op smaak met kruiden van Green Gypsy (nope geen reclame, maar wel echt de moeite om een potje aan te schaffen) en maakte ik het gerecht af met een homemade pesto van rucola. Maar daar vooral een dubbele portie van, want deze groene pesto smaakt ook heerlijk op een haverbroodje met kaas of door glutenvrije pasta met gebakken pijnboompitjes. Serveertip: eet deze gegrilde kip met gestoomde groenten en gebakken zoete aardappeltjes.

Eet smakelijk!

 

Dit heb je nodig voor deze gegrilde kip met rucola pesto / twee personen

  • 2 kipfilets
  • 1 el van deze kruidenof maak een mix van een snuf peper & zout, 1 tl gerookt paprikapoeder en een 1/2 tl chilipeper

Voor de rucola pesto

  • flinke hand verse basilicum
  • flinke hand rucola
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1/2 citroen
  • 40 gr pijnboompitten

 

Gegrilde kip met rucola pesto, Recepten met kip, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Zelf gezonde pesto maken, Gezonde hoofdgerechten, Glutenvrije foodblogs

Gegrilde kip met rucola pesto, Recepten met kip, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Zelf gezonde pesto maken, Gezonde hoofdgerechten, Glutenvrije foodblogs

 

Zo maak je het

Begin met de pesto. Stop alle ingrediënten samen met een scheutje olijfolie en een snuf peper & zout in je keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en mix alles tot een romige pesto. Proef even en voeg naar smaak nog wat citroensap, zout of peper toe.

Meng de kruiden voor de kip met twee eetlepels olijfolie. Snijd de kip in dikke repen en wrijf ze in met de marinade. Verhit een grillpan en grill de kip aan beide kanten gaar.

Verdeel de kip over de borden en sluit af met de rucola pesto.

 

Deze rucola pesto kun je drie tot vier dagen bewaren in de koelkast

BewarenBewarenBewarenBewaren

Klik hier om dit recept uit te printen.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.