Gegrilde aubergines met zure room en granaatappelpitten

Gegrilde aubergines met zure room en granaatappelpitten

Als een klein kind kijk ik al de hele dag uit naar vanavond.. Vanavond is het namelijk al pakjesavond voor mij! En ik verheug me stiekem meer op mijn lieve vriendinnen dan op de pakjes. Al ben ik wel SUPER benieuwd naar mijn cadeau en gedicht ;) We kennen elkaar allemaal nu ongeveer 8 jaar en je snapt dat er hele vellen aan gedichten worden verslonden. Heerlijk! De wijn staat koud, we nemen hapjes mee EN we bestellen sushi. Mijn lieverd L. heeft met pijn en moeite een kunst kerstboom in elkaar gezet en ik denk dat dit alles bij elkaar zorgt voor een fantastische avond. Zin aan!

Vier jij vanavond of morgen ook pakjesavond en doen jullie ook aan bring a bite? Dan zijn deze aubergines echt wat voor jou. Ze zijn echt suuuper lekker al zeg ik het zelf. En binnen no time staan ze op tafel. Ik heb nog steeds geen grillpan (erg he) dus ik gebruik voor het gemak mijn tosti ijzer. En eigenlijk gaat dat best wel prima. Op de foto zie je de plakken aubergine mooi op een bord liggen, maar als je ze wilt serveren als hapje kun je ze ook oprollen en vastzetten met een prikker! Het recept is voor 4 dikke plakken en dit zou je kunnen serveren als bijgerecht voor twee personen. Als hapjes kun je de plakken wat dunner snijden en kun je er 8 rolletjes van maken.

 

Gegrilde aubergines met zure room en granaatappelpitten

 

Dit heb je nodig

  • 1 grote aubergine
  • teentje knoflook
  • 4 tl crème fraîche
  • 4 el granaatappelpitjes
  • paar takjes tijm – rozemarijn is ook erg lekker

 

Zo maak je het

Was de aubergine en snij hem in plakken. Pers een knoflookteentje uit en wrijf hier de plakken mee in. Gril ze tot er bruine strepen op zitten.

Besmeer elke plak met een theelepel crème fraîche, breng op smaak met wat peper en zout en lepel er wat granaatappelpitten overheen. Leg er een takje tijm op.

Serveer het als bijgerecht of rol de plakken op tot hapjes.

 

 

 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!