Gegrilde halloumi burger met avocado-salsa

Gegrilde halloumi burger met avocado-salsa, Vegetarische burgers, Gezonde hamburger recepten, Glutenvrije vegetarische burgers, Halloumi burger, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Mijn nieuwe favoriet in de keuken: halloumi! Halloumi is een ongerijpt kaasje dat perfect is om te grillen, bakken of frituren. Door de samenstelling van de kaas smelt hij namelijk niet. De kaas bestaat uit een combinatie van geiten-, koeien- en schapenmelk en ik vind hem heerlijk door salades (zoals deze met avocado, veldsla en rozijnen bijvoorbeeld) of gemarineerd als vleesvervanger bij het avondeten. Of maak er een lekkere vega burger van! De halloumi snijd je in dikke plakken en gebruik je als vleesvervanger. Extra lekker wanneer je de halloumi bakt met kruidige ras el hanout olie. Serveer op (glutenvrije) broodjes en met een flinke schep avocado-salsa erbij. JUM!

Serveer je de burger als avondeten? Maak er dan een portie van deze zoete aardappelfrieten bij of een goedgevulde groene salade.

 

Dit heb je nodig voor deze gegrilde halloumi burger met avocado-salsa / 2 personen

  • 200 gr halloumi
  • 1 hamburgerbroodjes – eventueel glutenvrij
  • handje kiemen – ik neem altijd de pittige kiemenmix van de AH
  • 2 tl mayo
  • 1 el olijfolie
  • 1 flinke 1l ras al hanout

Voor de avocado-salsa

  • 1 avocado – liefst niet al te rijp zodat je er mooie blokjes van kunt snijden 
  • 2 takjes verse munt
  • sap van 1 limoen
  • 1 bosui
  • 40 gr mangoblokjes – diepvries

 

Gegrilde halloumi burger met avocado-salsa, Vegetarische burgers, Gezonde hamburger recepten, Glutenvrije vegetarische burgers, Halloumi burger, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Gegrilde halloumi burger met avocado-salsa, Vegetarische burgers, Gezonde hamburger recepten, Glutenvrije vegetarische burgers, Halloumi burger, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Gegrilde halloumi burger met avocado-salsa, Vegetarische burgers, Gezonde hamburger recepten, Glutenvrije vegetarische burgers, Halloumi burger, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Begin met de salsa. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de munt fijn, de bosui in ringetjes en snijd de blokjes mango klein. Meng in een schaal de avocado samen met het limoensap, mango, munt en bosui. Breng op smaak met een snuf peper en zout.

Snijd de halloumi (voorzichtig) in vier dikke plakken. Meng de ras el hanout door de olijfolie. Verhit een grillpan zonder olie en grill hierin de halloumi een minuut aan de ene kant en smeer de andere kant in met de ras el hanout olie. Draai de halloumi na één minuut om en smeer ook de andere kant in met de kruidenolie. Laat de halloumi niet te lang in de pan anders word hij taai.

Snijd de hamburgerbroodjes open, verdeel de avocado-salsa erover, de halloumi, een klein kloddertje mayo en een pluk kiemen.

Eet smakelijk :D

Deze pagina afdrukken? Klik dan hier.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

2 Comments
  1. Hoi Beau, ik wil je eerst even zeggen dat ik helemaal fan ben van je recepten. Heel regelmatig attendeer ik mensen op jouw website omdat ik daar de meest lekkere en gezonde recepten kan vinden.
    Nu over de haloumi. Ik kan in mijn supermarkten uit de omgeving nergens haloumi vinden en ben toen op zoek gegaan naar een recept om het zelf te maken. Ik heb verschillende gevonden, maar heb nog geen tijd gehad deze uit te proberen. Misschien iets voor jou om uit te vogelen? Ik ben benieuwd naar je reactie, en ook naar je volgende koolhydraatarme recepten!

    Ga zo door!

    Monique

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoont