...

Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas

Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas

door | nov 29, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 2 reacties

Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas, Gezonde bijgerechten, Recepten met broccoli, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Cape Herb & Spice

Deze gegrilde broccoli met parmezaan is een super smaakvol en gezond bijgerecht. Je kunt broccoli op veel manieren bereiden, maar grillen vind ik toch wel het allerlekkerst. Voeg daar een snuf chilipeper en vers geschaafde parmezaan aan toe en je weet niet wat je proeft. Serveer er een lekkere zalmfilet bij of zelfgemaakt vegetarische burgers zoals deze!

 

Dit heb je nodig voor deze gegrilde broccoli met parmezaan / twee personen

  • 400 gr broccoli
  • 1 tl chilipeper vlokken – ik ben gek op pittig eten dus ik gebruik de chilipeper van Cape Herb & spice. Liever iets minder pittig? Gebruik dan een snuf gerookt paprika poeder. 
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr parmezaanse kaas

 

Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas, Gezonde bijgerechten, Recepten met broccoli, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Cape Herb & Spice

Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas, Gezonde bijgerechten, Recepten met broccoli, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Cape Herb & Spice

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Snijd de broccoli in roosjes. Doe de broccoli in een grote schaal en schenk er een scheutje olijfolie bij. Voeg een snuf zeezout en de chilipeper toe en hussel goed door elkaar.

Leg de broccoli op een ovenplaat (op een stuk bakpapier of folie) en schuif de plaat voor tien minuutjes in de oven.

Snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Haal de broccoli na tien minuten uit de oven, doe de plakjes knoflook erbij en schuif de schaal voor vijf minuten terug in de oven.

Haal de plaat weer uit de oven, rasp of strooi de parmezaan erover en schuif de broccoli nog voor twee minuutjes in de oven.

Eet smakelijk!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Lisa

    Ik ben een liefhebber van broccoli en kaas.
    Perfect receptje dus, mercikes!

    Antwoord
    • Bo

      Graag gedaan :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *