Gamba’s zijn vaste prik op tafel tijdens tapas avondjes bij mij thuis. Niets leuker dan gezellig met mijn meiden aan een tafel vol lekkere hapjes en een fles goede wijn. Of drie ;) Soms maken we allemaal een hapje zodat niet een iemand lang in de keuken hoeft te staan. Al vind ik dat natuurlijk nooit erg ;) Hoe dan ook, deze gamba’s doen het altijd super goed. Ze zijn echt belachelijk simpel te maken ook. Kies voor verse gamba’s van goede kwaliteit. Dit zul je zeker terug proeven. Vers geperste knoflook door de marinade, een pittige touch van de sriracha en meer hebben deze schaaldieren niet nodig. Op een lekker dipje na dan.
Genieten!
Je kunt deze gamba’s serveren als hapje maar ook zeker als klein voorgerechtje. Serveer er schaaltjes water en citroensap bij voor vieze handen en pellen maar
Dit heb je nodig voor deze gegrilde gamba’s met sriracha mayo / 8 stuks
- 8 grote gamba’s – rauw en ongepeld
- flinke scheut olijfolie
- 2 tl sriracha saus
- 2 tenen knoflook
- 1 el ahornsiroop
- 1 citroen
- handje verse peterselie
Voor de sriracha mayo
- 3 el mayonaise
- 1 tl sriracha saus
- sap van 1/4 citroen
Zo maak je het
Doe de gamba’s in een grote kom. Meng in een klein kommetje de olijfolie, sriracha saus en ahornsiroop door elkaar. Pers de knoflook uit en roer dit er ook doorheen. Sluit af met een flinke snuf zeezout en schenk de marinade bij de gamba’s. Het lekkerst is om ze een nachtje of minimaal vier uur te marineren. Lees je dit recept en wil je ze direct maken? Geen probleem, dan volstaat een kwartiertje ook.
Meng de sriracha door de mayonaise samen met het sap van een 1/4 citroen. Hak de peterselie fijn
Verhit een grill of koekenpan zonder olie en zorg dat de pan goed heet is. Voeg de gamba’s toe, inclusief de marinade, en bak ze aan beide kanten gaar en mooi roze. Niet te lang, we willen niet dat ze uitdrogen :)
Snijd de citroen in parten en bak ze kort mee in de pan.
Serveer de gamba’s op een mooi bord samen met de partjes citroen, peterselie en een bakje sriracha mayo.
Eet smakelijk!
Beste Bo ,
Heel lekker gesmaakt ,alleen heb ik het met scampi gemaakt omdat er geen mooie gamba in voor raad was.
Toch bedankt Jos
Het is werkelijk een geweldige site ik probeer wat er staat en lukt ook nog HIEPERDEPIEP HOERAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Haha jeeeej!:D