...

Gegrilde aubergines met zure room en granaatappelpitten

Gegrilde aubergines met zure room en granaatappelpitten

door | dec 4, 2015 | Hartige hapjes, Recepten, Vega, Voor erbij | 1 reactie

Gegrilde aubergines met zure room en granaatappelpitten

Als een klein kind kijk ik al de hele dag uit naar vanavond.. Vanavond is het namelijk al pakjesavond voor mij! En ik verheug me stiekem meer op mijn lieve vriendinnen dan op de pakjes. Al ben ik wel SUPER benieuwd naar mijn cadeau en gedicht ;) We kennen elkaar allemaal nu ongeveer 8 jaar en je snapt dat er hele vellen aan gedichten worden verslonden. Heerlijk! De wijn staat koud, we nemen hapjes mee EN we bestellen sushi. Mijn lieverd L. heeft met pijn en moeite een kunst kerstboom in elkaar gezet en ik denk dat dit alles bij elkaar zorgt voor een fantastische avond. Zin innn!

Vier jij vanavond of morgen ook pakjesavond en doen jullie ook aan bring a bite? Dan zijn deze aubergines echt wat voor jou. Ze zijn echt súperr lekker, al zeg ik het zelf. En ze staan ook nog eens binnen no time op tafel. Ik heb nog steeds geen grillpan (erg he) dus ik gebruik voor het gemak mijn tosti ijzer en eigenlijk gaat dat best wel prima. Op de foto zie je de plakken aubergine mooi op een bord liggen, maar als je ze wilt serveren als hapje kun je ze ook oprollen en vastzetten met een prikker. Het recept is voor vier dikke plakken en dit zou je kunnen serveren als bijgerecht voor twee personen. Als hapjes kun je de plakken wat dunner snijden en kun je er 8 rolletjes van maken.

Gegrilde aubergines met zure room en granaatappelpitten

Dit heb je nodig voor deze gegrilde aubergines met zure room en granaatappelpitten

  • 1 grote aubergine
  • teentje knoflook
  • 4 tl zure room
  • 4 el granaatappelpitjes
  • paar takjes tijm – rozemarijn is ook erg lekker

 

Zo maak je het

Was de aubergine en snij hem in plakken. Pers een knoflookteentje uit en wrijf hier de plakken mee in. Gril ze tot er bruine strepen op zitten.

Besmeer elke plak met een theelepel zure room, breng op smaak met wat peper en zout en lepel er wat granaatappelpitten overheen. Leg er een takje tijm op.

Serveer het als bijgerecht of rol de plakken op tot hapjes.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Irene

    Waarom heet het recept aubergines met zure room, terwijl er cremefraiche wordt gebruikt🤭
    Of kan er gewoon zure room worden gebruikt?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *