Gebakken havermout met banaan en pindakaas

Gebakken havermout met banaan en pindakaas

door | okt 31, 2018 | Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 31 reacties

Gebakken havermout met banaan en pindakaas, Gezonde ontbijtjes, Beaufood recepten, Ontbijten zonder brood, Ontbijt uit de oven, Havermout ontbijt

Gekookt, geroosterd of een paar scheppen door een smoothie. Ik kan eigenlijk niets bedenken wat je niet met havermout kunt doen. Nu het kouder wordt verlang ik ’s ochtends als ik wakker word direct naar een warm ontbijt en dan grijp ik negen van de tien keer naar de havermout. Ik zal je verder niet bemoeien met de gezondheidsvoordelen van havermout, want we weten nu zo onderhand wel dat het een echte kickstart van je dag is. Mocht je het klassieke kommetje havermout met melk en fruit zat zijn, dan is dit leuke pannetje met gebakken havermout met banaan en pindakaas echt iets voor jou. Al kun je het natuurlijk ook in een ovenschaal maken, maar zo’n gietijzer pannetje staat gewoon heel gezellig op de foto ;) Om de vragen voor te zijn: ik kocht het pannetje voor €6,- bij de Sligro!

Oke, gebakken havermout dus. Mega lekker. Ik kan het het best vergelijken met een heerlijk smeuïge koek die aan de buitenkant iets wegheeft van gebakken cake. Klinkt goed he?

Gebakken havermout met banaan en pindakaas, Gezonde ontbijtjes, Beaufood recepten, Ontbijten zonder brood, Ontbijt uit de oven, Havermout ontbijt

Gebakken havermout met banaan en pindakaas, Gezonde ontbijtjes, Beaufood recepten, Ontbijten zonder brood, Ontbijt uit de oven, Havermout ontbijt

Dit heb je nodig voor deze gebakken havermout met banaan en pindakaas / 2 personen

  • 100 gr havermout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 el ahornsiroop – of honing, dadel of agave siroop 
  • 150 ml havermelk
  • 2 el pindakaas
  • 1 el lijnzaad – gebroken 
  • 1 banaan
  • 2 el walnoten
  • snuf kaneel
  • optioneel: 4 el (haver)room voor eroverheen

 

Gebakken havermout met banaan en pindakaas, Gezonde ontbijtjes, Beaufood recepten, Ontbijten zonder brood, Ontbijt uit de oven, Havermout ontbijt

Gebakken havermout met banaan en pindakaas, Gezonde ontbijtjes, Beaufood recepten, Ontbijten zonder brood, Ontbijt uit de oven, Havermout ontbijt

Zo maak je het

Meng het lijnzaad in een kommetje met twee eetlepels water. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Meng in een grote kom de havermout samen met het bakpoeder en een snufje zout. Schenk de melk erbij en roer de ahornsiroop, pindakaas en het lijnzaad erdoor. Schep het beslag in twee kleine gietijzeren pannetjes of in twee kleine ovenschaaltjes van zo’n 12 centimeter.

Snijd de banaan in dunne plakjes en hak de walnoten fijn. Verdeel de bananenplakjes over de havermout en sluit af met walnoot en een snuf kaneel. Bak het geheel 30 tot 35 minuten in het midden van de oven.

Garneer de gebakken havermout eventueel met een scheutje room erover en wat extra ahornsiroop. Aanrader!

Gebakken havermout met banaan en pindakaas, Gezonde ontbijtjes, Beaufood recepten, Ontbijten zonder brood, Ontbijt uit de oven, Havermout ontbijt

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

31 Comments

31 Reacties

  1. Coby

    Goedemorgen, heb het net gegeten, het is echt heerlijk! Had er nog extra wat kaneel en paar gewelde rozijnen en stukjes appel door beslag gedaan…was wel beetje aangekoekt aan ovenschaaltje, dus volgende keer smeer ik in met beetje olijfolie . Echt lekker! Vult goed!

    Antwoord
  2. Eef

    Heel lekker receptje, vult goed en is ideaal voor een koude herfst- of winterochtend. Ik heb een eiwit gebruikt ipv lijnzaad.

