Gegrilde groentespread

Gegrilde groentespread, Vegan broodbeleg, Vegetarisch broodbeleg, Vegan lunchen, Lunchen met groenten Suikervrije lunchrecepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Ik heb vandaag een heerlijk (en makkelijk!) recept voor je waarmee je je broodje of cracker op een heeeele gezonde manier kunt beleggen. Ik wil graag op een zo lekker mogelijke manier zoveel mogelijk groenten eten, maar met de lunch kom ik vaak niet verder dan een goed gevulde maaltijdsalade of wraps gevuld met groenten. Deze gegrilde groentespread maakte ik afgelopen week, zit bomvol groenten en ik heb er vier dagen mee gedaan, dus het is een perféct recept voor iedereen te weinig tijd heeft om in de keuken te staan.

De spread bestaat enkel en alleen uit groenten en kruiden en is daardoor glutenvrij, zuivelvrij, vegetarisch en zelfs vegan. Naast het beleggen van je broodje is deze groentespread ook super lekker als dipje voor bij de borrel!

 

Dit heb je nodig voor deze gegrilde groentespread

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • klein teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • sap van 1/4 citroen

 

Gegrilde groentespread, Vegan broodbeleg, Vegetarisch broodbeleg, Vegan lunchen, Lunchen met groenten Suikervrije lunchrecepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Verwarm je oven (op grillstand als je die hebt) voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier.

Was en snijd de aubergine en courgette in grove plakken. Verspreid ze op de ovenplaat en grill ze vervolgens in 15 tot 20 minuten gaar.

Stop de groenten in je keukenmachine, voeg de overige ingrediënten toe en pureer alles tot een gladde spread. Dit kan ook met een staafmixer indien je geen keukenmachine hebt.

Ik gebruik in dit recept zongedroogde tomaatjes zonder olie. Kun je die niet vinden? Koop dan gewoon gedroogde tomaatjes uit pot en laat de olijfolie in dit recept achterwege

Breng de spread op smaak met een snuf peper & zout en voeg naar smaak nog wat citroensap toe.

Bewaar de spread in een schone pot maximaal vier dagen in je koelkast.

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
5 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.