...

Gebakken kidneybonen en avocado salade

Gebakken kidneybonen en avocado salade

door | mrt 15, 2017 | Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

Gebakken kidneybonen en avocado salade, Gezonde salades, Lunchen zonder brood, Glutenvrije lunchen, Salade bonen avocado, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Makkelijke meeneem lunch gezond

Omdat ik geen brood eet tussen de middag probeer ik zoveel mogelijk te variëren met sla, bonen, groenten en noten. Dat eetpatroon bevalt me zó goed dat ik al drie jaar geen brood meer eet en het niet eens mis. Er is zoveel lekkers te eten dat gezonder is en waardoor je ook nog eens langer vol zit. Neem bijvoorbeeld deze gebakken kidneybonen en avocado salade. Ik kreeg dit als tip van een van de deelnemers van mijn food tastings. Kidneybonen bakken met een snuf gerookt paprika poeder tot ze een beetje knapperig worden en dat is dus echt súper lekker!

Doordat ik perongeluk vrij pittige paprika poeder had gekocht en er redelijk veel van had gebruikt werd mijn salade ieeets te pittig, maar met een beetje yoghurt als dressing is dat zo opgelost. Blokjes avocado erbij, verse kruiden, wat geroosterde amandelen en je hebt een heerlijke en gezonde lunch. Kies trouwens echt voor gerookt paprikapoeder in plaats van gewone want dit is een wereld van verschil in smaak!

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 300 gr kidneybonen – uit pot
  • 1 tl gerookt paprika poeder – en dus geen 2 tl net als ik wanneer je een pittige variant hebt
  • 1 avocado
  • verse koriander
  • 2 el geroosterde amandelen
  • 2 el yoghurt – naturel

 

Gebakken kidneybonen en avocado salade, Gezonde salades, Lunchen zonder brood, Glutenvrije lunchen, Salade bonen avocado, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Makkelijke meeneem lunch gezond

 

Zo maak je het

Giet de kidneybonen af en spoel na met koud water.

Verhit een klontje kokosvet in een koekenpan en bak hierin de kidneybonen samen met een snuf gerookt paprikapoeder tot ze licht knapperig zijn.

Snijd de avocado in blokjes en hak de amandelen grof. Snijd ook de koriander klein.

Schep alles door elkaar in een kom, breng eventueel extra op smaak met een snuf zout en schep de yoghurt erbij. Je kunt het erdoorheen scheppen maar ik serveer hem er het liefst naast.

 

Deze kidneybonen salade is perfect om mee te nemen voor onderweg. Bewaar de salade in een goed afsluitbare bak, schep de yoghurt in een apart zakje en schenk dit erbij zodra je gaat lunchen

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *