...

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

door | nov 20, 2023 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 1 reactie

gebakken-kippendij-balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een heer-lijk crispy velletje.. En weet je wat helemaal lekker is? Daar een romige saus van balsamico bij maken en de gebakken kippendij daarin verder garen. Het resultaat is een góddelijk kippetje. Aan de ene kant krokant gebakken en aan de andere kant mals gegaard in een romige saus van balsamico. Klinkt goed toch?

gebakken-kippendij-balsamico-roomsaus

gebakken-kippendij-balsamico-roomsaus

Kip in balsamico-roomsaus 

Ik heb iets met balsamico. Ik vind dit wel zó’n smaakvol ingrediënt. Ken je dat? Dat je je gerecht proeft, maar dat er nog iets mist? Je voegt nog wat zout toe, misschien een extra snuf versgemalen peper.. maar wat je gerecht nodig heeft is negen van de tien keer een zuurtje. Iets met de perfecte balans tussen ‘de zeven smaken’ (zout, pittig, zuur, vet, umami, bitter en zoet) vinden. Een zuurtje doet wonderen. Tel daarbij het licht zoete karakter van balsamicoazijn bij op en je hebt een winner! Extra lekker met een goede scheut room erdoor, knoflook, een sjalotje en verse tijm. Smaakvol koken hoeft niet altijd met een eindeloos ingrediëntenlijstje, dat zien we wel weer met deze crispy gebakken kippendij!

Tip: ik serveer deze gebakken kippendij in balsamico roomsaus graag met een portie rijst en gestoomde broccoli. Maar je kunt er ook gebakken aardappeltjes bij maken met worteltjes of een gezonde salade van verse spinazie!

gebakken-kippendij-balsamico-roomsaus

Deze lekkere gerechten met kip ook al gezien?

gebakken-kippendij-balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. Heerlijk malse kip met een krokant velletje in een goddelijke saus van room en balsamico!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 450 gr biologische kippendij - met vel
  • 2 el roomboter
  • 1 sjalot
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml balsamicoazijn
  • 100 ml room

Instructies
 

  • Laat de kippendij op kamertemperatuur komen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snipper de sjalot en pers de knoflook.
  • Verhit de boter in een koekenpan. Leg de kippendij op het vel in de pan. Voeg ook de sjalot en de takjes tijm toe. Zet het vuur op medium en gaar de kip op de velkant 10 minuten, of tot het velletje mooi bruin en krokant is.
  • Voeg als het velletje krokant is de knoflook toe. Bak twee minuten mee. Draai de kippendij om zodat het knapperig velletje boven komt te liggen.
  • Blus de pas af met balsamicoazijn. Schenk de room erbij en draai het vuur laag. Gaar nu de andere kant van de kip verder in de saus tot de kip gaar is. Dit ligt een beetje aan de dikte van de kip, maar zeg zo'n 10 minuten.
  • Tip: doe geen deksel op de pan! Hierdoor gaat de boel stomen met als resultaat dat het velletjes niet meer knapperig is. Ik spreek uit ervaring ;)
  • Serveer de kippendij in een diep bord en schenk als laatste de balsamico-roomsaus erover.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

 

 

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Ineke

    Super makkelijk te bereiden. Het is echt heel erg lekker!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept