Gebakken kippendij met knoflook en tijm

I loveee gebakken kippendijtjes. Helemaal met knoflook en verse tijm! Ze zijn zoveel malser dan kipfilets. Ik zorg wel altijd dat ik scharrel of bio kip neem. Iets prijziger, maar ik betaal graag iets meer voor een eerlijker stukje vlees. En je proeft het erin terug :)

 

Dit heb je nodig voor deze gebakken kippendij met knoflook en tijm / 2 personen

  • 4 kippendijtjes
  • 8 takjes verse tijm
  • snuf zeezout
  • een teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken

 


Zo maak je het

Verhit een pan met met olijfolie erin.

Bak de kippendijtjes op laag vuur om en om gaar. De baktijd is iets langer dan bij kipfilet.

Pers de knoflook en voeg in de laatste drie minuten samen met het zeezout en de blaadjes van vier takjes tijm toe aan de pan. De overige takjes tijm leg je gewoon op/naast de kip voor het serveren.

 

Dit gerecht is lekker met zoete aardappelpuree en boontjes of een simpele groene salade!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.