    Antwoord
  3. Marika

    HEERLIJK! Zoet genoeg hoor, dus de Ahorn achteraf is echt overbodig, alsook de haverroom. Echt een Toppertje als ontbijt.

    Antwoord
  4. mieke

    Heb deze creatie gisteren gemaakt en gegeten. Vond het erg lekker, maar zal volgende keer inderdaad een appeltje als ook banaan in het deeg mengen. Lijkt me lekker!

    Antwoord
  5. Jo

    Getsiederrie, wat heerlijk! Vult ook goed.

    Antwoord
  6. Nathalie

    Keilekker!!!

    Antwoord
  7. JeeWeetje

    Lijkt me heerlijk maar om nu te zeggen van eiwitrijk? Dit met behoorlijk wat koolhydraten en ook veel vet! Maar ga het desondanks toch es klaarmaken 😉

    Antwoord
    • Bo

      Misschien mis ik iets, maar ik heb het ook nergens over eiwitrijk?:)

      Antwoord
    • Elise

      Wat een heerlijk recept. Ik vind havermout normaal niet echt lekker maar dit is heerlijk!
      Ik heb nog wel een vraag 😅😊.
      Ik zag pas na het maken dat het voor 2 personen is.
      Kun je de andere al afgebakken helft bewaren in de koelkast en de volgende dag weer opwarmen in de oven?

      Antwoord
  8. Verena

    Superlekker van smaak! thuis was iedereen het er over eens dat het droog was, volgende keer mss wat meer melk toevoegen…
    Wij konden met 4 personen van deze hoeveelheid eten, was zeker voldoende.
    Het gerechtje bevat ongeveer 220 à 250 calorieën, voor diegenen die dat willen weten ;)

    Antwoord
  9. Annemarie

    Heeft chiazaad hetzelfde bindende effect als lijnzaad?

    Antwoord
    • Bo

      Nope, helaas niet :)

      Antwoord
  10. Rina

    Heeeeerlijk! Heb nog wat rozijnen en een appel toegevoegd.
    Dit wordt een blijvertje!

    Antwoord
  11. Marja

    Heerlijk recept, maar hoeveel koolhydraten zitten er in. Het lijkt mij heel veel.

    Antwoord
    • Bo

      Geen idee, ik tel geen koolhydraten :D

      Antwoord
  12. Christel

    Ziet er heerlijk uit. Is 180 hetelucht of conventionele oven?

    Antwoord
    • Bo

      Nope, gewoon conventionele oven :)

      Antwoord
  13. Eva Gobin

    Is dit ook mogelijk als tussendoortje? Hoeveel voorzie je da best per portie?

    Antwoord
    • Bo

      Warm uit de oven is hij het lekkerst dus ik zou hem persoonlijk niet snel als tussendoortje eten :) Maar het kan natuurlijk wel!

      Antwoord
  14. Marian

    Kun je de havermelk ook vervangen door bijvoorbeeld amandel melk?

    Antwoord
    • Sanne

      Kan het ook zonder lijnzaad?

      Antwoord
      • Bo

        Het geweekte lijnzaad werkt als bindmiddel. Je kunt dit bijvoorbeeld vervangen door één eiwit :)

        Antwoord
  15. Fia

    Ziet er heerlijk uit…maar was is haver room???

    Antwoord
    • Bo

      Room gemaakt van havermout ;) Plantaardig dus en te koop bij de meeste supermarkten en anders bij de bio winkel.

      Antwoord
  16. Daphne

    Vanmorgen mijn man en kinderen verrast met dit ontbijt. Ze hebben zitten smullen.
    Dank je wel voor het recept.

    Antwoord
    • Bo

      Wat lief van jou! En heel graag gedaan natuurlijk.

      Antwoord
  17. Sylvia

    Lijkt mij heerlijk!! Kan dit recept ook met gewone melk gemaakt worden?

    Antwoord
    • Akkie

      Giet je de melk er dan achteraf overheen? Ik mis het in het recept.

      Antwoord
      • Bo

        Hoi! In het recept staat (in de tweede alinea): schenk de melk erbij en roer de agave.. etc. ;)

        Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.