Gebakken spruitjes uit de oven met balsamico

Echt, als je me vroeger had verteld dat ik spruitjes lekker zou gaan vinden, een blog zou beginnen en op die blog óók nog eens spruitjesrecepten zou gaan plaatsen had ik je voor gek verklaard. Ik HAAT spruitjes. Net als zuurkool. Dit waren de twee dingen in mijn leven waar ik niet aan kon wennen. Gek genoeg begin ik spruitjes steeds lekkerder te vinden.. Het begon bij een etentje samen met Mike bij een vriend van ons. Vriend R. vertelde vrolijk wat we aten en ik perste een klein glimlachje om mijn lippen bij het horen van spruitjes. Ik ben de laatste die je zult horen klagen en ik eet dan ook altijd mijn bord netjes leeg. En tot mijn eigen verbazing schepte ik die avond twee keer op want ze waren ZO lekker?! Ik heb het recept zelfs gepikt en hier op Beaufood geplaatst. (Het recept vind je hier).

Ik verbaasde mezelf voor de tweede keer toen ik deze week gebakken groenten uit de oven at. Ik had zó geen zin om naar de winkel te gaan, was moe, had totaal geen zin om te koken en ik had alleen maar wat groenten in huis. Ik besloot alles, waaronder spruitjes, op een ovenplaat te kieperen en te bakken met wat olijfolie en zout. En de spruitjes waren als eerste op omdat die het allerlekkerst waren. Ik snap er niets van. Ik denk dat de kunst is om ze niet te koken, maar om ze te bakken of grillen met wat lekkere olijfolie. En om er een verrassend ingrediënt als balsamico toe te voegen:)

Dit heb je nodig voor deze gebakken spruitjes uit de oven met balsamico / twee personen

  • 500 gr spruiten
  • scheutje olijfolie
  • snuf zeezout
  • 2 el balsamico azijn

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Was de spruitjes en halveer ze. Leg ze op de ovenplaat, druppel er wat olijfolie over en sluit af met een snuf zeezout. Zet de plaat een half uurtje in het midden van de oven.

Zijn de spruiten klaar? Lepel er dan als laatste wat balsamico over.

Lekker in combinatie met gebakken zoete aardappeltjes en gegrilde kipfilet!

Print Friendly, PDF & Email
3 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!