...

Gegrilde kip met rucola pesto

Gegrilde kip met rucola pesto

door | nov 13, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 0 Reacties

Gegrilde kip met rucola pesto, Recepten met kip, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Zelf gezonde pesto maken, Gezonde hoofdgerechten, Glutenvrije foodblogs

Zoals jullie weten kook ik thuis veelal vegetarisch en daardoor vind je hier vrij weinig recepten met vlees of vis. Reden? Ik ben gek op groenten! Geen slap gekookte broccoli natuurlijk, maar gegrilde spruitjes met balsamico uit de oven of vegetarische burgers van zoete aardappel. Mét homemade mayo. En groenten zijn natuurlijk gewoon heel erg gezond. Toch vind ik een vleesje op zijn tijd ook erg lekker. Ik probeer in dat geval wel zoveel mogelijk naar de herkomst van het vlees te kijken en ik betaal graag een paar euro meer voor een goed keurmerk.

In dit recept breng ik de gegrilde kip op smaak met kruiden van Green Gypsy (nope geen reclame, maar wel echt de moeite om een potje aan te schaffen) en maakte ik het gerecht af met een homemade pesto van rucola. Maar daar vooral een dubbele portie van, want deze groene pesto smaakt ook heerlijk op een haverbroodje met kaas of door glutenvrije pasta met gebakken pijnboompitjes. Serveertip: eet deze gegrilde kip met gestoomde groenten en gebakken zoete aardappeltjes.

Eet smakelijk!

 

Dit heb je nodig voor deze gegrilde kip met rucola pesto / twee personen

  • 2 kipfilets
  • 1 el van deze kruidenof maak een mix van een snuf peper & zout, 1 tl gerookt paprikapoeder en een 1/2 tl chilipeper

Voor de rucola pesto

  • flinke hand verse basilicum
  • flinke hand rucola
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1/2 citroen
  • 40 gr pijnboompitten

 

Gegrilde kip met rucola pesto, Recepten met kip, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Zelf gezonde pesto maken, Gezonde hoofdgerechten, Glutenvrije foodblogs

Gegrilde kip met rucola pesto, Recepten met kip, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Zelf gezonde pesto maken, Gezonde hoofdgerechten, Glutenvrije foodblogs

 

Zo maak je het

Begin met de pesto. Stop alle ingrediënten samen met een scheutje olijfolie en een snuf peper & zout in je keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en mix alles tot een romige pesto. Proef even en voeg naar smaak nog wat citroensap, zout of peper toe.

Meng de kruiden voor de kip met twee eetlepels olijfolie. Snijd de kip in dikke repen en wrijf ze in met de marinade. Verhit een grillpan en grill de kip aan beide kanten gaar.

Verdeel de kip over de borden en sluit af met de rucola pesto.

 

Deze rucola pesto kun je drie tot vier dagen bewaren in de koelkast

BewarenBewarenBewarenBewaren

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *