Gebakken havermout met banaan en pindakaas

Gebakken havermout met banaan en pindakaas, Gezonde ontbijtjes, Beaufood recepten, Ontbijten zonder brood, Ontbijt uit de oven, Havermout ontbijt

Gekookt, geroosterd of een paar scheppen door een smoothie. Ik kan eigenlijk niets bedenken wat je niet met havermout kunt doen. Nu het kouder wordt verlang ik ’s ochtends als ik wakker word direct naar een warm ontbijt en dan grijp ik negen van de tien keer naar de havermout. Ik zal je verder niet bemoeien met de gezondheidsvoordelen van havermout, want we weten nu zo onderhand wel dat het een echte kickstart van je dag is. Mocht je het klassieke kommetje havermout met melk en fruit zat zijn, dan is dit leuke pannetje met gebakken havermout met banaan en pindakaas echt iets voor jou. Al kun je het natuurlijk ook in een ovenschaal maken, maar zo’n gietijzer pannetje staat gewoon heel gezellig op de foto ;) Om de vragen voor te zijn: ik kocht het pannetje voor €6,- bij de Sligro!

Oke, gebakken havermout dus. Mega lekker. Ik kan het het best vergelijken met een heerlijk smeuïge koek die aan de buitenkant iets wegheeft van gebakken cake. Klinkt goed he?

Gebakken havermout met banaan en pindakaas, Gezonde ontbijtjes, Beaufood recepten, Ontbijten zonder brood, Ontbijt uit de oven, Havermout ontbijt

Gebakken havermout met banaan en pindakaas, Gezonde ontbijtjes, Beaufood recepten, Ontbijten zonder brood, Ontbijt uit de oven, Havermout ontbijt

Dit heb je nodig voor deze gebakken havermout met banaan en pindakaas / 2 personen

  • 100 gr havermout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 el ahorn siroop – of honing, dadel of agave siroop 
  • 150 ml havermelk
  • 2 el pindakaas
  • 1 el lijnzaad – gebroken 
  • 1 banaan
  • 2 el walnoten
  • snuf kaneel
  • optioneel: 4 el (haver)room voor eroverheen

 

Gebakken havermout met banaan en pindakaas, Gezonde ontbijtjes, Beaufood recepten, Ontbijten zonder brood, Ontbijt uit de oven, Havermout ontbijt

Gebakken havermout met banaan en pindakaas, Gezonde ontbijtjes, Beaufood recepten, Ontbijten zonder brood, Ontbijt uit de oven, Havermout ontbijt

Zo maak je het

Meng het lijnzaad in een kommetje met twee eetlepels water. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Meng in een grote kom de havermout samen met het bakpoeder en een snufje zout. Schenk de melk erbij en roer de agavesiroop, pindakaas en het lijnzaad erdoor. Schep het beslag in twee kleine gietijzeren pannetjes of in twee kleine ovenschaaltjes van zo’n 12 centimeter.

Snijd de banaan in dunne plakjes en hak de walnoten fijn. Verdeel de bananenplakjes over de havermout en sluit af met walnoot en een snuf kaneel. Bak het geheel in 30 tot 35 minuten in het midden van de oven.

Garneer de gebakken havermout eventueel met een scheutje room erover en wat extra ahornsiroop. Aanrader!

Gebakken havermout met banaan en pindakaas, Gezonde ontbijtjes, Beaufood recepten, Ontbijten zonder brood, Ontbijt uit de oven, Havermout ontbijt

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw! Dit is hoe ik orde creëer in mijn chaotische bloggerleven:Doei chaotische notitieboekjes, hallo uitwisbaar Greenbook!, Duurzame notitieboeken, Milieu vriendelijke notebooks, Beaufood tips, Duurzame planning, Duurzaam boodschappenlijstje
Volg mij op Facebook

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

BEAUFOOD YOUTUBE KANAAL