...

Gebakken sliptongetjes met citroenroom

Gebakken sliptongetjes met citroenroom

door | apr 9, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 0 Reacties

Gebakken sliptongetjes met citroenroom

Vroeger (als in een paar maanden geleden) vond ik het vrij spannend om een hele vis te bereiden. Met oogjes, graatjes en alles erop en eraan. Maar het staat op de een of andere manier toch super culinair om zo’n mooie vis te vullen met citroen en verse kruiden en vervolgens op te dienen op een mooie schaal. Ik krijg er een beetje een Toscaans zomergevoel van ofzo. Maar laat ik eerst eens beginnen met makkelijk te bakken vis zoals sliptongetjes. Zonder poespas, vulling of ingewikkelde taferelen met een hoop graten. Deze visjes zijn easy peasy door iedereen te bereiden!

En is het nou sliptong of slibtong? Geen van beiden is fout, aldus Rudolf bij 24 Kitchen. Sommige houden stellig vast dat het slibtong is omdat deze vis in het slib leeft. Maar aannemelijker zijn de woorden van de vissers, die ondermaatse zeetongen sliptongen noemden omdat ze zo makkelijk tussen het net door slipten. Zo, weer wat geleerd én je hebt meteen een leuk verhaal om erbij te vertellen!

Een sliptong is zo heerlijk van zichzelf dat je er gewoon niet te veel mee moet doen. In een klontje roomboter gebakken met wat zout en peper zijn ze het allerlekkerst. Met een partje citroen erbij en eventueel een fris dipje.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 4 sliptongen
  • klontje roomboter
  • peper & zout
  • 2 partjes citroen

Voor de dip

  • 2 el crème fraîche
  • klein handje peterselie – fijngesneden
  • sap van 1/4 citroen

 

Gebakken sliptongetjes met citroenroom

 

Zo bereid je ze

Maak het sausje door de crème fraîche te mengen met de peterselie en citroensap.

Verhit een klontje boter in een koekenpan. Dep de sliptongen droog met een schone doek, bestrooi met peper en zout en bak op laag tot medium vuur drie minuten per kant.

Je kunt controleren of je sliptongetjes gaar zijn door voorzichtig met je vinger in het midden van de graat te drukken. Laat het visvlees zich soepel van de graat drukken? Dan is je visje boterzacht en klaar om gegeten te worden.

Serveer met citroenroom en peterselie.

 

Ik gebruik twee koekenpannen wanneer ik voor twee personen sliptongen maak. Twee sliptongetjes per pan. Serveer er een lekkere groene salade bij of krieltjes met schil uit de oven

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *