...

Gegrilde groentespread

Gegrilde groentespread

door | feb 18, 2017 | Lunch, Recepten, Sauzen, dips & spreads | 9 reacties

Gegrilde groentespread, Vegan broodbeleg, Vegetarisch broodbeleg, Vegan lunchen, Lunchen met groenten Suikervrije lunchrecepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Ik heb vandaag een heerlijk (en makkelijk!) recept voor je waarmee je je broodje of cracker op een heeeele gezonde manier kunt beleggen. Ik wil graag op een zo lekker mogelijke manier zoveel mogelijk groenten eten, maar met de lunch kom ik vaak niet verder dan een goed gevulde maaltijdsalade of wraps gevuld met groenten. Deze gegrilde groentespread maakte ik afgelopen week, zit bomvol groenten en ik heb er vier dagen mee gedaan, dus het is een perféct recept voor iedereen te weinig tijd heeft om in de keuken te staan.

De spread bestaat enkel en alleen uit groenten en kruiden en is daardoor glutenvrij, zuivelvrij, vegetarisch en zelfs vegan. Naast het beleggen van je broodje is deze groentespread ook super lekker als dipje voor bij de borrel!

Dit heb je nodig voor deze gegrilde groentespread

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • klein teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • sap van 1/4 citroen

 

Gegrilde groentespread, Vegan broodbeleg, Vegetarisch broodbeleg, Vegan lunchen, Lunchen met groenten Suikervrije lunchrecepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Verwarm je oven (op grillstand als je die hebt) voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier.

Was en snijd de aubergine en courgette in grove plakken. Verspreid ze op de ovenplaat, besprenkel met een scheutje olijfolie en grill ze vervolgens in 15 tot 20 minuten gaar.

Stop de groenten in je keukenmachine, voeg de overige ingrediënten toe en pureer alles tot een gladde spread. Dit kan ook met een staafmixer indien je geen keukenmachine hebt.

Ik gebruik in dit recept zongedroogde tomaatjes zonder olie. Kun je die niet vinden? Koop dan gewoon gedroogde tomaatjes uit pot en laat de olijfolie in dit recept achterwege

Breng de spread op smaak met een snuf peper & zout en voeg naar smaak nog wat citroensap toe.

Bewaar de spread in een schone pot maximaal vier dagen in je koelkast.

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

9 Comments

9 Reacties

  1. Martine

    Net de paprika- tomaat spread gemaakt…SUPPER LEKKER!!!

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen!:)

      Antwoord
  2. Anouk

    Moet je de courgette en aubergine met olie bestrijken voordat het de oven in gaat? of gewoon droog? Alvast bedankt.

    Antwoord
  3. Marlies

    Echt een heel goed recept! Blijvertje hier. Zou het in te vriezen zijn? Heeft iemand dat weleens geprobeerd voor ik er een batch mee verpest :P ?

    Antwoord
  4. Ingrid

    Net gemaakt, en het was yummie! Komt bij mijn favorieten.

    Antwoord
  5. Sylvia koridon

    Net gemaakt. Iets meer zongedroogde tomaatjes erin gedaan. Op het broodje wat geroosterde pijnboompitjes…ooo heerlijk ??

    Antwoord
  6. Caroline

    Werkelijk,…. HEER-LIJK :-)

    Antwoord
    • Bo

      Yes, fijn om te horen :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *