...

Geroosterde aubergine bowl met hummus

Geroosterde aubergine bowl met hummus

door | mrt 21, 2017 | Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

Geroosterde aubergine bowl met hummus, Lunchen zonder brood, Gezonde lunch recepten, Glutenvrij lunchen, Zelf hummus maken paprika, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs

Gister vertelde ik jullie in mijn blogpost met het recept voor gegrilde paprika hummus dat mijn koelkast af en toe schrikbarend leeg is. De reden hiervan is dat mijn week er altijd anders uit ziet en ik daardoor nooit weet hoeveel dagen ik thuis eet en voor hoeveel mensen ik moet koken. Ik vind voedselverspilling een belangrijk iets en vind het super zonde om dingen weg te gooien. Daardoor probeer ik zoveel mogelijk met restjes te werken in plaats van meteen naar de winkel te rennen. Soms pakt zo’n restjesmaaltijd heeeeel goed uit en deze geroosterde aubergine bowl met hummus is daar een mooi voorbeeld van!

Bowls zijn dé trend van deze tijd en ik ben er blij mee, want het is super lekker om alles in een kom te verzamelen én je hebt ook nog eens minder afwas. Ik at deze bowl als lunch maar je kunt hem ook ‘s avonds eten samen met gebakken zoete aardappeltjes bijvoorbeeld. Of deze gepofte zoete aardappel met geitenkaas uit de oven :D

 

Dit heb je nodig voor een geroosterde aubergine bowl met hummus voor 1 persoon

 

Geroosterde aubergine bowl met hummus, Lunchen zonder brood, Gezonde lunch recepten, Glutenvrij lunchen, Zelf hummus maken paprika, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs

 

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in dikke plakken en leg ze op een ovenplaat. Bestrooi met zeezout en een scheutje olijfolie. Rooster de aubergine 20 minuutjes in het midden van de oven.

Verhit een koekenpan zonder olie en bak hierin de pijnboompitjes aan. Houd ze goed in de gaten want ze kunnen snel verbranden.

Snijd de avocado in plakjes. Hussel in een grote kom de spinazie samen met een scheutje olijfolie, een snuf peper en zout.

Neem een kleine kom en vul hem met de spinazie, aubergine uit de oven, avocado, feta, honing en pijnboompitten. Sluit af met twee eetlepels hummus.

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *