...

Gegrilde groentespread

Gegrilde groentespread

door | feb 18, 2017 | Lunch, Recepten, Sauzen, dips & spreads | 7 reacties

Gegrilde groentespread, Vegan broodbeleg, Vegetarisch broodbeleg, Vegan lunchen, Lunchen met groenten Suikervrije lunchrecepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Ik heb vandaag een heerlijk (en makkelijk!) recept voor je waarmee je je broodje of cracker op een heeeele gezonde manier kunt beleggen. Ik wil graag op een zo lekker mogelijke manier zoveel mogelijk groenten eten, maar met de lunch kom ik vaak niet verder dan een goed gevulde maaltijdsalade of wraps gevuld met groenten. Deze gegrilde groentespread maakte ik afgelopen week, zit bomvol groenten en ik heb er vier dagen mee gedaan, dus het is een perféct recept voor iedereen te weinig tijd heeft om in de keuken te staan.

De spread bestaat enkel en alleen uit groenten en kruiden en is daardoor glutenvrij, zuivelvrij, vegetarisch en zelfs vegan. Naast het beleggen van je broodje is deze groentespread ook super lekker als dipje voor bij de borrel!

Dit heb je nodig voor deze gegrilde groentespread

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • klein teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • sap van 1/4 citroen

 

Gegrilde groentespread, Vegan broodbeleg, Vegetarisch broodbeleg, Vegan lunchen, Lunchen met groenten Suikervrije lunchrecepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Verwarm je oven (op grillstand als je die hebt) voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier.

Was en snijd de aubergine en courgette in grove plakken. Verspreid ze op de ovenplaat, besprenkel met een scheutje olijfolie en grill ze vervolgens in 15 tot 20 minuten gaar.

Stop de groenten in je keukenmachine, voeg de overige ingrediënten toe en pureer alles tot een gladde spread. Dit kan ook met een staafmixer indien je geen keukenmachine hebt.

Ik gebruik in dit recept zongedroogde tomaatjes zonder olie. Kun je die niet vinden? Koop dan gewoon gedroogde tomaatjes uit pot en laat de olijfolie in dit recept achterwege

Breng de spread op smaak met een snuf peper & zout en voeg naar smaak nog wat citroensap toe.

Bewaar de spread in een schone pot maximaal vier dagen in je koelkast.

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

7 Comments

7 Reacties

  1. Anouk

    Moet je de courgette en aubergine met olie bestrijken voordat het de oven in gaat? of gewoon droog? Alvast bedankt.

    Antwoord
  2. Marlies

    Echt een heel goed recept! Blijvertje hier. Zou het in te vriezen zijn? Heeft iemand dat weleens geprobeerd voor ik er een batch mee verpest :P ?

    Antwoord
  3. Ingrid

    Net gemaakt, en het was yummie! Komt bij mijn favorieten.

    Antwoord
  4. Sylvia koridon

    Net gemaakt. Iets meer zongedroogde tomaatjes erin gedaan. Op het broodje wat geroosterde pijnboompitjes…ooo heerlijk ??

    Antwoord
  5. Caroline

    Werkelijk,…. HEER-LIJK :-)

    Antwoord
    • Bo

      Yes, fijn om te horen :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *