Omdat ik geen brood eet tussen de middag probeer ik zoveel mogelijk te variëren met sla, bonen, groenten en noten. Dat eetpatroon bevalt me zó goed dat ik al drie jaar geen brood meer eet en het niet eens mis. Er is zoveel lekkers te eten dat gezonder is en waardoor je ook nog eens langer vol zit. Neem bijvoorbeeld deze gebakken kidneybonen en avocado salade. Ik kreeg dit als tip van een van de deelnemers van mijn food tastings. Kidneybonen bakken met een snuf gerookt paprika poeder tot ze een beetje knapperig worden en dat is dus echt súper lekker!
Doordat ik perongeluk vrij pittige paprika poeder had gekocht en er redelijk veel van had gebruikt werd mijn salade ieeets te pittig, maar met een beetje yoghurt als dressing is dat zo opgelost. Blokjes avocado erbij, verse kruiden, wat geroosterde amandelen en je hebt een heerlijke en gezonde lunch. Kies trouwens echt voor gerookt paprikapoeder in plaats van gewone want dit is een wereld van verschil in smaak!
Dit heb je nodig voor twee personen
- 300 gr kidneybonen – uit pot
- 1 tl gerookt paprika poeder – en dus geen 2 tl net als ik wanneer je een pittige variant hebt
- 1 avocado
- verse koriander
- 2 el geroosterde amandelen
- 2 el yoghurt – naturel
Zo maak je het
Giet de kidneybonen af en spoel na met koud water.
Verhit een klontje kokosvet in een koekenpan en bak hierin de kidneybonen samen met een snuf gerookt paprikapoeder tot ze licht knapperig zijn.
Snijd de avocado in blokjes en hak de amandelen grof. Snijd ook de koriander klein.
Schep alles door elkaar in een kom, breng eventueel extra op smaak met een snuf zout en schep de yoghurt erbij. Je kunt het erdoorheen scheppen maar ik serveer hem er het liefst naast.
Deze kidneybonen salade is perfect om mee te nemen voor onderweg. Bewaar de salade in een goed afsluitbare bak, schep de yoghurt in een apart zakje en schenk dit erbij zodra je gaat lunchen
0 reacties