Echt, als je me vroeger had verteld dat ik spruitjes lekker zou gaan vinden, een blog zou beginnen en op die blog óók nog eens spruitjesrecepten zou gaan plaatsen had ik je voor gek verklaard. Ik HAAT spruitjes. Net als zuurkool. Dit waren de twee dingen in mijn leven waar ik niet aan kon wennen. Gek genoeg begin ik spruitjes steeds lekkerder te vinden.. Het begon bij een etentje samen met Mike bij een vriend van ons. Vriend R. vertelde vrolijk wat we aten en ik perste een klein glimlachje om mijn lippen bij het horen van spruitjes. Ik ben de laatste die je zult horen klagen en ik eet dan ook altijd mijn bord netjes leeg. En tot mijn eigen verbazing schepte ik die avond twee keer op want ze waren ZO lekker?! Ik heb het recept zelfs gepikt en hier op Beaufood geplaatst. (Het recept vind je hier).
Ik verbaasde mezelf voor de tweede keer toen ik deze week gebakken groenten uit de oven at. Ik had zó geen zin om naar de winkel te gaan, was moe, had totaal geen zin om te koken en ik had alleen maar wat groenten in huis. Ik besloot alles, waaronder spruitjes, op een ovenplaat te kieperen en te bakken met wat olijfolie en zout. En de spruitjes waren als eerste op omdat die het allerlekkerst waren. Ik snap er niets van. Ik denk dat de kunst is om ze niet te koken, maar om ze te bakken of grillen met wat lekkere olijfolie. En om er een verrassend ingrediënt als balsamico toe te voegen:)
Dit heb je nodig voor deze gebakken spruitjes uit de oven met balsamico / twee personen
- 500 gr spruiten
- scheutje olijfolie
- snuf zeezout
- 2 el balsamico azijn
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Was de spruitjes en halveer ze. Leg ze op de ovenplaat, druppel er wat olijfolie over en sluit af met een snuf zeezout. Zet de plaat een half uurtje in het midden van de oven.
Zijn de spruiten klaar? Lepel er dan als laatste wat balsamico over.
Lekker in combinatie met gebakken zoete aardappeltjes en gegrilde kipfilet!
Net getest, super lekker! Eten we gewoon bij de apero. :)
Klinkt ontzettend lekker. Welk programma van de oven gebruik je?
Gewoon de normale stand, boven en onderwarmte :) Hetelucht zou ook kunnen, maar dan gaan de spruitjes iets te hard gok ik..