Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas

Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas, Gezonde bijgerechten, Recepten met broccoli, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Cape Herb & Spice

Deze gegrilde broccoli met parmezaan is een super smaakvol en gezond bijgerecht. Je kunt broccoli op veel manieren bereiden, maar grillen vind ik toch wel het allerlekkerst. Voeg daar een snuf chilipeper en vers geschaafde parmezaan aan toe en je weet niet wat je proeft. Serveer er een lekkere zalmfilet bij of zelfgemaakt vegetarische burgers zoals deze!

 

Dit heb je nodig voor deze gegrilde broccoli met parmezaan / twee personen

  • 400 gr broccoli
  • 1 tl chilipeper vlokken – ik ben gek op pittig eten dus ik gebruik de chilipeper van Cape Herb & spice. Liever iets minder pittig? Gebruik dan een snuf gerookt paprika poeder. 
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr parmezaanse kaas

 

Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas, Gezonde bijgerechten, Recepten met broccoli, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Cape Herb & Spice

Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas, Gezonde bijgerechten, Recepten met broccoli, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Cape Herb & Spice

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Snijd de broccoli in roosjes. Doe de broccoli in een grote schaal en schenk er een scheutje olijfolie bij. Voeg een snuf zeezout en de chilipeper toe en hussel goed door elkaar.

Leg de broccoli op een ovenplaat (op een stuk bakpapier of folie) en schuif de plaat voor tien minuutjes in de oven.

Snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Haal de broccoli na tien minuten uit de oven, doe de plakjes knoflook erbij en schuif de schaal voor vijf minuten terug in de oven.

Haal de plaat weer uit de oven, rasp of strooi de parmezaan erover en schuif de broccoli nog voor twee minuutjes in de oven.

Eet smakelijk!

 

Deze pagina afdrukken? Klik dan hier.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoont