...

Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas

Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas

door | nov 29, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 2 reacties

Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas, Gezonde bijgerechten, Recepten met broccoli, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Cape Herb & Spice

Deze gegrilde broccoli met parmezaan is een super smaakvol en gezond bijgerecht. Je kunt broccoli op veel manieren bereiden, maar grillen vind ik toch wel het allerlekkerst. Voeg daar een snuf chilipeper en vers geschaafde parmezaan aan toe en je weet niet wat je proeft. Serveer er een lekkere zalmfilet bij of zelfgemaakt vegetarische burgers zoals deze!

 

Dit heb je nodig voor deze gegrilde broccoli met parmezaan / twee personen

  • 400 gr broccoli
  • 1 tl chilipeper vlokken – ik ben gek op pittig eten dus ik gebruik de chilipeper van Cape Herb & spice. Liever iets minder pittig? Gebruik dan een snuf gerookt paprika poeder. 
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr parmezaanse kaas

 

Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas, Gezonde bijgerechten, Recepten met broccoli, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Cape Herb & Spice

Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas, Gezonde bijgerechten, Recepten met broccoli, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Cape Herb & Spice

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Snijd de broccoli in roosjes. Doe de broccoli in een grote schaal en schenk er een scheutje olijfolie bij. Voeg een snuf zeezout en de chilipeper toe en hussel goed door elkaar.

Leg de broccoli op een ovenplaat (op een stuk bakpapier of folie) en schuif de plaat voor tien minuutjes in de oven.

Snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Haal de broccoli na tien minuten uit de oven, doe de plakjes knoflook erbij en schuif de schaal voor vijf minuten terug in de oven.

Haal de plaat weer uit de oven, rasp of strooi de parmezaan erover en schuif de broccoli nog voor twee minuutjes in de oven.

Eet smakelijk!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Lisa

    Ik ben een liefhebber van broccoli en kaas.
    Perfect receptje dus, mercikes!

    Antwoord
    • Bo

      Graag gedaan :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *