Gegrilde aubergines met zure room en granaatappelpitten

Gegrilde aubergines met zure room en granaatappelpitten

Als een klein kind kijk ik al de hele dag uit naar vanavond.. Vanavond is het namelijk al pakjesavond voor mij! En ik verheug me stiekem meer op mijn lieve vriendinnen dan op de pakjes. Al ben ik wel SUPER benieuwd naar mijn cadeau en gedicht ;) We kennen elkaar allemaal nu ongeveer 8 jaar en je snapt dat er hele vellen aan gedichten worden verslonden. Heerlijk! De wijn staat koud, we nemen hapjes mee EN we bestellen sushi. Mijn lieverd L. heeft met pijn en moeite een kunst kerstboom in elkaar gezet en ik denk dat dit alles bij elkaar zorgt voor een fantastische avond. Zin innn!

Vier jij vanavond of morgen ook pakjesavond en doen jullie ook aan bring a bite? Dan zijn deze aubergines echt wat voor jou. Ze zijn echt súperr lekker, al zeg ik het zelf. En ze staan ook nog eens binnen no time op tafel. Ik heb nog steeds geen grillpan (erg he) dus ik gebruik voor het gemak mijn tosti ijzer en eigenlijk gaat dat best wel prima. Op de foto zie je de plakken aubergine mooi op een bord liggen, maar als je ze wilt serveren als hapje kun je ze ook oprollen en vastzetten met een prikker. Het recept is voor vier dikke plakken en dit zou je kunnen serveren als bijgerecht voor twee personen. Als hapjes kun je de plakken wat dunner snijden en kun je er 8 rolletjes van maken.

Gegrilde aubergines met zure room en granaatappelpitten

Dit heb je nodig voor deze gegrilde aubergines met zure room en granaatappelpitten

  • 1 grote aubergine
  • teentje knoflook
  • 4 tl zure room
  • 4 el granaatappelpitjes
  • paar takjes tijm – rozemarijn is ook erg lekker

 

Zo maak je het

Was de aubergine en snij hem in plakken. Pers een knoflookteentje uit en wrijf hier de plakken mee in. Gril ze tot er bruine strepen op zitten.

Besmeer elke plak met een theelepel zure room, breng op smaak met wat peper en zout en lepel er wat granaatappelpitten overheen. Leg er een takje tijm op.

Serveer het als bijgerecht of rol de plakken op tot hapjes.

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment
  1. Waarom heet het recept aubergines met zure room, terwijl er cremefraiche wordt gebruikt🤭
    Of kan er gewoon zure room worden gebruikt?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!