...

Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas

Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas

door | nov 29, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 2 reacties

Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas, Gezonde bijgerechten, Recepten met broccoli, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Cape Herb & Spice

Deze gegrilde broccoli met parmezaan is een super smaakvol en gezond bijgerecht. Je kunt broccoli op veel manieren bereiden, maar grillen vind ik toch wel het allerlekkerst. Voeg daar een snuf chilipeper en vers geschaafde parmezaan aan toe en je weet niet wat je proeft. Serveer er een lekkere zalmfilet bij of zelfgemaakt vegetarische burgers zoals deze!

 

Dit heb je nodig voor deze gegrilde broccoli met parmezaan / twee personen

  • 400 gr broccoli
  • 1 tl chilipeper vlokken – ik ben gek op pittig eten dus ik gebruik de chilipeper van Cape Herb & spice. Liever iets minder pittig? Gebruik dan een snuf gerookt paprika poeder. 
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr parmezaanse kaas

 

Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas, Gezonde bijgerechten, Recepten met broccoli, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Cape Herb & Spice

Gegrilde broccoli met parmezaanse kaas, Gezonde bijgerechten, Recepten met broccoli, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Cape Herb & Spice

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Snijd de broccoli in roosjes. Doe de broccoli in een grote schaal en schenk er een scheutje olijfolie bij. Voeg een snuf zeezout en de chilipeper toe en hussel goed door elkaar.

Leg de broccoli op een ovenplaat (op een stuk bakpapier of folie) en schuif de plaat voor tien minuutjes in de oven.

Snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Haal de broccoli na tien minuten uit de oven, doe de plakjes knoflook erbij en schuif de schaal voor vijf minuten terug in de oven.

Haal de plaat weer uit de oven, rasp of strooi de parmezaan erover en schuif de broccoli nog voor twee minuutjes in de oven.

Eet smakelijk!

 

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Lisa

    Ik ben een liefhebber van broccoli en kaas.
    Perfect receptje dus, mercikes!

    Antwoord
    • Bo

      Graag gedaan :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *