Gegrilde aubergines met zure room en granaatappelpitten

Gegrilde aubergines met zure room en granaatappelpitten

door | dec 4, 2015 | Hartige hapjes, Recepten, Vega, Voor erbij | 1 reactie

Gegrilde aubergines met zure room en granaatappelpitten

Als een klein kind kijk ik al de hele dag uit naar vanavond.. Vanavond is het namelijk al pakjesavond voor mij! En ik verheug me stiekem meer op mijn lieve vriendinnen dan op de pakjes. Al ben ik wel SUPER benieuwd naar mijn cadeau en gedicht ;) We kennen elkaar allemaal nu ongeveer 8 jaar en je snapt dat er hele vellen aan gedichten worden verslonden. Heerlijk! De wijn staat koud, we nemen hapjes mee EN we bestellen sushi. Mijn lieverd L. heeft met pijn en moeite een kunst kerstboom in elkaar gezet en ik denk dat dit alles bij elkaar zorgt voor een fantastische avond. Zin innn!

Vier jij vanavond of morgen ook pakjesavond en doen jullie ook aan bring a bite? Dan zijn deze aubergines echt wat voor jou. Ze zijn echt súperr lekker, al zeg ik het zelf. En ze staan ook nog eens binnen no time op tafel. Ik heb nog steeds geen grillpan (erg he) dus ik gebruik voor het gemak mijn tosti ijzer en eigenlijk gaat dat best wel prima. Op de foto zie je de plakken aubergine mooi op een bord liggen, maar als je ze wilt serveren als hapje kun je ze ook oprollen en vastzetten met een prikker. Het recept is voor vier dikke plakken en dit zou je kunnen serveren als bijgerecht voor twee personen. Als hapjes kun je de plakken wat dunner snijden en kun je er 8 rolletjes van maken.

Gegrilde aubergines met zure room en granaatappelpitten

Dit heb je nodig voor deze gegrilde aubergines met zure room en granaatappelpitten

  • 1 grote aubergine
  • teentje knoflook
  • 4 tl zure room
  • 4 el granaatappelpitjes
  • paar takjes tijm – rozemarijn is ook erg lekker

 

Zo maak je het

Was de aubergine en snij hem in plakken. Pers een knoflookteentje uit en wrijf hier de plakken mee in. Gril ze tot er bruine strepen op zitten.

Besmeer elke plak met een theelepel zure room, breng op smaak met wat peper en zout en lepel er wat granaatappelpitten overheen. Leg er een takje tijm op.

Serveer het als bijgerecht of rol de plakken op tot hapjes.

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Irene

    Waarom heet het recept aubergines met zure room, terwijl er cremefraiche wordt gebruikt🤭
    Of kan er gewoon zure room worden gebruikt?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.