Gebakken kippendij met knoflook en tijm

I loveee gebakken kippendijtjes. Helemaal met knoflook en verse tijm! Ze zijn zoveel malser dan kipfilets. Ik zorg wel altijd dat ik scharrel of bio kip neem. Iets prijziger, maar ik betaal graag iets meer voor een eerlijker stukje vlees. En je proeft het erin terug :)

 

Dit heb je nodig voor deze gebakken kippendij met knoflook en tijm / 2 personen

  • 4 kippendijtjes
  • 8 takjes verse tijm
  • snuf zeezout
  • een teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken

 


Zo maak je het

Verhit een pan met met olijfolie erin.

Bak de kippendijtjes op laag vuur om en om gaar. De baktijd is iets langer dan bij kipfilet.

Pers de knoflook en voeg in de laatste drie minuten samen met het zeezout en de blaadjes van vier takjes tijm toe aan de pan. De overige takjes tijm leg je gewoon op/naast de kip voor het serveren.

 

Dit gerecht is lekker met zoete aardappelpuree en boontjes of een simpele groene salade!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!