Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas

Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas

door | nov 29, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 2 reacties

Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas, Gezonde bijgerechten, Recepten met broccoli, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Cape Herb & Spice

Deze gegrilde broccoli met parmezaan is een super smaakvol en gezond bijgerecht. Je kunt broccoli op veel manieren bereiden, maar grillen vind ik toch wel het allerlekkerst. Voeg daar een snuf chilipeper en vers geschaafde parmezaan aan toe en je weet niet wat je proeft. Serveer er een lekkere zalmfilet bij of zelfgemaakt vegetarische burgers zoals deze!

 

Dit heb je nodig voor deze gegrilde broccoli met parmezaan / twee personen

  • 400 gr broccoli
  • 1 tl chilipeper vlokken – ik ben gek op pittig eten dus ik gebruik de chilipeper van Cape Herb & spice. Liever iets minder pittig? Gebruik dan een snuf gerookt paprika poeder. 
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr parmezaanse kaas

 

Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas, Gezonde bijgerechten, Recepten met broccoli, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Cape Herb & Spice

Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas, Gezonde bijgerechten, Recepten met broccoli, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Cape Herb & Spice

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Snijd de broccoli in roosjes. Doe de broccoli in een grote schaal en schenk er een scheutje olijfolie bij. Voeg een snuf zeezout en de chilipeper toe en hussel goed door elkaar.

Leg de broccoli op een ovenplaat (op een stuk bakpapier of folie) en schuif de plaat voor tien minuutjes in de oven.

Snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Haal de broccoli na tien minuten uit de oven, doe de plakjes knoflook erbij en schuif de schaal voor vijf minuten terug in de oven.

Haal de plaat weer uit de oven, rasp of strooi de parmezaan erover en schuif de broccoli nog voor twee minuutjes in de oven.

Eet smakelijk!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Lisa

    Ik ben een liefhebber van broccoli en kaas.
    Perfect receptje dus, mercikes!

    Antwoord
    • Bo

      Graag gedaan :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.